ΤΟΠΙΚΑ

Το χρώμα του χρήματος περιμένουν να δουν οι σχολικοί φύλακες

το-χρώμα-του-χρήματος-περιμένουν-να-δο-545751

Επέστρεψαν στα σχολεία αλλά ο Δήμος Βόλου δεν τους καταβάλλει εργατικές διαφορές που επιδίκασε το δικαστήριο

Πριν από 15 περίπου ημέρες, οι 26 σχολικοί φύλακες του Βόλου, επέστρεψαν στα σχολεία με απόφαση του Πρωτοδικείου. Ο Δήμος υποχρεώθηκε να αποδέχεται την εργασία των σχολικών φυλάκων με καθεστώς σύμβασης εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόλησης. Αυτό ήταν το πρώτο σκέλος της δικαστικής απόφασης…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το δεύτερο σκέλος, υποχρεώνει το Δήμο να καταβάλλει στον καθένα από τους σχολικούς φύλακες συνολικό ποσό 300.000 ευρώ. Κάθε ένας από τους εργαζόμενους θα πρέπει να λάβει ποσό από 13.186,71 ευρώ έως 17.643,92 ευρώ ανάλογα με το μισθό του καθενός. Τα συγκεκριμένα ποσά αφορούν σε μισθούς υπερημερίας, επίδομα αδείας και δώρο Χριστουγέννων.

Μέχρι και σήμερα όμως οι 26 σχολικοί φύλακες δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος.

Ο Δήμος Βόλου όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, στο σκέλος που αφορά τις εργατικές διαφορές. Σύμφωνα με τη νομική υπηρεσία του Δήμου αφενός αναμένεται νομοθετική ρύθμιση για τα ζητήματα που αφορούν τους σχολικούς φύλακες, αφετέρου τα επιδικασθέντα ποσά θα πρέπει να ελεγχθούν και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Οι σχολικοί σύμβουλοι έχουν μία ακόμη δικαστική μάχη μπροστά τους, μετά τον αγώνα που έδωσαν για να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Οπως είναι γνωστό, οι περιπέτειες για τους σχολικούς συμβούλους ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2013, οπότε και έμπαιναν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Το Μάρτιο του 2014 απολύθηκαν αφού δεν κατάφεραν να απορροφηθούν σε άλλες θέσεις του δημοσίου. Αμεσα ξεκίνησαν δικαστικό αγώνα. Προχώρησαν στην κατάθεση αγωγής που εξετάστηκε στις 30 Ιανουαρίου. Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, τους έδειξε το δρόμο της επιστροφής προς τα σχολεία, τα οποία ενάμιση χρόνο έγιναν στόχος διαρρηκτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου