ΤΟΠΙΚΑ

Πρόβα τζενεράλε για τις πανελλήνιες

πρόβα-τζενεράλε-για-τις-πανελλήνιες-545775

Πρώτες δοκιμαστικές εκπομπές μέσω του συστήματος VBI στα Λύκεια

Πρόβα τζενεράλε χθες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, για τις πανελλήνιες εξετάσεις που ξεκινούν σε 21 ημέρες από σήμερα.

Από τη Διεύθυνση δόθηκε το σήμα και οι διευθυντές σχολείων μαζί με τους καθηγητές ήταν stand by για τις πρώτες δοκιμαστικές εκπομπές VBI, προκειμένου να διαπιστωθεί η λειτουργική ετοιμότητα του συστήματος μέσω του οποίου θα αποστέλλονται τα θέματα τις ημέρες των εξετάσεων.

Οπως ισχύει τα τελευταία χρόνια, η παραλαβή των θεμάτων θα γίνει διαδικτυακά. Η Διεύθυνση θα παραλάβει τα θέματα, θα τα προωθήσει προς τα εξεταστικά κέντρα, όπου θα γίνει η αναπαραγωγή τους και θα διανεμηθούν στους υποψηφίους.

Χθες, η πρόβα έγινε στα 19 Γενικά Λύκεια του νομού που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα.

Υπενθυμίζεται ότι ως εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν τα εξής σχολεία: 2ο ΓΕΛ Βόλου, 3ο ΓΕΛ Βόλου, 4ο ΓΕΛ Βόλου, 5ο ΓΕΛ Βόλου, 6ο ΓΕΛ Βόλου, 7ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και τα γενικά λύκεια σε Αγριά, Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Αργαλαστή, Βελεστίνο, Ν. Αγχίαλο, Αλμυρό, Σούρπη, Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο.

Η εξεταζόμενη σχολική ύλη αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 7 Μαΐου. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα ξεκινήσουν επαναλήψεις έως και τις 18 Μαΐου, οπότε και ξεκινά ο Γολγοθάς των Πανελλαδικών. Οπως είναι γνωστό στους 1.500 ανέρχονται οι τελειόφοιτοι και απόφοιτοι των Λυκείων του νομού, που θα περάσουν από τη γραπτή πανελλήνια διαδικασία διεκδικώντας την εισαγωγή τους στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Από αυτούς, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ τελειόφοιτοι και απόφοιτοι ανέρχονται στους 1.483.

Η αυλαία των πανελληνίων εξετάσεων ανοίγει τη Δευτέρα 18 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τους μαθητές των ΓΕΛ.

Στο μεταξύ, χθες ανακοινώθηκε και τι θα ισχύσει για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις. Σε αυτές θα μπορέσουν να συμμετέχουν μόνο όσοι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων, αποδεδειγμένα λόγω ασθένειας ή σοβαρού κωλύματος που συνιστά ανωτέρα βία, δεν έλαβαν μέρος ή διέκοψαν την εξέτασή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του Μαΐου-Ιουνίου, αφού θα έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Λύκειο φοίτησής τους εντός τριών ημερών από την ημέρα εξέτασης που απουσίασαν. Εξεταστικά Κέντρα ορίζονται μόνο σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου