ΤΟΠΙΚΑ

Πυρκαγιά στον Πάνορμο της Σκοπέλου

πυρκαγιά-στον-πάνορμο-της-σκοπέλου-851206

Μαίνονταν το βράδυ φωτιά που ξέσπασε στον Πάνορμο Σκοπέλου. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για εμπρησμό και μάλιστα προσεκτικά σχεδιασμό, αφού η πυρκαγιά ξέσπασε σε βραχώδη περιοχή κοντά στη θάλασσα και σε σημείο ιδιαίτερα δύσβατο.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε συναγερμός. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του δήμου Σκοπέλου, του Τμήματος ΠΣΕΑ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ομάδων εθελοντών και κατοίκων στο νησί.

Η πυρκαγιά ξέσπασε πριν τις 9 το βράδυ. Μέχρι και δύο ώρες αργότερα οι δυνάμεις πυρόσβεσης με τη βοήθεια μηχανημάτων του δήμου και εθελοντών πάλευαν με τις φλόγες και είχαν κατορθώσει μέχρι εκείνη την ώρα να μην επεκταθεί σε δασική περιοχή.

Στη δύναμη του Πυροσβεστικού Σταθμού στη Σκόπελο έσπευσαν πεζοπόρα τμήματα. Σε συνεργασία της Πυροσβεστικής, της Νομαρχίας και του Λιμενικού Σώματος 39 συνολικά πυροσβέστες μετέβησαν στο νησί, ορισμένοι με λιμενικό σκάφος και άλλοι με Σινούκ από το Στεφανοβίκειο.

Την ίδια ώρα σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονταν στη Νομαρχία, με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας να συντονίζει επιχείρηση μεταφοράς επιπλέον μηχανημάτων στη Σκόπελο.

Το δύσβατο της περιοχής δυσκόλευε πάντως τις πρώτες ώρες τις προσπάθειες κατάσβεσης, ενώ σύμμαχος στάθηκε τουλάχιστον ο καιρός, καθώς δεν επικρατούσαν δυνατοί άνεμοι.

«Είναι βέβαιο ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια. Προσπαθούμε όλοι μαζί να περιορίσουμε την επέκταση της φωτιάς, που ξεκίνησε από ένα σημείο κοντά στη θάλασσα, σε βράχια, όπου δεν υπάρχει άνθρωπος», έλεγε ο δήμαρχος Σκοπέλου από το μέτωπο της φωτιάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου