ΤΟΠΙΚΑ

«Κόκκινο πανί» για τη Ρωσία ο Τζο Μπάιντεν

κόκκινο-πανί-για-τη-ρωσία-ο-τζο-μπάιν-851206

Νευρική κρίση έχει προκαλέσει στη Ρωσία ο Τζο Μπάιντεν εξαιτίας συνέντευξης, στην οποία την χαρακτηρίζει αποδυναμωμένο έθνος. Ο Σεργκέι Λαβρόφ δηλώνει ότι η επίμαχη συνέντευξη στη Wall Street Journal θυμίζει την εποχή Μπους και δείχνει να θέλει να επαναφέρει τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις στο παρελθόν.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών παραχώρησε συνέντευξη την Τρίτη στο δίκτυο Vesti, αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν από ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Οι δηλώσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου δείχνουν «μία θέληση να «επαναφέρουν τις αμερικανο-ρωσικές σχέσεις στο παρελθόν» είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας ότι η συνέντευξη Μπάιντεν στην Wall Street Journal «φαίνεται να αποτελεί αντιγραφή δηλώσεων των συνεργατών της κυβέρνησης του Τζορτζ Μπους».
Στην συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, μετά την περιοδεία του σε Ουκρανία και Γεωργία, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι η εξασθενημένη οικονομία της Ρωσίας και η πραγματιστική πολιτική των ηγετών της θα την ωθήσουν σε συμφωνίες για την μείωση των πυρηνικών όπλων.
Την έντονη ενόχλησή του για το περιεχόμενο της συνέντευξης Μπάιντεν έχει ήδη εκφράσει το Κρεμλίνο.
Ο Τζο Μπάιντεν είχε επισκεφθεί από τις 20 μέχρι τις 23 Ιουλίου την Ουκρανία και την Γεωργία, τις δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, ενώ δύο εβδομάδες νωρίτερα ο Μπαράκ Ομπάμα είχε επισκεφθεί την Ρωσία σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των διμερών σχέσεων που είχαν επιδεινωθεί επί προεδρίας του προκατόχου του.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου