Εκεί ψηλά στη Μακρινίτσα…

Τελευταία ενημέρωση: 2009-07-29, 00:00:00
Συζητάμε για μεγάλα έργα υποδομής στο νομό, για συνεδριακό και αθλητικό τουρισμό, αναζητάμε τρόπους προσέλκυσης επισκεπτών στην περιοχή μας, επιχειρούμε όλοι οι φορείς να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να γίνει ο Βόλος και η ευρύτερη περιοχή του Πολεοδομικού Συγκροτήματος πόλος τελικού τουριστικού προορισμού κοκ.
Εις μάτην. Όλα τελικά που λέγονται και γράφονται φαίνεται πως πάνε στο βρόντο…
Το λέω, γιατί μόλις χθες μου ενεχείρισε μία παρέα φίλων και συγγενών την επιστολή - απάντηση που τους έστειλε η Κοινότητα Μακρινίτσας σε ποιο ερώτημα - αίτημά τους, λέτε; Να συνδεθούν με το δίκτυο ύδρευσης της Κοινότητας. Ναι, καλά ακούσατε. Ζητούσαν, άκουσον - άκουσον, οι άνθρωποι, να έχουν νερό. Εν έτει 2009 δηλαδή, στην ισχυρή και μεγαλόσχημη, τρομάρα της, Ελλάδα της Ευρώπης, συμπολίτες μας λίγες εκατοντάδες μέτρα από το κέντρο της πόλης του Βόλου δεν έχουν νερό να πιούν ή για να χρησιμοποιήσουν για την καθημερινή λάτρα των σπιτιών τους!!!
Και δεν φτάνει μόνον αυτό. Η Κοινότητα τούς απαντά αρνητικά, επικαλούμενη έλλειψη οικονομικών πόρων. Καραμπινάτη αυθαιρεσία της εξουσίας για όποιον γνωρίζει τα στοιχειώδη. Οτι δηλαδή οι ανάγκες ύδρευσης προηγούνται των αναγκών άρδευσης και δη όλων εκείνων των μεγαλόσχημων των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης που έρχονται στο χωριό Κυριακές εορτές και αργίες και πλένουν άφθονα και ανεξέλεγκτα τους μπαξέδες τους και τις βίλες τους και κάποιοι άλλοι που παλεύουν καθημερινά στην ευρύτερη διοικητική περιοχή της Κοινότητας με το βιός τους, που έχουν με τη βούλα του νόμου νόμιμες οικοδομικές άδειες, να στερούνται το πιο πολύτιμο αγαθό, όπως είναι το νερό, επειδή είχαν την ατυχία να είναι λίγα μέτρα πιο δεξιά και να μην ανήκουν στα διοικητικά όρια της Νέας Ιωνίας και επομένως της ΔΕΥΑΜΒ, που υπό άλλες συνθήκες θα τους είχε δώσει νερό, όπως και σε όλους του υπόλοιπους κατοίκους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος. Μιλάμε για φοβερά πράγματα δηλαδή, που μόνον στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας θα μπορούσαν να συμβούν.
Και ρωτώ. Είναι σοβαρό Κράτος αυτό; Είναι δίκαιο το Κράτος αυτό να μην μπορεί να εξυπηρετήσει στοιχειωδώς τους υπηκόους του; Μιλάμε για μία περιοχή, Καρουφλάδικα Φυτόκου, που είναι δεν είναι πεντακόσια μέτρα πάνω από τον περιφερειακό δρόμο, όπου ζουν εδώ και χρόνια δεκάδες οικογένειες. Μία περιοχή που πολλοί Βολιώτες την έχουν επιλέξει και την προορίζουν για μελλοντική τους κατοικία, προκειμένου να απαλλαγούν από τις αποπνικτικές συνθήκες του κέντρου του Βόλου.
Είναι από την άλλη σοβαρή Κοινότητα αυτή, που δεν μπορεί να παράσχει τα στοιχειώδη στους δημότες της; Αν δεν μπορεί να πράξει τα αυτονόητα, ας παραδώσει τα κλειδιά της Κοινότητας στο Υπουργείο Εσωτερικών για αδυναμία εκπλήρωσης των στοιχειωδών υποχρεώσεών της προς τους δημότες της στο πλαίσιο του αναφαίρετου συνταγματικού δικαιώματος της ισονομίας και της ισοτιμίας που έχουν από την Πολιτεία όλοι οι Ελληνες πολίτες. Ή σε διαφορετική περίπτωση να αντιληφθούν ότι οι συνθήκες από τότε που ελέω του σχωρεμένου Γιάννη Φάτση έγιναν ανεξάρτητη Κοινότητα άλλαξαν και ότι μπορούν να πάνε πάλι στο ίδιο Υπουργείο και να ζητήσουν τη συνένωσή τους με το Δήμο Βόλου, μπας και πουν οι δύσμοιροι συμπολίτες μας το νερό - νεράκι. Αμάν πια... Νισάφι…
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
1
=