ΤΟΠΙΚΑ

«Καθρέφτης» ο βυθός και η θάλασσα, χάρη στους εθελοντές και το Let΄s Do It

καθρέφτης-ο-βυθός-και-η-θάλασσα-χάρη-547751

Από λάστιχα μέχρι σίδερα, αλυσίδες, σακούλες αλλά και πλαστικά μπουκάλια, που ρυπαίνουν τη θάλασσα και το βυθό, συγκέντρωσαν χθες από τις Αλυκές, οι δύτες της Ένωσης Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδος και του Συλλόγου Αυτοδυτών, που πραγματοποίησαν υποθαλάσσιο καθαρισμό του βυθού, συμμετέχοντας εθελοντικά στη δράση Lets Do it, που για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά φιλοξενείται στη Μαγνησία.

Την ίδια ώρα εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και η Ομάδα Διάσωσης Βόλου, το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, το 27ο Δημοτικό Σχολείο Αλυκών και το 32ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου ανέλαβαν τον καθαρισμό κατά μήκους της ακτής των Αλυκών, μεταφέροντας το μήνυμα της ευαισθητοποίησης για την προστασία των θαλασσών και των ακτών από κάθε τι που ρυπαίνει και καταστρέφει το περιβάλλον.

Το άλλο μέτωπο παρέμβασης, στο οποίο συμμετείχαν εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, ήταν στη Γορίτσα , όπου επίσης έγινε παρέμβαση καθαρισμού του χώρου από πλαστικά μπουκάλια, μπάζα, ρούχα, μαξιλάρια ακόμη και στρώματα.

Το πρόσταγμα για τη διοργάνωση της εθελοντικής δράσης είχε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, ενώ η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου ανέλαβε την αποκομιδή των σκουπιδιών από όλα τα σημεία καθαρισμού και διέθεσε σακούλες απορριμμάτων στους εθελοντές.

Μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Βόλου, την ώρα που ετοιμάζονται να βουτήξουν

Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, η Ομάδα Διάσωσης Βόλου και μαθητές σχολείων στη «μάχη του καθαρισμού»

Τα μέλη της Ενωσης Βατραχανθρώπων βγήκαν στην ακτή… απάλλαξαν το βυθό από σκουπίδια

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου