ΤΟΠΙΚΑ

Έφυγε ο Δημήτρης Βασιλειάδης

έφυγε-ο-δημήτρης-βασιλειάδης-548424

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες σε ηλικία 66 χρόνων ο Δημήτρης Βασιλειάδης, πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, για πολλά χρόνια στέλεχος της Πολεοδομίας της ΝΑΜ και της ΕΠΑΕ, στέλεχος της ΠΑΣΚ με μεγάλη συνδικαλιστική και κομματική δράση. Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία και τον τεχνικό κόσμο, τον οποίο υπηρέτησε μέχρι την τελευταία στιγμή με μαχητικότητα και ανιδιοτέλεια.

Ο Δημήτρης Βασιλειάδης έφυγε «χτυπημένος» από την επάρατη νόσο, από την οποία είχε προσβληθεί πριν από ενάμιση περίπου χρόνου. Άνθρωπος ασυμβίβαστος, συνεπής με τις αρχές και τις απόψεις του, έδινε πάντα με περισσό θάρρος και αυταπάρνηση μάχες για την ανάπτυξη της πόλης, ενώ διακρίνονταν για τον κοφτερό του λόγο και τη διορατικότητά του. Από τα πιο ένθερμα και δραστήρια στελέχη του ΠΑΣΟΚ της γενιάς του ΠΑΚ, τα τελευταία χρόνια συμμετείχε στην Κίνηση των 75 και της αριστερής πτέρυγας του κόμματος, ενώ έντονο επίσης ήταν το ενδιαφέρον του για τα δημοτικά πράγματα της πόλης.

Θα μείνουν στη μνήμη όλων χαραγμένες οι στιγμές, που ως πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας και εκπρόσωπος του τεχνικού κόσμου της περιοχής, έδωσε σκληρή μάχη, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές απαλλοτριώσεων για την κατασκευή του Περιφερειακού δρόμου.

Ο Δημήτρης Βασιλειάδης γεννήθηκε στο Βόλο το 1948. Αρχιτέκτονας Μηχανικός της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της ΝΑΜ, στέλεχος της ΠΑΣΚ Μηχανικών από το 1989, με μεγάλη συνδικαλιστική δράση.

Η τελευταία ξεκίνησε το 1979, οπότε εξελέγη πρώτος πρόεδρος στο νεοϊδρυθέντα Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, κι από τότε «δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα να ασχολείται με τα ζητήματα που απασχολούν τους μηχανικούς», σύμφωνα με τα λεγόμενό του.

Είχε συνδέσει το όνομά του, ως πρόεδρος της Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, με την απομάκρυνση όλων των αυθαίρετων κατασκευών από το παραλιακό μέτωπο.

0 ίδιος πίστευε ότι τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα πρέπει να εξετάζονται καταρχάς από τη Διοικούσα Επιτροπή και στη συνέχεια, οι απόψεις του οργάνου να κατατίθενται στην Αντιπροσωπεία.

Τα πρώτα ζητήματα που άνοιξε προς συζήτηση ως Πρόεδρος, ήταν αυτά του χωροταξικού-πολεοδομικού σχεδιασμού, του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, της ανασυγκρότησης του εργαστηρίου δημοσίων έργων, της δημιουργίας Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου στο Βόλο και της ποιότητας των μεγάλων έργων.

Ο Δημήτρης Βασιλειάδης θήτευε στη θέση του Αντιπροέδρου του ΤΕΕ την περίοδο 2000 – 2002 και 2004 – 2007, ενώ για πολλά χρόνια ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, με σημαντικό έργο στη προστασία του Πηλίου.

Ηταν παντρεμένος με την Ελένη Ευσταθίου, δικηγόρο, ενώ ο γιος του Θέμης είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών μηχανικών του ΑΠΘ.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στις 12 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού, ενώ η σωρός του θα βρίσκεται στο χώρο από τις 11.30 π.μ.

Ψήφισμα για το θάνατο του Δημήτρη Βασιλειάδη εξέδωσε το ΤΕΕ Μαγνησίας. Με αφορμή τον αδόκητο χαμό του πρώην πρόεδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας, αρχιτέκτονα – μηχανικού Δημήτρη Βασιλειάδη, η Διοικούσα Επιτροπή του τοπικού τμήματος αποφάσισε, επίσης, οι υπηρεσίες του ΤΕΕ Μαγνησίας να λειτουργήσουν σήμερα μέχρι της 10 π.μ.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Συλλυπητήρια δήλωση του Π.Σκοτινιώτη

Ο τέως δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτινιώτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον αδόκητο θάνατο του Δημήτρη Βασιλειάδη «Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο θάνατο του Δημήτρη Βασιλειάδη. Ο θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια για τον κλάδο των μηχανικών και συνολικά για την τοπική κοινωνία, την οποία τίμησε με τη μακρόχρονη, ανεκτίμητη συνδικαλιστική, επιστημονική και κοινωνική προσφορά του. Είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί του τόσο στο πλαίσιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας όσο και του Δήμου Βόλου. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε ως ένα υπηρεσιακό στέλεχος με υψηλή επιστημονική κατάρτιση, που αποτέλεσε παράδειγμα χρηστής διοίκησης και αφοσίωσης στην εκπλήρωση του καθήκοντος και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Στην Ελένη, το Θέμη και σε όλους τους οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήρια. Καλό σου ταξίδι, φίλε Δημήτρη».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου