ΤΟΠΙΚΑ

Ημέρα δράσης «Let’s do it» σήμερα στις παραλίες του Βόλου

ημέρα-δράσης-lets-do-it-σήμερα-στις-παραλί-548539

Από εθελοντικές οργανώσεις και συλλόγους

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά φιλοξενείται στη Μαγνησία η Εθελοντική Καμπάνια «Let’s do it». Σκοπός είναι όπως τονίζουν οι διοργανωτές, «μέσα σε μία ημέρα, να συντονιστούμε ταυτόχρονα σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής ανάπλασης.

Ετσι σήμερα, ημέρα πανελλαδικής δράσης, εθελοντές, άνθρωποι κάθε ηλικίας θα συνεργαστούν για να διαδώσουν το μήνυμα της ανιδιοτέλειας, της αλληλοϋποστήριξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο Βόλο θα συμμετέχουν η Ενωση Βατραχανθρώπων και ο Σύλλογος αυτοδυτών Βόλου, που θα βρίσκονται στις Αλυκές και θα πραγματοποιήσουν υποθαλάσσιο καθαρισμό μαζί με την Εθελοντική Ομάδα Αμεσης Επέμβασης Αγριάς που θα διαθέσει το σκάφος για τον καθαρισμό. Η Λέσχη ειδικών Δυνάμεων θα βρίσκεται στο νταμάρι στη Γορίτσα όπου θα πραγματοποιήσει καθαρισμό του χώρου. Οι εθελοντές της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας της Δ/σης Κοινωνικής Προστασίας ΚΑΠΗ και Δημόσιας Υγείας θα συγκεντρωθούν στο Δημαρχείο του Βόλου και θα κατευθυνθούν προς Αλυκές όπου θα πραγματοποιηθεί εξωτερικός καθαρισμός της Παραλίας Αλυκών (πάρκο Αλυκών/Αναψυκτήριο). Μαζί θα βρίσκονται οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και η Ομάδα Διάσωσης Βόλου, το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας, το 27ο Δημοτικό Σχολείο Αλυκών και το 32ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Γονέων του 21ου Δ.Σ. Βόλου, θα κάνει εθελοντικό καθαρισμό στο πάρκο της γειτονιάς στην οδό Ορμινίου, αλλά και στο προαύλιο και τον εξωτερικό χώρο του σχολείου. Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου θα κάνει την αποκομιδή των σκουπιδιών από όλα τα σημεία καθαρισμού και θα διαθέσει και σακούλες.

Η ώρα συνάντησης σε όλα τα σημεία καθαρισμού ορίστηκε στις 10.00 το πρωί με λήξη στη μία το μεσημέρι για όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου