ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Αίτημα ξενοδόχων
Εύλογο το αίτημα των ξενοδόχων της Πορταριάς και του Κεντρικού Πηλίου για σύνδεση με ΑDSL του δικτύου του ΟΤΕ. Στην εποχή μας άλλωστε η τουριστική κίνηση απαιτεί σύγχρονες τεχνολογίες, ιδιαίτερα όταν οι περισσότερες κρατήσεις γίνονται μέσω ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Πληροφορηθήκαμε όμως ότι ήδη ο ΟΤΕ του Βόλου έχει κάνει δικτυακή μελέτη και μελλοντικά η γραμμή ADSL θα φτάνει όχι μόνο στην Πορταριά και την Μακρινίτσα αλλά και στα Χάνια του Πηλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες το έργο αναμένεται να ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον και να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του καλοκαιριού ή αρχές του επόμενου φθινοπώρου. Άλλωστε οι νέες τεχνολογίες είναι απαραίτητος παράγοντας για την πολυπόθητη ανάπτυξη. Οι ξενοδόχοι της περιοχής λοιπόν καλούνται να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή, αν και πολλοί από αυτούς δηλώνουν εκνευρισμένοι με το όλο θέμα.
Χ.Μ.

Τα σκουπίδια
στον Ξηριά
Αν σταθεί κανείς στη γέφυρα του Αλιβερίου και κοιτάξει την κοίτη του Ξηριά θα διαπιστώσει ότι ακόμα και από εκείνο το ύψος υπάρχουν αρκετά σκουπίδια και βόρεια και νότια της γέφυρας. Είναι φυσικό επόμενο σε περίπτωση ισχυρής νεροποντής όλα αυτά τα σκουπίδια να μεταφερθούν στις εκβολές του χειμάρρου και να δημιουργήσουν πρόβλημα. Μετά τις καταστροφές του τελευταίου Οκτωβρίου είναι αδήριτη ανάγκη να είναι όλες τις εποχές καθαρές οι κοίτες των χειμάρρων της περιοχής. Αν δεν είναι θα κλαίμε, είναι απλά τα πράγματα.
Χ.Μ.

Κατά του ρατσισμού…
Καρπός της συστράτευσης της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας είναι η πανελλήνια εκστρατεία κατά του ρατσισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η φράση “υπάρχει μόνο μια επικίνδυνη μειονότητα, οι ρατσιστές” εκφράζει την κοινή θέση των εμπνευστών της εν λόγω πρωτοβουλίας, που έχει ως επίκεντρο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. “Θέλουμε μια πολύχρωμη και πλουραλιστική κοινωνία, ελεύθερη από κάθε είδους διακρίσεις και απαλλαγμένη από προσωπεία” υπογραμμίζει η Βάσω Κόλλια, Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς, δίνοντας τον επί της ουσίας ορισμό της ισότιμης ένταξης στον κοινωνικό σύνολο, που αποτελεί ακόμη, όπως όλα δείχνουν, το μέγα ζητούμενο.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Για την γυναίκα
Η γυναικεία δημιουργία και προσφορά τέθηκε στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε κέντρο και περιφέρεια, με αφορμή την μέρα της γυναίκας. Η πολύ καλή, ομολογουμένως, πρωτοβουλία, αποκτά ξεχωριστό νόημα λόγω της συμμετοχής γηγενών αλλά και μεταναστριών, οι οποίες ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Η παροχή βήματος και στις δύο περιπτώσεις είναι πολύ σημαντική, διότι επιτρέπει να ακουστούν όλες οι φωνές, όλες οι απόψεις και κατ΄ επέκταση τα προβλήματα που απασχολούν τον γυναικείο πληθυσμό.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Οι «ανεμοφράκτες»
στην παραλία
Δεν προσφέρουν και την καλύτερη εικόνα τα νάιλον που άρχισαν και πάλι να κάνουν την εμφάνισή τους σε πολλά παραλιακά καταστήματα. Μπορεί να προσφέρουν προστασία στους πελάτες τους από τον αέρα και τη βροχή, δεν προσφέρουν όμως την καλύτερη εικόνα σε όσους κάνουν τη βόλτα τους στην παραλία από άποψη αισθητικής…
Α.Τ.

Ελλείψεις
σε δημοτικό φωτισμό
Την έλλειψη επαρκούς δημοτικού φωτισμού σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Νέας Ιωνίας επισημαίνουν προσεκτικοί συμπολίτες, οι οποίοι λένε ότι μπορεί η εικόνα των οικοδομών να έχει μεταμορφώσει προς το καλύτερο την εικόνα της Νέας Ιωνίας, μία εικόνα που το βράδυ, όπως προσθέτουν, υποβαθμίζεται λόγω της έλλειψης φωτισμού…
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου