ΤΟΠΙΚΑ

Ρολά στις δημοτικές υπηρεσίες

ρολά-στις-δημοτικές-υπηρεσίες-549549

Ανησυχία εργαζομένων για τη μισθοδοσία τους αν δοθούν τα ταμειακά διαθέσιμα στο Κράτος

Κατέβασαν ρολά χθες από τις 12 το μεσημέρι και μετά οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την Κυβέρνηση, που με μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου ζητά τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, θέτοντας σε κίνδυνο τη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι εργαζόμενοι «χτύπησαν κάρτα» νωρίτερα για το σχόλασμα, δεν πραγματοποίησαν όμως συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο. Λιγοστοί ήταν εκείνοι που στάθηκαν για λίγη ώρα στην κεντρική πόρτα του Δημαρχείου για να στείλουν μήνυμα προς την Κυβέρνηση: «κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων».

Οπως είναι γνωστό, ήδη με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Βόλου αποφάσισε να μη διαθέσει ούτε ευρώ στον εθνικό «κουμπαρά», ακολουθώντας τη γραμμή της Κεντρικής Ενωσης Δήμων. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, συμμετείχε στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ μαζί με τους δημάρχους απ’ όλη τη χώρα, έξω από τη Βουλή στην Αθήνα.

Οι εργαζόμενοι, κατά την αποχώρησή τους από τις υπηρεσίες τους, δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για το τι μέλλει γενέσθαι με τη μισθοδοσία τους σε περίπτωση που οι Δήμοι αποφασίσουν τελικώς να διαθέσουν χρήματα στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το παρόν στις κινητοποιήσεις έδωσε και ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ, Θοδ. Τσαλούχας υπογραμμίζοντας ότι το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου ήταν ήξεις αφήξεις.

Ανακοινώσεις

Να μη φύγει ούτε ευρώ από τα δημοτικά ταμεία ζητούν με ανακοινώσεις τους το ΚΙΝΗΜΑ ΟΤΑ Μαγνησίας και το ΜΕΤΑ Μαγνησίας.

«Η απόφαση αυτή είναι συνέχεια της γραμμής επιδίωξης του «έντιμου συμβιβασμού» και της πάση θυσία αποπληρωμής των δόσεων του ληστρικού δημόσιου χρέους, που οι εργαζόμενοι με τεράστιες θυσίες το έχουν χιλιοπληρώσει την τελευταία 5ετία», καταγγέλλει το ΚΙΝΗΜΑ.

«Ως συνδικάτα εκφράζουμε την αντίθεσή μας με το συγκεκριμένο τρόπο νομοθετικής λειτουργίας, που υποβαθμίζει την κοινοβουλευτική λειτουργία από την εκτελεστική εξουσία και δημιουργεί ανησυχίες και ερωτηματικά στην ελληνική κοινωνία», αναφέρει το ΜΕΤΑ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου