ΤΟΠΙΚΑ

Στο ΤΕΕ η μελέτη του ΚΤΕΛ για τις ρυθμίσεις στον Αναυρο

στο-τεε-η-μελέτη-του-κτελ-για-τις-ρυθμίσ-550211

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ η Διοικούσα Επιτροπή

Με κυριότερο θέμα συζήτησης τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που προωθεί η δημοτική αρχή Βόλου στην περιοχή του Αναύρου για τη διέλευση των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ συνεδριάζει τη Δευτέρα, 27 Απριλίου, στις 8 το βράδυ η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Μετά την αναβολή λήψης απόφασης από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, την προηγούμενη εβδομάδα, το Τεχνικό Επιμελητήριο θα συζητήσει τη μελέτη κυκλοφοριακών, που συντάχθηκε με απόφαση του Αστικού ΚΤΕΛ. Στη μελέτη βασίστηκε για τις προτάσεις του ο δήμος Βόλου και πάνω σε αυτές με τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων, όπως του Νοσοκομείου, του Μουσείου και βέβαια του δήμου Βόλου το ΤΕΕ θα καταθέσει τις προτάσεις του.

Η πρόεδρος του ΤΕΕ, Νάνσυ Καπούλα, είπε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί πιλοτικά κανένα κυκλοφοριακό μέτρο χωρίς τη διαβεβαίωση και εξασφάλιση ότι δε θα δημιουργείται κανένα πρόβλημα στην ελεύθερη ροή των ασθενοφόρων και στην προσβασιμότητα στο Γενικό Νομαρχιακό Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

«Οποιαδήποτε απόφαση παρθεί, θα πρέπει να εξασφαλίζει τη μη όχληση του Νοσοκομείου και γι’ αυτό το λόγο εμείς δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία μας με το «Αχιλλοπούλεο» και το ΕΚΑΒ» πρόσθεσε η ίδια.

Οι δύο γραμμές του Αστικού ΚΤΕΛ 3 και 15 προβλέπεται να κατευθύνονται προς την παραλία του Αναύρου μέσω της οδού Αθανασάκη. Ως εκ τούτου η κ. Καπούλα είπε ότι θα εξεταστεί εάν υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί όχληση στο Νοσοκομείο, αλλά και προβλήματα με τα τουριστικά λεωφορεία, που σταθμεύουν μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας τον Οκτώβριο, το ΤΕΕ διά του εκπροσώπου του Αναστάσιου Σαλλίων είχε ψηφίσει λευκό στην πρόταση της δημοτικής αρχής, που πέρασε κατά πλειοψηφία.

Το ΤΕΕ διασφάλισε και έχει στην κατοχή του την πρόταση που θα παρουσιαστεί και στη συνεδρίαση.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων, η συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής θα κληθεί να εγκρίνει τον προϋπολογισμό 2015 του ΤΕΕ. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται και η πρόταση για διοργάνωση εκδήλωσης για το νερό και τα προβλήματα με την Κτηματική Υπηρεσία, που αναβλήθηκε η συζήτησή τους στην προηγούμενη συνεδρίαση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου