ΤΟΠΙΚΑ

Τα παιδιά εμπνέονται και ζωγραφίζουν

τα-παιδιά-εμπνέονται-και-ζωγραφίζουν-851206

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής, ο οποίος πραγματοποιήθηκε από την 17η έως την 19η Ιουλίου στο Φάμπειο Μουσείο Δήμου Σηπιάδος. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού, όπου με την καθοδήγηση και βοήθεια του δασκάλου Θανάση Φάμπα και της συζύγου του Θεοδώρας, κατάφεραν μέσα σε τρεις ημέρες να δημιουργήσουν, κατά γενική ομολογία, μικρά αριστουργήματα. Είκοσι δύο περίπου παιδιά, ηλικίας 6-13 ετών, μυήθηκαν στις βασικές αρχές της ζωγραφικής, ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου και δημιούργησαν με έμπνευση και φαντασία τα δικά τους έργα.
Την Τρίτη και τελευταία ημέρα, μετά από το μάθημα, ακολούθησε έκθεση στον προαύλιο χώρο του μουσείου, όπου όλοι μπόρεσαν να θαυμάσουν τη δουλειά των μικρών και ταλαντούχων ζωγράφων. Στη συνέχεια έγινε απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων από το Δήμαρχο Σηπιάδος Σταμάτη Βακούλα καθώς και αντίγραφων των έργων του κ. Φάμπα τυπωμένα σε καμβά και χαρτί, ενός σετ ζωγραφικής καθώς ενός ημερολογίου του Δήμου όπου αποτυπώνονται τα ομορφότερα τοπία της Σηπιάδας. Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν ενθαρρυντική σε σχέση με την συνέχιση της προσπάθειας και όπως αναφέρουν οι διοργανωτές “στόχος και προσδοκία είναι να αποτελέσει θεσμό στο μέλλον”.
Ο αειθαλής ζωγράφος και γλύπτης Θανάσης Φάμπας, ο οποίος έχει αποσπάσει διακρίσεις και βραβεία τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, δηλώνει λάτρης της γενέτειράς του και η συγκεκριμένη διοργάνωση δημιουργήθηκε με ανάλογα συναισθήματα για τα παιδιά του Δήμου Σηπιάδος. O διακεκριμένος ζωγράφος δηλώνει ικανοποιημένος διότι την πρώτη μέρα τα παιδιά διδάχτηκαν ελεύθερο σχέδιο, την δεύτερη μέρα του διαγωνισμού σχέδιο με μοντέλο και την τρίτη μέρα σχέδιο με χρωματιστά μολύβια, φτάνοντας στον τελικό και την απονομή βραβείων, προκειμένου να γεμίσουν την ψυχή τους με δημιουργικές εικόνες, καθοριστικές για την μετέπειτα ζωή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου