ΤΟΠΙΚΑ

Νομικό πλαίσιο για την παραχώρηση εκτάσεων

νομικό-πλαίσιο-για-την-παραχώρηση-εκτ-551994

Συνεργασία ομάδας κτηνοτρόφων με τον Α.Σ. Βόλου για την καλλιέργεια ζωοτροφών

Νομικό πλαίσιο για την παραχώρηση των δημοσίων εκτάσεων της Κάρλας που έχει ζητήσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου προκειμένου να τις αξιοποιήσει καλλιεργώντας ζωοτροφές που θα δοθούν στους κτηνοτρόφους της περιοχής δωρεάν, αναζητά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτό έγινε γνωστό χθες στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου Νικήτας Πρίντζος με συμβούλους του υπουργού Ε. Αποστόλου προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες.

Οπως ενημέρωσαν τον κ. Πρίντζο από το αρμόδιο υπουργείο την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να διερευνηθούν οι νομικοί παράμετροι που θα χρησιμοποιηθούν για να προχωρήσει το Υπουργείο στην υλοποίηση της πρότασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο προσανατολίζεται να προτείνει τη δημιουργία Ομάδας κτηνοτρόφων που θα διαχειριστεί τις συγκεκριμένες εκτάσεις σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Βόλου.

«Ο σχεδιασμός μας δεν αναιρείται. Περιμένουμε την απόφαση του Υπουργείου και μετά θα προχωρήσουμε. Πρώτο μέλημά μας είναι να στηρίξουμε ότι ευνοεί τους κτηνοτρόφους» τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Νικήτας Πρίντζος.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν γίνει από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό υπάρχουν περίπου 10.000 στρέμματα του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προκειμένου να καλλιεργηθούν για την παραγωγή ζωοτροφών.

Υπολογίζεται μάλιστα ότι μπορούν να διατεθούν από 6.000 μέχρι 10.000 τόνους ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους της περιοχής, με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες 30 περίπου χωριών σε ποσοστό ζωοτροφών 30 – 50%.

Το νέο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς

Στην ίδια συνάντηση ο κ. Πρίντζος κατέθεσε τις προτάσεις τους όσον αφορά τους αγροτικούς συνεταιρισμούς καταθέτοντας την εκτίμηση ότι δεν θα πρέπει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, να βιαστεί καταθέτοντας ένα νέο νομοσχέδιο από τη στιγμή που το προηγούμενο δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί στο σύνολό του. Πρότεινε μάλιστα συγκεκριμένες αλλαγές, που όπως τόνισε, μπορούν να βελτιώσουν το σημερινό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των συνεταιρισμών.

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Βόλου τέλος έθεσε τα θέματα που αφορούν στην καθυστέρηση πληρωμής των εξισωτικών αλλά και το πρόβλημα με τους βοσκότοπους και τον καταρροϊκό πυρετό ζητώντας από το Υπουργείο να επισπεύσει τις διαδικασίες έτσι ώστε να ανακουφιστούν αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου