ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

παρέμβαση-βουλευτών-συριζα-μαγνησία-552004

Για τη διακοπή και τις μειώσεις αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων

Παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλου, Μάκη Μπαλλή και Κατερίνας Παπανάτσιου μαζί με άλλους βουλευτές για τη διακοπή και τις μειώσεις αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν στα αρμόδια υπουργεία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι οι παρατηρούμενες μειώσεις των ποσοστών αναπηρίας από τις επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας) του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. οδηγούν σε μία οριζόντια και άδικη κατάργηση συντάξεων και επιδομάτων ατόμων με αποδεδειγμένη αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Υπογραμμίζουν επίσης ότι τα άτομα αυτά αδυνατούν εκ των πραγμάτων να εργαστούν και κατά συνέπεια να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους καθώς σε πολλές περιπτώσεις η αναπηρική σύνταξη αποτελεί το μοναδικό οικογενειακό εισόδημα, δεδομένης της εκρηκτικής αύξησης της ανεργίας στη χώρα μας. Ο αποκλεισμός σημαντικής μερίδας ασθενών από τα προνοιακά τους δικαιώματα οδηγεί αυτές τις ομάδες πληθυσμού στον κοινωνικό αποκλεισμό και στην φτωχοποίηση.

Αναλύοντας όλα τα παραπάνω οι βουλευτές ζητούν να ληφθούν πρωτοβουλίες για την αποφυγή περικοπών αναπηρικών συντάξεων ή επιδομάτων σε άτομα με διαπιστωμένη αναπηρία, με την αιτιολόγηση βελτίωσης της υγείας τους μετά από επαναξιολόγηση των υγειονομικών επιτροπών Κ.Ε.Π.Α. και ερωτούν εάν σκοπεύει η Κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάρτιση Μητρώου Α.μ.ε.Α. που θα τηρείται στην Δ/νση Αναπηρίας του Ι.Κ.Α., πάγιο αίτημα και της Ε.Σ.Α.με.Α. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) και στην συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης της Εκπαίδευσης των Ιατρών και εάν τέλος θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάσχεση των ανωμαλιών στη λειτουργία των Κ.Ε.Π.Α. που ταλαιπωρούν άτομα με αναπηρία, όπως η μεγάλη αναμονή για εξέταση από τις επιτροπές Κ.Ε.Π.Α., η επαναξιολόγηση ατόμων με ανίατες ασθένειες, η υποχρεωτική παρουσία ατόμων με σοβαρά κινητικά προβλήματα, ενώ θα μπορούσαν να γίνονται κατ’ οίκον εξετάσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου