ΤΟΠΙΚΑ

Στο Βόλο οι “Χοηφόρες”

στο-βόλο-οι-χοηφόρες-851206

Τις “Χοηφόρες” του Αισχύλου θα παρουσιάσει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας – “Θεσσαλικό Θέατρο” σήμερα Παρασκευή 24 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Η αρχαία τραγωδία παρουσιάζεται σε μετάφραση και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, κοστούμια Ιωάννας Παπαντωνίου, μουσική Διονύση Τσακνή, χορογραφία Κώστα Τσιάνου, μουσική διδασκαλία Απόστολου Ψυχράμη και βοηθό σκηνοθέτη τον Σπύρο Αυγουστάτο. Τους χαρακτήρες ενσαρκώνουν οι: Λυδία Κονιόρδου, Νίκος Ψαρράς, Δημήτρης Καλαντζής, Ελένη Ουζουνίδου, Θανάσης Χαλκιάς, Γιώργος Στάμος, Γιώργος Δεληγιάννης, Γιάννης Παπαγιαννούλης.
Κορυφαίες του χορού γυναικών είναι οι: Ελένη Ουζουνίδου, Νικολέττα Βλαβιανού, Στέλλα Γκίκα και συμμετέχουν επίσης οι Ευγενία Αποστόλου, Ηλέκτρα Γεννατά, Μαρία Δεληγιάννη, Ελένη Καρακάση, Έλενα Μαρσίδου, Λίλυ Μελεμέ, Σεβίλη Παντελίδου, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Λουκία Στεργίου, Ειρήνη Τζανετουλάκου και Φωτεινή Τιμοθέου.
Η παράσταση ακολουθεί και πάλι την ίδια άποψη που… στηρίχθηκε πάνω στις λαϊκές τελετουργίες, αφού τα στοιχεία που συνθέτουν τις «ΧΟΗΦΟΡΕΣ» τα συναντάμε σε πολλές παραλογές της δημοτικής μας ποίησης, σε λαϊκά παραμύθια, σε μοιρολόγια, στους επιτάφιους θρήνους, στο ανακάλεμα των ψυχών, στους εξαγνισμούς και σε άλλες μορφές της λαϊκής και θρησκευτικής μας έκφρασης. “Η παράστασή μας φιλοδοξεί ν΄ αντλήσει ιδέες και να δώσει λύσεις στο παραστασιακό πρόβλημα της αρχαίας τραγωδίας μέσα από την αισθητική που μας προσφέρει η λαϊκή μας παράδοση. Προσπαθήσαμε να αγγίξουμε την ουσία και να αποκαλύψουμε τις γενεσιουργές της δυνάμεις, μακριά από γραφικότητες και “φολκλορισμούς” υπογραμμίζουν οι συντελεστές. Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. Οι τιμές εισιτηρίων είναι 20 ευρώ και 15 ευρώ τα φοιτητικά – μαθητικά εισιτήρια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου