ΤΟΠΙΚΑ

Τσουχτερό το κόστος για την υποβολή ΟΣΔΕ

τσουχτερό-το-κόστος-για-την-υποβολή-οσ-554600

Γκρίνιες από παραγωγούς του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πηλίου

Γκρίνιες και έντονες διαμαρτυρίες από παραγωγούς που σπεύδουν να υποβάλλουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ για το 2015 στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου.

Οι παραγωγοί κάνουν λόγο για «χαράτσι» της Συνεταιριστικής Οργάνωσης, καθώς τα τέλη είναι προσαυξημένα με αποτέλεσμα να πληρώνουν μέχρι και 60 ευρώ, όταν το τσεκ της επιδότησης που θα λάβουν για τις καλλιεργούμενες εκτάσεις είναι ελάχιστα χρήματα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν ξεπερνά τα 200 ή τα 300 ευρώ.

Πολλοί από τους ενδιαφερόμενους αγρότες ζήτησαν από τον Α.Σ Πηλίου – Βορείων Σποράδων να μειωθεί το κόστος, όμως, όπως σημείωναν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ οι υπεύθυνοι των Ενώσεων, περιμένοντας την υποβολή των δηλώσεων ως μάννα εξ ουρανού για την είσπραξη ρευστού, έχουν αδιαφορήσει στις εκκλήσεις τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να υποβάλλει ο παραγωγός τη δήλωση ΟΣΔΕ 2015 πρέπει να προηγηθεί η υποβολή του εκκαθαριστικού στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού. Από την πλευρά του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πηλίου και Βορείων Σποράδων, εφιστά την προσοχή στους παραγωγούς να υποβάλλουν τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2015 στα έμπειρα στελέχη της πρώην Ενωσης, καθότι η υποβολή είναι καθοριστική για τη λήψη της επιδότησης. Ο παραγωγός υποχρεούται να δηλώσει όλα τα είδη καλλιέργειας όπως (δενδροκαλλιέργειες , ελαιοκαλλιέργειες, βοσκότοπο, μονοετή καλλιέργεια) καθότι από φέτος όλες οι παραπάνω καλλιέργειες θα λαμβάνουν επιδότηση.

Επίσης παραγωγοί ανεξαρτήτου επαγγέλματος που θα κάνουν για πρώτη φορά δήλωση ΟΣΔΕ, ώστε από φέτος να λαμβάνουν επιδότηση, πρέπει να έχουν ηλικία μέχρι σαράντα ετών. Αν έχουν ηλικία πάνω από σαράντα ετών συνίσταται να νοικιάσουνε τα κτήματά τους σε άτομα που έχουν ηλικία κάτω των σαράντα ετών (παιδιά κ.λ.π)

Ο χρόνος υποβολής θα διαρκέσει μέχρι το Μάιο, ενώ το σύστημα δεν επιτρέπει κατά την υποβολή της δήλωσης να παραμείνουν εκκρεμότητες που αφορούν δικαιολογητικά ή οτιδήποτε άλλο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου