ΤΟΠΙΚΑ

Αντιπαράθεση και για τη γρίπη

αντιπαράθεση-και-για-τη-γρίπη-851206

Τρεις σοβαρές ελλείψεις στο θέμα της αντιμετώπισης του ιού της νέας γρίπης, οι οποίες μπορεί να δώσουν κακή τροπή στην εξέλιξη της υπόθεσης, καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Μιλώντας σε ευρεία κομματική σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του Κινήματος για το θέμα, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι υπάρχει έλλειψη σοβαρού σχεδίου, έλλειψη συντονισμού όλων των αρμοδίων κυβερνητικών και επιστημονικών παραγόντων και έλλειψη σωστής ενημέρωσης των πολιτών.
Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε ήδη να έχει συσταθεί διυπουργική επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαχειρίζεται επικοινωνιακά το πρόβλημα.
«Το ΠΑΣΟΚ θα παρακολουθεί το θέμα σοβαρά και τεκμηριωμένα προς όφελος της υγείας των πολιτών, της ομαλής λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας και για αυτό έχει συστήσει ομάδα διαχείρισης που θα παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις» κατέληξε.

Η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση από την πλευρά της κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι στην προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί το κάθε τι -ακόμη και μια πανδημία- αποδεικνύει ότι είναι εντελώς ανενημέρωτο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος τόνισε ότι η Πολιτεία έχει επεξεργαστεί και έχει πλήρες σχέδιο αντιμετώπισης όλων των ενδεχόμενων συνεπειών της επιδημίας.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ζήτησαν τον πρόεδρο της Επιτροπής να καλέσει τον υπουργό Υγείας, προκειμένου να ενημερώσει τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων για την κατάσταση που επικρατεί.
Απαντώντας ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας ότι το θέμα της γρίπης δεν προσφέρεται για μικροκομματικά παιχνίδια και σκοπιμότητες.
«Η χώρα μας αντιμετωπίζει αυτή τη μεγάλη και σημαντική υπόθεση εξαρχής, με σοβαρότητα, σύνεση, ψυχραιμία. Ο μηχανισμός είναι σε επαγρύπνηση, έχουν καταρτιστεί όλα τα σχέδια που απαιτούνται και το κυριότερο, έχει εμπεδωθεί ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους πολίτες» τόνισε.
Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι σχεδιασμός υπάρχει και πως η κυβέρνηση κινείται με βάση τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Είμαστε επαρκώς προετοιμασμένοι» τόνισε ο υπουργός Παιδείας και υπογράμμισε ότι «η συζήτηση των σεναρίων μόνο ανησυχία και πανικό προκαλεί».
«Συζητάμε αδίκως αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πιο γενικευμένη κατάσταση. Εάν αυτό συμβεί, τότε θα το αντιμετωπίσουμε» επισήμανε και παρομοίασε τα όσα ακούγονται για χειρότερο κύμα κρουσμάτων νέας γρίπης το φθινόπωρο με προβλέψεις σεισμολόγων.
Η αρμόδια τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Αννα Διαμαντοπούλου εκτίμησε ότι η πανδημία είναι ήπιας μορφής, για αυτό και χρειάζεται ψυχραιμία αλλά και εγρήγορση. «Στο θέμα των σχολείων χρειάζεται ειδικός σχεδιασμός» εξήγησε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του τονίζει ότι το θέμα απαιτεί σοβαρότητα και ψυχραιμία, ζητώντας ενημέρωση από πλευράς πολιτείας.
Από πλευράς ΛΑΟΣ ο βουλευτής Κ. Αϊβαλιώτης τόνισε ότι θα πρέπει να οργανωθούν αποτελεσματικότερα οι υγειονομικές υπηρεσίες και να αρχίσουν τηλεοπτικές ενημερωτικές εκπομπές από εξειδικευμένους επιστήμονες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου