ΤΟΠΙΚΑ

Αντιπαράθεση για την τιμή της βενζίνης

αντιπαράθεση-για-την-τιμή-της-βενζίνη-851206

«Τέλος στη φορολογική ασυλία των βενζινάδικων. Δεν κάνουμε πίσω για τις ταμειακές μηχανές και αυτή η ρύθμιση δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν συμβιβάζεται με κανέναν, γιατί δεν χρωστάει σε κανέναν, παρά μόνο στους πολίτες».
Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο Υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και απαντώντας στις έντονες επικρίσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που μίλησαν «για κυβέρνηση εξυπηρέτησης φίλιων συμφερόντων» και την κατηγόρησαν ότι αφήνει έξω από τον ηλεκτρονικό έλεγχο τη διύλιση και την εμπορία.
Το ίδιο καυστικά ήταν και τα σχόλια των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ, που επιτέθηκαν ωστόσο και στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας το ότι τις ίδιες πολιτικές πρακτικές εφάρμοζε όταν ήταν κυβέρνηση.
«Πιστεύετε στη φορολογική ασυλία στα βενζινάδικα; Πείτε το καθαρά να το ξέρουν οι έλληνες πολίτες ότι είστε κόμμα βενζινοπωλών. Τα μέτρα που εφαρμόζουμε είναι με βάση τη λογική. Αν έχετε κάτι να προτείνετε είμαστε διατεθειμένοι να το εξετάσουμε. Είμαστε όμως αντίθετοι με το λαϊκισμό», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
Παράλληλα διέψευσε ότι η χώρα μας είναι από τις ακριβότερες στην ΕΕ στη τιμή της βενζίνης και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να σταματήσει τους μύθους, την καταστροφολογία και τις κομματικές προσεγγίσεις, παρουσιάζοντας παραπλανητικά στοιχεία. Υπάρχουν πίνακες που δείχνουν τις διεθνείς τάσεις τιμών της βενζίνης και είναι αδιάψευστοι ότι η Ελλάδα είναι η 9η φθηνότερη χώρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα που θα ακούτε συνεχώς όσο και αν σας ενοχλεί, πρόσθεσε ο κ Χατζηδάκης.
«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ιδίως όταν γίνονται επικλήσεις στοιχείων ότι οι αποκλίσεις τιμών οφείλονται στην έλλειψη ταμειακών μηχανών. Αυτή την στιγμή υπάρχει στρέβλωση στην αγορά και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει», αντέτεινε ο κ Παπουτσής.
Και συνέχισε:
«Υποκρίνεστε, επικαλούμενος δήθεν λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ. Είναι αλήθεια ότι η χώρα μας είναι 9η στην Ευρώπη, αλλά αποσιωπάτε ότι τη προηγούμενη χρονιά είμαστε 7η. Γιατί; Δεν απαντάτε; Αφήστε λοιπόν τις αλχημείες σας. Η κυβέρνηση συγκρίνει τις τιμές μετά τους φόρους, αντί τις τιμές προ φόρων».
Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος επεσήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξυγίανση της αγοράς και στον τομέα των υγρών καυσίμων, καλώντας παράλληλα όλες τις πτέρυγες της Βουλής να συμβάλουν ώστε να μπουν κανόνες.
«Η κοινωνία περιμένει να είμαστε χρήσιμοι για όλους. Θέλει να συγκρουόμαστε με τα συμφέροντα όσα βαριά και αν είναι τα ονόματα, όπου και αν ανήκουν. Εμείς το έχουμε αποδείξει αυτό. Το είδατε και με το κύκλωμα ελληνοποίησης πολωνέζικης ντομάτας που αποκαλύψαμε στη Πελοπόννησο. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο», κατέληξε ο κ Βλάχος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου