ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρός 20χρονος σε φοβερό τροχαίο

νεκρός-20χρονος-σε-φοβερό-τροχαίο-851206

Μόλις σε ηλικία 20 ετών το χαμόγελό του έσβησε. Το αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν το πάθος του σε αυτή τη νεαρή και ανέμελη ηλικία, έμελλε να σταθεί μοιραίο.

Ο Στέλιος Κ. Ζιώγας, μαθητευομένος του ΟΑΕΔ επέστρεφε χθες το μεσημέρι από την εργασία του στο 304 ΠΟΒ, όταν στην εθνική Λάρισας-Βόλου, κοντά στο ύψος της Βιομηχανικής Περιοχής, στήθηκε «καρτέρι θανάτου». Το νήμα της ζωής κόπηκε ακαριαία με τρόπο τραγικό.

Το αυτοκίνητο καρφώθηκε σε κολώνα της ΔΕΗ στο διαχωριστικό διάζωμα και κόπηκε στα δύο… Ο άτυχος νεαρός εκσφενδονίστηκε από το όχημα και το σώμα του εκτινάχθηκε μέτρα μακριά από το σημείο της πρόσκρουσης. Τραγική ειρωνεία, ελάχιστα λεπτά στο σημείο του φρικτού δυστυχήματος σταμάτησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο επέστρεφε από Λάρισα.

Ο 20χρονος μόλις είχε σχολάσει από την εργασία του στο 304 ΠΕΒ, όπου εργάζονταν τα τελευταία χρόνια με την ειδικότητα του μηχανολόγου, κάνοντας την πρακτική του άσκηση ως σπουδαστής του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τους φίλους του.

Σε ευθεία της εθνικής με κατεύθυνση το Βόλο ο Στέλιος έχασε τον έλεγχο του αυτοκίνητου. Το Seat Ibiza, ένα όχημα δεκαετίας, το οποίο στα χέρια του έγινε αγνώριστο, με μηχανή μεγάλου κυβισμού και ηχοσύστημα με δική του πατέντα.

Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του αριστερά και έπεσε με σφοδρότητα σε κολώνα της ΔΕΗ πάνω στην υπερυψωμένη διαχωριστική νησίδα.

Το Seat Ibiza κόπηκε στη μέση. Το σώμα του νεαρού οδηγού πετάχτηκε μέτρα μακριά και ο θάνατος επήλθε ακαριαία.

Αιτία του ατυχήματος ήταν η υπερβολική ταχύτητα και η απόσπαση προσοχής του οδηγού, σύμφωνα με το Τμήμα Τροχαίας Βόλου.

Η ταχύτητα με την οποία οδηγούσε φαίνεται ότι ήταν ιλιγγιώδης. Είναι ενδεικτικό ότι μία οδηγός την οποία προσπέρασε στο δρόμο, αλλά και ένας ιδιώτης, είχαν λίγο πριν το δυστύχημα ενημερώσει την Τροχαία για αυτοκίνητο-«βολίδα» στην εθνική οδό.

Το άψυχο σώμα του περισυνέλλεξε από το σημείο του τροχαίου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο επέστρεφε από τη Λάρισα στο Βόλο εκείνη την ώρα.

Στο νοσοκομείο εκτυλίχτηκαν σκηνές οδυρμού. Τον αναγνώρισαν ο αδερφός του και ο ξάδερφός του, καθώς οι γονείς του επέστρεφαν από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν μεταβεί το πρωί για δουλειά του πατέρα της οικογένειας.

Ανείπωτο ξέσπασμα από τη μητέρα του και τον πατέρα του, όταν έφτασαν στο Νοσοκομείο και διαπίστωσαν ότι το παλικάρι τους είχε χαθεί.

Ο Στέλιος ήταν ο μικρότερος της οικογένειας. Το τελευταίο από τα τρία αγόρια. Ένα παιδί με απίστευτο χιούμορ, καλή καρδιά, πάντα πρόσχαρο και ευγενικό. Ένας νέος από τους λίγους, όπως έλεγαν όσοι τον γνώριζαν, που δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα πάντα γελαστά γαλανά του μάτια.

Ο 20χρονος λάτρευε, όπως έλεγαν συντετριμμένοι οι φίλοι του, να πηγαίνει βόλτες με το αυτοκίνητό του, που πρόσεχε συνέχεια.

Δεν του άρεσε τόσο να τρέχει, όσο να ακούει δυνατά μουσική. Γι’ αυτό και δεν μπορούσαν να καταλάβουν για πιο λόγο είχε αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα, επιστρέφοντας από την εργασία του.

Κορυφαίος στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ήξερε να τους χειρίζεται με μεγάλη ευκολία. Στην ειδικότητα που είχε επιλέξει του μηχανολόγου ήταν πρώτος. Στα ηχοσυστήματα δε των αυτοκινήτων ξεχώριζε, με πανελλαδικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς που συμμετείχε.

Ο πρόωρος και άδικος θάνατός του «πάγωσε» όλους. Στη γειτονιά του, στην οδό Κωνσταντά με Μαυροκορδάτου, από το απόγευμα συγκεντρώθηκαν συντετριμμένοι φίλοι, συγγενείς και γνωστοί, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο Στέλιος τους «έφυγε» τόσο νωρίς και άδικα.

Σήμερα θα τον χαιρετίσουν για τελευταία φορά οι φίλοι και οι συγγενείς του, μεταξύ των οποίων και ο στρατιωτικός αδελφός του, που επιστρέφει εσπευσμένα από την ελληνική δύναμη του Κοσσόβου, όπου υπηρετεί. Η κηδεία του άτυχου νέου θα γίνει από τον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου στις 5:30 το απόγευμα και η ταφή του στο Κοιμητήριο της Άλλης Μεριάς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου