ΤΟΠΙΚΑ

Επιμένει στη σχολειοκεντρική κατανομή των μαθητών

επιμένει-στη-σχολειοκεντρική-κατανο-558857

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας για την ομόρροπη ανάπτυξη των σχολείων

Επιμένει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας στη σχολειοκεντρική κατανομή των μαθητών από τα δημοτικά σχολεία προς τα γυμνάσια και από τα γυμνάσια προς τα λύκεια.

Αυτό το διάστημα, σε επίπεδο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την χωροταξική κατανομή των μαθητών που κάθε Σεπτέμβριο τα τέσσερα τελευταία χρόνια δημιουργεί αναστάτωση σε σχολεία και μαθητές. Αλλα σχολεία γιγαντώνονται, άλλα συρρικνώνονται και την ίδια ώρα μαθητές αποκόβονται από τις σχολικές τους παρέες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, οι καθηγητές έβαλαν κάτω το χάρτη χωροταξικής κατανομής των μαθητών και επισήμαναν τα προβλήματα που δημιουργούνται. «Υποστηρίζουμε το μοντέλο της σχολειοκεντρικής κατανομής των μαθητών με μικρές γεωγραφικές τροποποιήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η ομόρροπη ανάπτυξη των σχολείων», ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδης.

Κατέρχονται σε εκλογές

Στην ίδια συνεδρίαση η τοπική ΕΛΜΕ καθόρισε τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου αλλά και των αντιπροσώπων που θα συμμετέχουν στο Συνέδριο της ΟΛΜΕ από 1 έως 4 Ιουλίου.

Προκειμένου να μην χαθούν διδακτικές ώρες, η ΕΛΜΕ αποφάσισε οι εκλογές να γίνουν το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου, αμέσως μετά τη λήξη και των πανελληνίων εξετάσεων για τα ΕΠΑΛ.

Στις 10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση των καθηγητών στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και στις 11 Ιουνίου θα στηθούν οι κάλπες στο Καρτάλειο Διδακτήριο για την ανάδειξη των νέων μελών της διοίκησης της Ενωσης τη διετία 2015- 2017 και των αντιπροσώπων που θα συμμετέχουν στο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Σημειώνεται ότι κατάθεση υποψηφιοτήτων και ψηφοδελτίων μπορεί να γίνεται έως τις 30 Μαΐου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου