ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Διόρθωση
Η Χρύσα Φλώρου, που ο δαίμονας του τυπογραφείου της άλλαξε το όνομά της, ήταν η μοναδική γένους θηλυκού απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών, Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Δικτύων, στην πρόσφατη ορκωμοσία. Η νεαρή πτυχιούχος δεν θα σταματήσει εδώ, μιας και έχει ήδη προγραμματίσει την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος του Τμήματος την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Εμείς της ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και πάντα η ζωή της να είναι γεμάτη από επιτυχίες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ:
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Παραγραφή
Η Μήδεια είναι ένα πρόσωπο αμφιλεγόμενο για τους Γεωργιανούς. Όπως μάλιστα τόνιζαν χθες αρκετοί πολλοί την παρουσιάζουν ως μία γυναίκα που αδιαφορούσε για την οικογένεια.
Μετά από τόσα χρόνια τα αδικήματα ωστόσο παραγράφονται ακόμη και για τους Γεωργιανούς, που το διηγήθηκαν αστειευόμενοι στους Έλληνες της αντιπροσωπείας.

Υπερβολή
Δεκάδες αστυνομικοί και στρατιωτικοί, άνδρες της μυστικής υπηρεσίας, ακολουθούσαν παντού τον πρόεδρο της Γεωργίας Σακαασβίλι. Μάλιστα είχαν ζώσει στην κυριολεξία το κτίριο που στεγαζόταν το εστιατόριο όπου ήταν το δείπνο και, μετά πολλών κόπων και βασάνων και αφού περνούσε κανείς από εξονυχιστικό έλεγχο, μπορούσε να εισέλθει μέσα και μάλιστα συνοδεία της προσωπικής φρουράς του Προέδρου. Η κατάσταση στη Γεωργία μετά την περυσινή ρωσική επίθεση είναι δύσκολη και όλοι αισθάνονται ουσιαστικά ότι ανά πάσα στιγμή βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.
Φυλάνε τα ρούχα τους για να έχουν… δηλαδή, μόνο που τα μέτρα αυτά είναι υπερβολικά.

Εντονο
ελληνικό στοιχείο
Με στολές που παραπέμπουν ευθέως στον Πόντο μικρά παιδιά της Γεωργίας από χορευτικά συγκροτήματα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που έγιναν προχθές με την άφιξη της Αργούς στο λιμάνι του Μπατούμι. Χαμογελούσαν στους Ελληνες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το υλικό του Δήμου Βόλου για την πόλη του Βόλου, την Αργώ και τους Μεσογειακούς που έχει εκδοθεί στα γεωργιανά, έγινε ανάρπαστο. Όλοι κρατούσαν από ένα έντυπο στο χέρι, ενώ στην προβλήτα του λιμανιού νόμιζε κανείς ότι βρίσκεται στην παραλία του Βόλου. Το ελληνικό στοιχείο ήταν έντονο.

Τρία σε ένα
Είναι δύσκολο πάντως να καταλάβει κανείς την πολύπλοκη κατάσταση σε αυτή τη χώρα. Μέσα στη Γεωργία υπάρχουν και λειτουργούν με δικά τους κοινοβούλια τρεις αυτόνομες δημοκρατίες. Αζαρία, Αμπχαζία και Νότια Οσετία. Με τα δικά τους γεωπολιτικά χαρακτηριστικά η κάθε περιοχή και φυσικά με διαφορετικές επιρροές κυρίως σε πολιτικό επίπεδο. Οι Γεωργιανοί πάντως δείχνουν να έχουν συνηθίσει αυτό το status, υπογραμμίζουν ωστόσο ότι «οι πολιτικοί κάνουν τα παιχνίδια και όχι οι πολίτες, όμως τα παιχνίδια αυτά τα πληρώνουν μόνο οι πολίτες και όχι οι πολιτικοί».

Διακοπές τριημέρου
Πάνε οι παλιές καλές εποχές που μαζευόταν η οικογένεια, τα παιδιά, οι παππούδες, ακόμη και τα συμπεθέρια και κάνανε διακοπές για 10 και 20 μέρες χωρίς να μιζεριάζουν για τα έξοδα διαμονής και για όλα τα παραλειπόμενα. Εδώ και λίγα χρόνια οι διακοπές απευθύνονται κυρίως στις νέες ηλικίες, που εξαιτίας του χαμηλού τους εισοδήματος περιορίζονται στα γνωστά τριήμερα. Έτσι οι νέοι διαφεύγουν λίγο από την καθημερινότητα και λένε πως κάνουν διακοπές, οι υπόλοιποι όμως μένουν στα σπίτια τους και κάνουν διακοπές από την τηλεόραση, η οποία πλέον αντί να επικεντρωθεί στα γεγονότα, επικεντρώνεται στις αιθέριες υπάρξεις των παραλιών…
Δ.Π

Στριμωγμένοι ακόμη
και στις εκπτώσεις
Μπορεί να ξεκίνησαν οι εκπτώσεις με τους καλύτερους οιωνούς, ωστόσο οι καταναλωτές δεν έχουν χρήματα να κάνουν τις αγορές που επιθυμούν. Ψάχνουν για τα μεγάλα ποσοστά και τις φθηνές τιμές και απογοητεύονται όταν το προϊόν που θέλουν να αγοράσουν δεν είναι και τόσο προσιτό. Ωστόσο οι έμποροι από τη δική τους πλευρά προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό και να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους, μιας και οι εποχές είναι δύσκολες. Εκείνο που πρέπει όμως να θυμόμαστε όλοι είναι πως η τοπική αγορά έχει την ανάγκη μας και πως εάν δεν δείξουμε εμπιστοσύνη σ’ αυτή, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν στο μέλλον.
Δ.Π

Στις εκκλησιές
Οικονομική κρίση ή στροφή στις γειτονιές; Αυτοί οι λόγοι μπορούν να συνδυαστούν από τους νέους της Ν. Ιωνίας, που σε καθημερινή βάση επισκέπτονται τα προαύλια των εκκλησιών και κάθονται με τις ώρες, συζητώντας και σχολιάζοντας τους περαστικούς. Οι εικόνες αυτές μας γυρνάνε σε άλλες εποχές, με τις πλαστικές καρέκλες που έβγαζαν οι παππούδες κι οι γιαγιάδες καταμεσής των δρόμων και κουβέντιαζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η συνήθεια αυτή φαίνεται να έχει επιστρέψει, ίσως και για οικονομικούς λόγους, μιας και αυτού του τύπου η διασκέδαση είναι εντελώς ανέξοδη.
Δ.Π

Γκρίνια
Τελικά το μόνο που μπορεί να κάνει ο κόσμος είναι να γκρινιάζει. Γκρινιάζαμε που δεν είχαμε Zara και είχε η Λάρισα για παράδειγμα και τώρα που μας το φτιάχνουν πάλι γκρινιάζουμε. Γιατί κλείνει το δρόμο, γιατί έχει κίνηση, γιατί έχει φασαρία και χιλιάδες άλλα γιατί. Αυτό που όμως δεν συνειδητοποιεί ο κόσμος είναι πως για να γίνουν μερικά πράγματα, όπως το εν λόγω κατάστημα, ή άλλα που έγιναν και θα γίνουν και στο μέλλον, χρειάζονται εργασίες. Χρειάζεται και κάποιοι να ταλαιπωρηθούν λίγο… Αλλιώς θα είχαμε μείνει στο Βόλο όπως ήταν τότε που πρωτοχτίστηκε και θα ήμασταν όλοι ευχαριστημένοι!
Α.Φ.

Ενοικίαση
κτιρίου
Στην ενοικίαση ολόκληρου ορόφου για την αποσυμφόρηση δημοτικών υπηρεσιών που σήμερα στεγάζονται στο κτίριο Σπήρερ προχωρεί ο Δήμος Βόλου. Πρόκειται για τον όροφο όπου στεγαζόταν μέχρι πριν λίγα χρόνια το Τοπικό Ελεγκτικό Κέντρο (ΤΕΚ) Βόλου, που βρίσκεται στην αρχή της οδού Δημητριάδος, απέναντι από το Δημαρχείο.
Α.Τ.

Η πλαζ του ΕΟΤ
στις Αλυκές
Εφθασε στην εβδομάδα που μας πέρασε στο Δήμο Βόλου η απόφαση από τα Τουριστικά Ακίνητα, σύμφωνα με την οποία παραχωρείται στο Δήμο η χρήση της πλαζ του ΕΟΤ στις Αλυκές. Η παραχώρηση γίνεται για το χρονικό διάστημα από 1.5.2009 – 31.10. 2009. Ποιο είναι το αξιοσημείωτο; Ότι η απόφαση ελήφθη στις 26 Ιουνίου…
Α.Τ.

Ξέχασαν…
Η χθεσινή εκδήλωση των εκπροσώπων της Μεσσηνίας στο Βόλο στο πλαίσιο του Οδοιπορικού «Οι δρόμοι της Ελιάς» που διοργανώνουν οι Μεσσήνιοι σε μία πλειάδα πόλεων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού με στόχο την προβολή του ελαιολάδου της περιοχής τους, τελούσε υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου και του Δήμου Βόλου. Στον τελευταίο όμως ξέχασαν την υποχρέωση που είχαν να παραστεί εκπρόσωπός του και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, μολονότι οι δημοσιογράφοι… στήθηκαν για 45 λεπτά.
Α.Τ.

Στο πλαίσιο
της συνεργασίας
Τη βεβαιότητα ότι η ΜΕΤΚΑ θα συναινέσει στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής να μετατοπίσει κατά οκτώ μέτρα τον τοίχο που γειτνιάζει με τις σιδηροδρομικές γραμμές, προκειμένου να διανοιχθεί η οδός Βυζαντίου, εκφράζει ο Δήμαρχος τη πόλης Π. Μαβίδης. Θα γίνει, όπως λέει, στο πλαίσιο των καλών σχέσεων που πρέπει να έχει με την τοπική κοινωνία. Το αίτημα της Δημοτικής Αρχής είναι ενταγμένο στο πλαίσιο των ενεργειών που γίνονται για την εξάλειψη του S των σιδηροδρομικών γραμμών μέσα από το δομημένο οικιστικό ιστό της Νέας Ιωνίας και τη βελτίωση των οδικών προσβάσεων και των κυκλοφοριακών ροών στην περιοχή του Νέου Δέλτα και της Βαμβακουργίας, όπου πρόκειται να γίνει το Μεσογειακό Χωριό.
Α.Τ.

Ενα είδος
διπλωματίας
Οπως αντιλαμβάνομαι από τα ρεπορτάζ της απεσταλμένης του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η βολιώτικη αντιπροσωπεία με αφορμή το ταξίδι της Αργούς στη Μαύρη Θάλασσα ασκεί και ένα είδος άτυπης διπλωματίας. Με προσοχή, παιδιά, μη θυμώσει η…τίγρης της Σιβηρίας (Πούτιν) και βομβαρδίσει το Πανθεσσαλικό και τότε χαιρέτα τους Μεσογειακούς. Υστερα αυτός ο Σαακασβίλι δε μου φαίνεται και πολύ σόι…
Χ.Μ.

Κύριε
διευθυντά
Είπαμε βρωμάει από παντού αυτή η υπόθεση με τα πλαστά πτυχία αγγλικών στο Βόλο, αλλά και στο χθεσινό ρεπορτάζ να μπει φωτογραφία «παιδάκια με μάσκες»; Υπερβολικό σάς βρίσκω! Πώς είπατε; Μετακόμισε από το παρακείμενο ρεπορτάζ για την ενημέρωση περί νέας γρίπης; Γιατί, νομίζετε ότι τα πλαστά πτυχία έχουν μικρότερη μεταδοτικότητα;
(Α)πορημένος
(Α)ναγνώστης

Τα εγκλήματα
των διεφθαρμένων
Το χειρότερο δεν είναι όλη αυτή η σαπίλα που καταγράφεται με την εξάρθρωση του συνδικάτου του εγκλήματος. Το χειρότερο είναι ότι έντιμοι αστυνομικοί, δεσμοφύλακες, ακόμα και στελέχη της ΕΥΠ, είναι αναγκασμένοι να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες για χάρη των αργυρώνητων συναδέλφων τους που είχαν στήσει κολιγιά με τους εγκληματίες, Ασφαλώς δεν είναι όλοι ίδιοι, αλλά και η καχυποψία πώς να αντιμετωπιστεί;
Χ.Μ.

Βήμα σημειωτών
Όσοι πήραν χθες τη μεγάλη απόφαση να επισκεφθούν κάποια κοντινή παραλία της περιοχής συνάντησαν στο δρόμο μεγάλη ταλαιπωρία, αφού τα αυτοκίνητα πήγαιναν βήμα σημειωτών από το Βόλο μέχρι και τα Λεχώνια. Κι αφού κατάφεραν να φτάσουν στον προορισμό τους, η ίδια κίνηση στο δρόμο τους περίμενε και στην επιστροφή. Μπορεί λοιπόν να ταλαιπωρήθηκαν όμως για λίγη έστω ώρα απόλαυσαν τον ήλιο και τη θάλασσα!
Δ.Π

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου