ΤΟΠΙΚΑ

Οριένταλ ψυχεδέλεια από τους “BaBa ZuLa”

οριένταλ-ψυχεδέλεια-από-τους-baba-zula-851206

Ο πρωτοποριακός ήχος του σχήματος των “BaBa ZuLa” θα πρωταγωνιστήσει μουσικά στην εκδήλωση που θα “φιλοξενηθεί” την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 10.30 το βράδυ στην αίθουσα “ΝΙΚΟΛΑΣ” που βρίσκεται στον πολυχώρο Τσαλαπάτα. Το σχήμα των “BaBa ZuLa” δεν είναι ένα κοινότυπο μουσικό σχήμα αλλά περισσότερο ένα concept σχήμα που εκφράζει πλήρως στην
πλήρη διάσταση της, την Oriental ψυχεδέλεια Κάθε εμφάνιση των “Baba Zula” δίνει μια ολοκληρωμένη εικόνα της πορείας του σχήματος από την παραδοσιακή oriental μουσική, σε ήχους σύγχρονους με μία διαφορετική ματιά και διάθεση που παντρεύει την παράδοση με την τεχνολογία και την εποχή της εικόνας. Οι “Baba Zula” αποτέλεσαν και το πιο χαρακτηριστικό μουσικό σχήμα στο soundtrack της πρόσφατης ταινίας του Fatih Akin «Ο ήχος της Πόλης» ενώ η φωτογραφία της χορεύτριάς τους κοσμούσε την αφίσα της ταινίας. Μέσα από μια δημιουργική επαφή με την σύγχρονη τεχνολογία, καλλιεργούν τα στοιχεία της καλλιτεχνικής τους ταυτότητας με βάση κάποια εσωτερική ανάγκη (ή και αναγκαιότητα) και όχι από το τράβηγμα οποιουδήποτε world beat ή dance συρμού.
Το τουρκικό αυτό σχήμα αποτελείται από τον Levent Akman στα διάφορα κρουστά, τον Cosar Kamcy σε κρουστά και sampling, τον Murat Ertel παραδοσιακά έγχορδα και tapes καθώς και από μία διαφορετική (neo)oriental χορεύτρια – και εμπλουτίζεται κατά περίπτωση από guest μουσικούς (όπως ο παραγωγός Mad Professor) ή μία ένα μέλος που παρουσιάζει ταυτόχρονα με την μουσική, διάφορα illustrations σε οθόνη. To μουσικό αποτέλεσμα των Zula είναι ένας μικρόκοσμος από τριπάτους ήχους, ρυθμούς και μελωδίες που, σαν ενότητα, μπορούν να «διαβαστούν» από τον ακροατή σαν ένα γοητευτικό ταξίδι στον κόσμο, έναν κόσμο χωρίς αισθητικά σύνορα ή περιορισμούς. Η ethnic φυσιογνωμία, η oriental διάθεση, η διακριτική electronica και, πάνω απ’ όλα, η ευαίσθητη προσέγγιση στην πραγματικότητα των εικόνων, στην περίπτωσή τους λειτουργούν τέλεια. Μετά από μια εβδομάδα εξαιρετικά επιτυχημένων εμφανίσεων στο «Half Note Jazz Club» στην Αθήνα, θα επισκεφτούν τον Βόλο, για να χαρίσουν μια ξεχωριστή βραδιά στο φιλοθεάμον κοινό του Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου