ΤΟΠΙΚΑ

Λαθραίος καπνός από λαϊκή βιολογικών!

λαθραίος-καπνός-από-λαϊκή-βιολογικών-562826

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου κατέσχεσαν 150 κιλά αφορολόγητου καπνού από πάγκο λαϊκής και ψυγείο με κηπευτικά

Από πάγκο της λαϊκής αγοράς βιολογικών προϊόντων του Σαββάτου, στην περιοχή των Παλαιών, πωλούνταν λαθραίος καπνός. Πάνω στον πάγκο υπήρχαν βιολογικά προϊόντα όμως για τους «θεριακλήδες» που γνώριζαν, το ενδιαφέρον βρίσκονταν κάτω από τον πάγκο. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου αξιοποίησαν πληροφορίες και άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης. Από τη λαϊκή οδηγήθηκαν στο σπίτι του δράστη για να εντοπίσουν μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες λαθραίου καπνού που κατασχέθηκαν στη Μαγνησία, συνολικού βάρους 150 κιλών!

Περίπου 24 κιλά αφορολόγητου καπνού χωρισμένα σε 68 συσκευασίες από 200 γραμμάρια έως μισό κιλό, βρίσκονταν κάτω από τον πάγκο και διαθέτονταν προς πώληση.

Ο πάγκος με βιολογικά προϊόντα της 47χρονης Βουλγάρας δεν διέφερε από τους υπόλοιπους στη λαϊκή αγορά του Σαββάτου. Διέθετε βιολογικά κηπευτικά προϊόντα και όχι μόνο… Συνολικά 68 συσκευασίες λαθραίου καπνού βρίσκονταν κάτω από τον πάγκο.

Οπως προέκυψε από την προανάκριση, η 47χρονη Βουλγάρα πωλούσε τον καπνό από τον πάγκο της λαϊκής σε συνεννόηση με το σύζυγό της. Πρόκειται για 68χρονο ντόπιο που διαμένει στην περιφέρεια του Βόλου.

Σε έλεγχο που έγινε στο σπίτι του ζευγαριού, αστυνομικοί ανακάλυψαν μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες λαθραίου καπνού που έχουν κατασχέσει στη Μαγνησία. Συνολικά 125,5 κιλά βρέθηκαν σε έξι κιβώτια αποθηκευμένα σε ψυγεία κηπευτικών προϊόντων.

Τόσο ο 68χρονος όσο και η 47χρονη συνελήφθησαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ο αφορολόγητος καπνός -συνολικού βάρους 150 κιλών- θα αποσταλεί στο Τελωνείο Βόλου για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου