ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Ανοίγματα στην Κίνα
Ο Αντιπρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου Αθανάσιος Φροντιστής αλλά και ο Οικονομικός και Εμπορικός Ακόλουθος Cheng Dayan ήδη έχουν επισκεφτεί τη Νέα Αγχίαλο και εντυπωσιάστηκαν από τον τοπικό οίνο του Συνεταιρισμού, ενώ το ερχόμενο σαββατοκύριακο πρόκειται να επισκεφτούν τις Βόρειες Σποράδες, όπου θα έχουν ανάλογες επαφές. Σημαντική προοπτική για τοπικές και συνεταιριστικές επιχειρήσεις να ανοίξουν διαύλους συνεργασίας με τη μακρινή χώρα και να βρεθούν τα προϊόντα τους στα ράφια των κινεζικών σούπερ – μάρκετ!
Α.Φ.

Ο δευτερότοκος
Το δεύτερο γιο του βάφτισε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων στην Αγριά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χάρης Σιούρας. Από εμάς τα καλύτερα!
Α.Φ.

Επισκέπτες…
…Ελεγε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Αγριάς Μπάμπης Ζάχος προς τους συμβούλους της μειοψηφίας και συγκεκριμένα στον κ. Στόϊκο και τον κ. Σωτηρόπουλο, γιατί όπως μας εξήγησε «δεν γίνεται να μένουν στο Βόλο και μια φορά στο τόσο που θυμούνται να έρχονται στην Αγριά να μας παίζουν τους πονόψυχους». Μάλιστα ο κ. Ζάχος επέμενε πως δεν θα ανακαλούσε, γιατί έλεγε την αλήθεια… Τώρα βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκιο κάτοικος Βόλου είναι ο κ. Στόϊκος και όπως και να το κάνουμε, όταν δεν μένεις στον τόπο τον οποίο διοικείς ή ασκείς αντιπολίτευση, ολοκληρωμένη εικόνα δύσκολα έχεις… Τουλάχιστον δεν είναι τόσο πολύπτυχη, όσο από κάποιον που μένει εκεί!
Α.Φ.

Χρέη
Λέγαμε χθες ότι ο δήμος Αγριάς οφείλει 7 εκ. ευρώ σε ιδιώτες εξαιτίας απαλλοτριώσεων από την επέκταση σχεδίου πόλης και του κατάσχουν ένα οικόπεδο. Αν αναρωτηθεί κανείς όμως πόσα χρωστάνε στο δήμο ιδιώτες, θα τρομάξει. Φαντάζεστε να άρχιζε και ο δήμος τις κατασχέσεις, τι θα γινόταν; Για να μη μιλήσουμε για τα κοινωνικά θέματα που θα εγείρονταν…
Α.Φ.

Στο ’να χέρι
το μπεγλέρι…
Ησυχία ζήτησε ο πιανίστας που ανέβηκε στη σκηνή του Συμποσίου της Σύμης αμέσως μετά το κλείσιμο των εργασιών. Τρεις θέσεις πίσω από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τη σύζυγό του ο νομαρχιακός σύμβουλος Χρ. Γουσουτίδης είπε να απολαύσει το κονσέρτο με σιγόντο…
Ένα ενοχλητικό ντραγκα-ντρούγκα συνόδευε τις μελωδίες του πιάνου. Ο ήχος έβγαινε από το τεράστιο κομπολόι που κρατούσε ο κ. Γουσουτίδης, χτυπώντας τις χάντρες λες και βρίσκονταν στον καφενέ.
Του κάρφωσε μια ματιά γεμάτη ενόχληση και προτροπή να σταματήσει, η σύζυγος του Γ. Παπανδρέου, στρέφοντας το κεφάλι της προς το σημείο του ενοχλητικού θορύβου. Και εκείνος έσπασε ένα χαμόγελο και όχι απλά συνέχισε το παίξιμο του κομπολογιού, αλλά φρόντισε να το δυναμώσει… Η παρατήρηση έγινε πια ευθέως από την κ. Άντα Παπανδρέου και ο κ. Γουσουτίδης «κατάπιε» τις χάντρες…
Β.Σ.

Αναφορές
Τις πρωτοβουλίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας για «πράσινη ανάπτυξη» παρέθεσε ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας στη διάρκεια της παρέμβασής του, στην ανοιχτή εκδήλωση στη Σκιάθο, με την οποία έκλεισε το Ετήσιο Συμπόσιο της Σύμης. Έμφαση έδωσε στους «Πράσινους Μεσογειακούς Αγώνες», σημείο κομβικό, όπως είπε, για την υλοποίηση του οράματος της ΝΑΜ.
Με ικανοποίηση άκουσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε τρεις φορές στο περιεχόμενο της παρέμβασης του νομάρχη, όσο και στη βοήθεια της Νομαρχίας στη διοργάνωση του Συμποσίου.
Β.Σ.

Ορθιοι…
Στη Νέα Ιωνία οι περισσότεροι έχουν μία… έμφυτη ευγένεια προς τα τιμώμενα πρόσωπα και ιδιαίτερα προς τις γυναίκες. Το απέδειξαν προχθές οι δημοτικοί της σύμβουλοι κατά την είσοδο της Φάνης Πετραλιά στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στην προγραμματισμένη σύσκεψη για το Μεσογειακό Χωριό. Όταν μπήκε η υπουργός στην αίθουσα, άπαντες οι δημοτικοί σύμβουλοι και της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας σηκώθηκαν όρθιοι σε ένδειξη ευγένειας προς την επίσημη προσκεκλημένη του Δήμου, τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι, βουλευτές, πολιτευτές, αντιδήμαρχοι και αντινομάρχες, έμειναν «κολλημένοι» στις θέσεις τους…
Α.Τ.

Εχασαν
…Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έκρυβαν, βεβαίως – βεβαίως, τα συναισθήματά τους και για την ξανθιά συλφίδα που εκτελούσε χρέη γραμματέως της κ. υπουργού. Κρίμα που μερικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Ιωνίας έλειψαν από τη σύσκεψη και έτσι έχασαν την ευκαιρία να συνδυάσουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου…
Α.Τ

Η εντολή της
διαταγή…
Την εντολή όπως η μακέτα του Μεσογειακού Χωριού παραμείνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας έδωσε στους συνεργάτες της η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, παρά τη στιγμιαία δυσφορία του προέδρου του ΟΕΚ κ. Θ.Στάμου που ακούστηκε να διαμαρτύρεται ότι προορίζεται για τις ανάγκες της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων.
Α.Τ.

Επανόρθωσε
Στην προχθεσινή εκδήλωση για την παρουσίαση του Μεσογειακού Χωριού από το προεδρείο της Οργανωτικής Επιτροπής ήταν η Διευθύνουσα Σύμβουλος κ. Φανή Κουτρουμπά. Στην προσφώνηση προς τους συμμετέχοντες ο Δήμαρχος Νέα Ιωνίας έκανε ένα μικρό σαρδάμ, καθώς αποκάλεσε τη Νο 2 της Οργανωτικής Επιτροπής… Κουτρούμπα. Κάποιοι συνεργάτες ετοιμάστηκαν να πάρουν το πιεσόμετρο, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε, γιατί ο Δήμαρχος κατάλαβε αμέσως το λάθος του και επανέλαβε σωστά το όνομα της Διευθύνουσας Συμβούλου της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων.
Α.Τ.

Δεν χρειάζεται
για όλους
Δεν είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός για τον ιό της γρίπης σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού, έλεγε χθες στην τηλεόραση ο ειδικός παθολόγος και δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ζαρκάδας. Ασφαλώς αυτή είναι η σωστή επιστημονική προσέγγιση, αλλά είναι βέβαιο ότι μπροστά στον ελληνικό πανικό του Σεπτεμβρίου θα υποχωρήσει και θα καταρρεύσει κάθε ρεαλιστική άποψη επί του θέματος.
Χ.Μ.

Να φανεί το έργο
Αναλυτικό ρεπορτάζ της επίσκεψης της Φάνης Πετραλιά στη Λάρισα και στη Νέα Ιωνία φιλοξένησε χθες η κρατική και όχι δημόσια τηλεόραση (γιατί αν ήταν δημόσια θα ήταν δωρεάν). Πρέπει να φανεί και το έργο έστω και σε μακέτες…
Χ.Μ.

Ο εξολοθρευτής
της Μπόρελ…
Παράξενο το θέαμα και απαραίτητη η παροχή διευκρινίσεων ή απαντήσεων. Χθες το απόγευμα στο πεζοδρόμιο (επί της Μπόρελ) στο χώρο του πάρκινγκ της αρχής της Ιάσονος, απλωμένα νεκρά πάνω από δέκα σπουργιτιάκια. Το ένα σχεδόν δίπλα στο άλλο, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται για κάτι τυχαίο. Να ’ταν κανένα ράντισμα στις τριανταφυλλιές του πεζοδρομίου; Να ’ταν σπόρια με δηλητήριο για να μην κουτσουλάνε πεζοδρόμιο και βεράντες; Κάποιος να αναζητήσει τα αίτια και να απαντήσει.
Μ.Μ.

ΓΕΩΡΓΙΑ
ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Φιλοξενία
Παρά τις δυσκολίες που περνάει η χώρα της Γεωργίας, που ουσιαστικά βρίσκεται σε διαρκή εμπόλεμη κατάσταση τους τελευταίους μήνες με την Ρωσία, ως οικοδεσπότες βαθμολογούνται με άριστα στην φιλοξενία. Άψογοι σε όλα τους, φροντίζουν να μην λείψει τίποτα στην ελληνική αποστολή. Από τη μεταφορά στα διάφορα μέρη, μέχρι το φαγητό και την εξυπηρέτηση σε ό,τι ζητήσουν οι δημοσιογράφοι. Έχουν να το λένε όσοι συμμετέχουν σε αυτό το ταξίδι.

Τον ευχαρίστησαν
ιδιαίτερα
Εκδηλη ήταν η συγκίνηση της ελληνικής ομογένειας στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου και το Δήμαρχο Βόλου.
Απέδωσαν πολλά εύσημα προσωπικά στο Γιώργο Σούρλα, αφού ο Αντιπρόεδρος της Βουλής που επισκέπτεται επίσημα δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα την περιοχή, είχε δεσμευτεί να τους βοηθήσει να ανακαινίσουν το Σπίτι Φιλίας που διατηρούν και το αίτημα υλοποιήθηκε. «Μέχρι τώρα όσες αποστολές μάς είχαν επισκεφτεί, δεν έκαναν τίποτα. Ο κ. Σούρλας μάς στάθηκε από την πρώτη ώρα» έλεγαν και ξανάλεγαν, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά του.

Συγκίνηση
Πολλές φορές λέμε ότι οι Ελληνες της διασποράς αισθάνονται πιο Ελληνες από την επικράτεια και έτσι είναι. Μόλις ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης τους χάρισε τη σημαία του Δήμου Βόλου με το σήμα της Αργούς και την ελληνική σημαία ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ ορισμένοι δεν κρατήθηκαν και με αναστεναγμό άρχισαν να αφηγούνται θύμησες από ταξίδια που έχουν κάνει στην πατρίδα. Στη Γεωργία σήμερα κατοικούν περίπου 17.000 Έλληνες, ενώ 16 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα διδάσκουν τα ελληνικά σαν ξένη γλώσσα.

Και ο Σακασβίλι
Αστυνομία και στρατιώτες ήταν παρατεταγμένοι παντού έξω από τα ξενοδοχεία που διαμένει η ελληνική αποστολή, ενώ συνόδευαν την αποστολή σε κάθε της βήμα. Στο Βατούμ βρίσκονταν προχθές και χθες και ο πρόεδρος της χώρας Σακασβίλι. Ο λόγος; Ένα πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού κατέπλευσε στο λιμάνι του Μπατούμι και φυσικά, όπως έλεγαν χαριτολογώντας ορισμένοι, «ένα αμερικάνικο πλοίο φτάνει για να κατεβάσει τον Πρόεδρο της χώρας στο δρόμο».

Εμμένουν τα μικροσωματίδια
Κι άλλη υπέρβαση στα μικροσωματίδια σημειώθηκε χθες, αφού για πάνω από μισή ώρα χτύπησαν «κόκκινο», φτάνοντας στα 183 mgr ανά κυβικό μέτρο αέρα. Βέβαια οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί και τονίζουν πως ο Σταθμός του Πανεπιστημίου καταγράφει τοπικά την αέρια ρύπανση, δηλαδή μόνο την περιοχή στο Πεδίον του Άρεως και στο Παλιό Λιμεναρχείο που είναι σε κοντινή απόσταση. Έτσι υπάρχει πιθανότητα σ’ αυτές τις περιοχές να καταγράφεται υπέρβαση, ενώ για παράδειγμα στο κέντρο της πόλης η ατμόσφαιρα να είναι καθαρή. Το γεγονός όμως είναι πως όσο πάει και η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί.
Δ.Π

Ζητείται υπάλληλος!
Γραφεία ευρέσεως εργασίας έχουν καταντήσει οι δημόσιες υπηρεσίες και δομές, στις οποίες πηγαίνουν πλέον πτυχιούχοι και μη αναζητώντας κάποια «τρύπα» να χωθούν. Και δεν ενδιαφέρονται μόνο για μια θέση στο Δημόσιο, απλά παρακαλούν διευθυντές και υπαλλήλους να τους βρουν μια δουλειά, οποιαδήποτε, για να μπορέσουν να βγάλουν το μεροκάματο. Όμως ο Έλληνας συνηθισμένος στα «μεγαλεία» δεν θέλει να γίνει εργάτης αλλά αμέσως διευθυντής!
Δ.Π

Ερωτήσεις νηπίων
Τελικά ο κόσμος είναι πολύ μικρός και η διασημότητα μεγάλη. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι 5χρονα κα 6χρονα, που τώρα το καλοκαίρι δεν πηγαίνουν στους παιδικούς και στα νηπιαγωγεία και βλέπουν τηλεόραση, έχουν μάθει απ’ έξω κι ανακατωτά τη ζωή του Βασιλιά της ποπ Michael Jackson. Πολλά από αυτά ρωτούν γονείς και φίλους να μάθουν περισσότερα πράγματα για τον διάσημο σταρ, ο οποίος ακόμη και μετά θάνατον συνεχίζει να απασχολεί, αλλά και να μεγαλώνει γενιές και γενιές με τα τραγούδια του.
Δ.Π

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου