ΤΟΠΙΚΑ

Στα μονοπάτια του ελληνικού τραγουδιού

στα-μονοπάτια-του-ελληνικού-τραγουδι-851206

“Περιπλανήσεις στα μονοπάτια του ελληνικού τραγουδιού» τιτλοφορείται η συναυλία που θα πραγματοποιήσουν ο Νίκος Παρθένης, ο Ζαφείρης Κουκουσέλης και η καλλιτεχνική τους ομάδα, στις 22 Ιουλίου στα Καλά Νερά, σε συνεργασία με το Δήμο Μηλεών και τον Αθλητικό Οργανισμό. Το πρόγραμμα, που εντάσσεται στο πλαίσιο του φετινού πολιτιστικού καλοκαιριού, θα ξεκινήσει με ένα μικρό αφιέρωμα στον μεγάλο εθνικό ποιητή Γιάννη Ρίτσο, με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη γέννηση του, και θα συνεχιστεί με περιπλανήσεις στα μονοπάτια του ελληνικού τραγουδιού. Επίσης θα ακουστούν και δικά τους τραγούδια σε μουσική Ζαφείρη Κουκουσέλη, Νίκου Παρθένη, ποίηση Γιώργου Σεφέρη, Κώστα Καρυωτάκη, καθώς και στίχους του Κώστα Ακριβού, Γιώργου Χατζηπολίτη και Νίκου Παρθένη, που ηχογραφήθηκαν το χειμώνα και πρόκειται να κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο του 2009.
Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια πολλών συνθετών όπως των Σταύρου Ξαρχάκου, Αργύρη Μπακιρτζή, Θάνου Μικρούτσικου, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Σταμάτη Κραουνάκη, Κώστα Μουντάκη, Ελένης Καραΐνδρου, Χρήστου Λεοντή, Βασίλη Τσιτσάνη, Αχιλλέα Ματζίρη, Ζουλφί Λιβανελί, Ζωρζ Μουστάκι, Πυξ Λαξ, και άλλων, οι οποίοι έδρασαν και δρουν μουσικά σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, σφραγίζοντας με τα ηχοχρώματα της ψυχής τους, την εξέλιξη του ελληνικού τραγουδιού σε όλες τις εκφάνσεις του.
Οι συντελεστές της μουσικής βραδιάς είναι οι εξής: Νίκος Παρθένης – τραγούδι, φωνητικά, κρουστά, Ζαφείρης Κουκουσέλης -πιάνο, πλήκτρα, ακορντεόν, Δημήτρης Μπεφάνης – μπουζούκι, τζουρά, φωνητικά, Παύλος Ζαχόπουλος κοντραμπάσο, Κώστας Καραμπερόπουλος – κιθάρα, και Εύη Κυρίτση- τραγούδι, φωνητικά. Την επιμέλεια του προγράμματος έχουν ο Νίκος Παρθένης και ο Ζαφείρης Κουκουσέλης, συνοδοιπόροι εδώ και αρκετά χρόνια στο δύσκολο δρόμο της καλής ελληνικής μουσικής, δημιουργοί εμπνευσμένων μουσικών παραστάσεων, με γνώση, μεράκι και σεβασμό προς το τραγούδι και το κοινό.
Η καλλιτεχνική αυτή ομάδα, τα τελευταία 20 χρόνια, δραστηριοποιείται στην περιοχή μας και ευρύτερα στην Κεντρική Ελλάδα και σε όλο τον ελληνικό χώρο. Έχει δώσει συναυλίες και μουσικές παραστάσεις σε όλη, σχεδόν, τη χώρα, έχοντας πάντα ως βάση τη Μαγνησία.
Όλες οι δράσεις ξεκινούν και καταλήγουν στο νομό Μαγνησίας προκειμένου να γίνεται πράξη η φιλοσοφία της αποκέντρωσης, στην οποία με ουσιαστική συνέπεια και συνέχεια πιστεύει η καλλιτεχνική ομάδα. Ωστόσο, η παρουσία της απλώνεται και σε άλλες περιοχές όπως: Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Θεσπρωτία, Γρεβενά, Κοζάνη, Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Δωδεκάνησα, Κατερίνη, Καστοριά, Αθήνα, και αλλού, με κορυφαία στιγμή την παρουσίαση της παράστασης «Αναζητώντας το χαμένο Σανδάλι» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Επίσης, η ομάδα έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως : Διονύσης Σαββόπουλος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Μαρία Φαραντούρη, Πέτρος Γαϊτάνος, Λυδία Κονιόρδου, Γιάννης Φέρτης κ.ά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου