ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις ελεγκτών «ράμπο» ~ Στη μάχη για την εισφοροδιαφυγή

προσλήψεις-ελεγκτών-ράμπο-στη-μάχη-563576

Για να παταχθεί η μαύρη εργασία προτείνουν τα συνδικάτα

Την ανάγκη ενίσχυσης με προσλήψεις προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες ελέγχου στο Βόλο ενόψει της θερινής περιόδου που η μαύρη εργασία «χτυπάει» κόκκινο θέτουν τόσο τα ίδια τα συνδικάτα όσο και η ομοσπονδία υπαλλήλων του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Υπηρεσιακοί παράγοντες του ΙΚΑ τόνιζαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι οι έλεγχοι για να έχουν απόδοση θα πρέπει στη Μαγνησία να ενισχυθεί η υπηρεσία με τουλάχιστον άλλα 10 άτομα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχων τόσο στην ηπειρωτική Μαγνησία όσο και στις Βόρειες Σποράδες, όπου οι έλεγχοι είναι μηδαμινοί και τις περισσότερες φορές μόνο μετά από καταγγελίες.

Το κρίσιμο ζήτημα της τραγικής έλλειψης προσωπικού στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ειδικά στο τμήμα ελέγχων αποτελεί το πάγιο αίτημα των εργαζομένων, ως προς την ανάγκη της ενίσχυσης με υπαλλήλους προκειμένου οι έλεγχοι να γίνονται πιο συντονισμένα ώστε να παταχθεί η εισφοροδιαφυγή που καλπάζει.

Στο Βόλο απασχολούνται μόνο 6 ελεγκτές εσόδων που είναι επιφορτισμένοι τις περισσότερες φορές με γραφειοκρατική εργασία ενώ η ΕΥΠΕΑ, η ειδική υπηρεσία που κάνει εφόδους από την Αθήνα, απασχολεί 25 άτομα υπαλλήλους του ΙΚΑ που πρέπει να «οργώσουν» ολόκληρη την Ελλάδα για να αναλάβουν τον έλεγχο της ανασφάλιστης εργασίας.

«Επανειλημμένως -επισημαίνεται σε υπόμνημα που προωθήθηκε στη διοίκηση και το Υπουργείο Εργασίας- έχουμε θέσει και προβάλλει το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας, καθώς οι εσπευσμένες συνταξιοδοτήσεις, η διαθεσιμότητα, η επιβάρυνση με νέα αντικείμενα και οι συγχωνεύσεις ταμείων έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του προσωπικού του ΙΚΑ κατά 50% μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ ο όγκος του κύκλου εργασιών έχει πολλαπλασιαστεί. Επανερχόμαστε στο κρίσιμο ζήτημα της τραγικής έλλειψης προσωπικού στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το οποίο αναδείχθηκε ιδιαίτερα οξυμένο τις τελευταίες ημέρες, λόγω και της επιβάρυνσης των τμημάτων μητρώου για τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας.

Καθώς, έχετε δεσμευτεί ότι οι πρώτες προσλήψεις προσωπικού που θα ζητήσετε θα αφορούν το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, σας κάνουμε γνωστό ότι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας έχει άμεση ανάγκη για πρόσληψη τουλάχιστον 2.000 ατόμων, προκειμένου να ανασυνταχθεί, να λειτουργήσει ομαλά και να εξυπηρετήσει ασφαλισμένους και συνταξιούχους, όπως αρμόζει σε ένα ευνομούμενο κράτος».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου