ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν πλαστογράφησα εγώ τα πτυχία!»

δεν-πλαστογράφησα-εγώ-τα-πτυχία-851206

Σε υπόθεση με πολλά σκοτεινά σημεία εξελίσσεται η πλαστότητα πτυχίων αγγλικής γλώσσας που φέρεται να χορήγησε φροντιστήριο του Βόλου σε τέσσερις τουλάχιστον μαθητές του.

Τα στοιχεία της υπόθεσης βρίσκονται υπό εισαγγελική έρευνα, ενώ ο σάλος που έχει προκληθεί δεν έχει τέλος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε νομικούς συμβούλους προσέφυγαν γονείς και άλλων μαθητών, που μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος διαπίστωσαν ότι πτυχία που έχουν χορηγηθεί στα παιδιά τους δεν δείχνουν γνήσια.

Χθες η ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου σε βάρος της οποίας έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις γονέων μαθητών –παρουσιάζεται ένα ακόμη πλαστό πτυχίο, για το οποίο δεν ακολουθήθηκε η δικαστική οδός- έσπασε τη «σιωπή» της, παρουσιάζοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μια διαφορετική άποψη.

Τα πτυχία φαίνεται ότι είναι πλαστά, βεβαιώνει και η ίδια, αλλά έχοντας ως αναπάντητα ερωτήματα πώς, από ποιον και γιατί.

Θεωρεί ότι πρόκειται για άδικη σε βάρος της επίθεση για γεγονότα στα οποία δεν έχει καμία εμπλοκή, όπως δηλώνει.

Αρνείται κατηγορηματικά ότι χορήγησε τα πλαστά πτυχία στους μαθητές της και αναρωτιέται για ποιο λόγο θα το έπραττε, ενώ η ίδια δεν κρύβει την έκπληξή της για τον τρόπο πλαστογράφησης των πτυχίων, τον οποίο χαρακτηρίζει «πρόχειρο», που δείχνει ότι ίσως να πρόκειται και για κολάζ…

«Αν ήταν να πλαστογραφήσω ένα πτυχίο, θα το έκανα με έναν τρόπο, ώστε να δείχνει αληθινό. Ο τρόπος που φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε είναι γελοίος και δείχνει ότι πρόκειται για πρόσωπο που δεν γνωρίζει τα πρωτότυπα», αναφέρει η εκπαιδευτικός.

Οι μαθητές της που έχουν στα χέρια τους πλαστά διπλώματα του First Certificate δεν συμμετείχαν, όπως λέει, στις συγκεκριμένες εξετάσεις, για το βασικό λόγο ότι το φροντιστήριό της δεν συμμετέχει ποτέ σε αυτές, θεωρώντας τη διαδικασία ψυχοφθόρα.

Διερωτάται ακόμη εάν οι τέσσερις μαθητές συμμετείχαν στις συγκεκριμένες εξετάσεις, με τι κωδικό μπήκαν στην εξεταστική αίθουσα.

Εντύπωση ακόμη δηλώνει πως της προκαλεί ότι όλα τα πλαστά πτυχία έχουν γίνει πάνω στην ίδια φόρμα, δηλαδή με βάση το προηγούμενο του First Certificate πτυχίο του Cambridge. Έχουν δε στο σύνολό τους την ίδια βαθμολογία.

Η πλαστότητα είναι η πρώτη εντύπωση που δημιουργείται από τα πτυχία, τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στο φάκελο της υπόθεσης, μετά την υποβολή μηνύσεων. Μέσω του νομικού συμβούλου, η ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου θα ζητήσει πραγματογνωμοσύνη για την πλαστότητα, αλλά και για τον τρόπο παραποίησής τους.

Διαψεύδει ότι «κατηγόρησε» μαθητή της ως διαρρήκτη του γραφείου της και δη ένα οκτάχρονο παιδί. Όπως επίσης διαψεύδει ότι προετοίμαζε εξετάσεις του Michigan για σήμερα, 17 Ιουλίου. Για σήμερα στην Αθήνα το Michigan διενεργεί εξετάσεις για το TOYIC.

Το φροντιστήριό της, όπως ενημέρωσε, συμμετέχει σε εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό δύο φορές το χρόνο, Νοέμβριο και Απρίλιο, στις εξετάσεις του Michigan από τον Νοέμβριο έως το Μάιο, στις εξετάσεις του ίδιου Κολεγίου BCCE και ALCE, που διεξάγονται Ιανουάριο και Ιούνιο, καθώς και για το Proficiency του Cambridge, από αρχές Δεκεμβρίου έως τέλος Μαΐου.

Όσο δε για το Michigan, που ίσως ορισμένοι να μπερδεύουν αυτές τις εξετάσεις, διεξάγει διαγωνίσματα ανά πέντε ημέρες για το TOYIC.

Οι τελευταίες έγιναν στη Θεσσαλία στις 20 Ιουνίου με εξεταστικό κέντρο και οι αμέσως επόμενες στις 25 Ιουλίου με εξεταστικό κέντρο στα Τρίκαλα.

Απάντηση έδωσε και στον τοπικό Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών για τα περί διαγραφής της.

Στο εξώδικο που της έστειλε πριν από μήνες η διοίκηση του Συνδέσμου, μετά από καταγγελίες γονέων για πλαστά πτυχία, όχι μόνο αγνόησε το κάλεσμα να δώσει απαντήσεις σε όσα τις καταλογίζονταν, αλλά απάντησε με εξώδικη δήλωση, παρουσιάζοντας τις θέσεις της και θέτοντας τον εαυτό της στη διάθεση του Δ.Σ. να την καλέσει οποτεδήποτε χρειαστεί για να δώσει περισσότερες εξηγήσεις.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, ποτέ δεν κλήθηκε. Επιπλέον, ουδέποτε της κοινοποιήθηκε η διαγραφή της από το σύλλογο.

Σε κάθε περίπτωση, πολλά είναι τα σημεία της υπόθεσης που πρέπει να διερευνηθούν. Οι δύο πλευρές παρουσιάζονταν μια εντελώς αντίθετη εικόνα. Το δεδομένο πάντως είναι σίγουρα ένα: η ύπαρξη τεσσάρων πλαστών πτυχίων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου