ΤΟΠΙΚΑ

Επιλογή Ευθύνης: «Μεγάλο πλήγμα για την αγορά το παζάρι»

επιλογή-ευθύνης-μεγάλο-πλήγμα-για-τη-566286

Τη διαφωνία της με την αναβίωση του παζαριού και με το περιεχόμενο της κανονιστικής εξέφρασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου η δημοτική παράταξη «Επιλογή Ευθύνης». «Η αναβίωση του παζαριού θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα για τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας, και μάλιστα σε μια εποχή που η αγορά στενάζει», επισημαίνει η δημοτική παράταξη, ενώ παράλληλα υπογραμμίζεται ότι «όπως αποδείχθηκε, παζάρι και νομιμότητα είναι έννοιες ασύμβατες».

Σε γραπτό κείμενο που κατέθεσε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου η επικεφαλής της παράταξης, Νατάσσα Οικονόμου, αναφέρει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης δεν θα συμμετέχουν στην επιτροπή που θα συστηθεί.

Επιπλέον αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η προηγούμενη δημοτική αρχή, με την κανονιστική απόφαση για τις εμποροπανηγύρεις που διαμόρφωσε, επιδίωξε να συνδυάσει την αναβίωση ενός παραδοσιακού θεσμού, με τη διαφάνεια και τη νομιμότητα. Η πράξη όμως έδειξε ότι παζάρι και νομιμότητα είναι έννοιες ασύμβατες, ενώ δημιουργούνται αθέμιτοι όροι ανταγωνισμού με τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας, και μάλιστα σε μια εποχή που η αγορά στενάζει. Γι’ αυτό και η προηγούμενη δημοτική αρχή αποφάσισε την κατάργηση της εμποροπανήγυρης.

Η παρούσα δημοτική αρχή επανέρχεται με ένα σχέδιο κανονιστικής απόφασης που προωθεί το «διαζύγιο» της συγκεκριμένης διοργάνωσης με τη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Συγκεκριμένα, παρέχεται η δυνατότητα, ώστε ιδιώτες εργολάβοι να αναλάβουν στην ουσία τη διοργάνωση και τη διαχείριση της εμποροπανήγυρης. Επιπλέον, καταργείται για όλους τους συμμετέχοντες η υποχρέωση της προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, δημιουργώντας συνθήκες άνισου ανταγωνισμού. Επίσης, καταργείται η βεβαίωση εγγραφής στο αρμόδιο Επιμελητήριο για τους εμπόρους και δε ζητείται επικυρωμένο αντίγραφο άδειας εμπορικής δραστηριότητας.

Στη συνέχεια, μία σειρά από επιμέρους όρους, παραλείψεις, αοριστίες – ασάφειες, αντιφάσεις, καθιστούν την προτεινόμενη κανονιστική «διάτρητο» και αναξιόπιστο κείμενο και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου άκυρη».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου