ΤΟΠΙΚΑ

Καθαρίστηκε η παραλία της Κριθαριάς

καθαρίστηκε-η-παραλία-της-κριθαριάς-566308

Την παραλία της Κριθαριάς καθάρισε σήμερα Πέμπτη 16 Απριλίου συνεργείο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, συνεπικουρούμενο από μέλη της δημοτικής αρχής, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Κριθαριάς αλλά και κατοίκους της περιοχής, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος.

Πρόκειται για την δεύτερη παραλία που καθαρίζεται, μετά από αυτή της Νέας Αγχιάλου, η οποία και είχε καθαριστεί με την συμβολή παιδιών των σχολείων της περιοχής, ενώ θα ακολουθήσει έως και τα τέλη Απριλίου ο καθαρισμός όλων των ακτών του παραλιακού μετώπου του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει ο Δήμος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου ζήτησε για ακόμα μια φορά την συμβολή των πολιτών στην προσπάθεια που κάνει η δημοτική αρχή να καθαριστούν όχι μόνο οι ακτές αλλά να είναι καθαρό όλο το πολεοδομικό συγκρότημα. «Ο Δήμος Βόλου καλύπτει μια τεράστια έκταση και είναι πολύ δύσκολη η διαχειρίση του. Στην προσπάθεια που κάνουμε να καθαρίσουμε τις ακτές αλλά και να διατηρούμε καθαρή την πόλη θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε την ανταπόκριση και την συμπαράσταση των πολιτών. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε σιγά – σιγά να βάλουμε μια τάξη, κάτι που βλέπετε ότι δεν είναι εύκολο. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι το όραμα που έχουμε θα είναι δύσκολο να το υλοποιήσουμε, αν δεν υπάρχει συνεργασία με τους απλούς πολίτες», τόνισε ο Δήμαρχος Βόλου.

Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από την συμμετοχή που υπάρχει μέχρι στιγμής, σημειώνοντας βέβαια ότι πάντα υπάρχει περιθώριο για κάτι καλύτερο και επισήμανε πως, πλέον αρχίζει να διαφαίνεται ότι οι δημότες του Βόλου επιζητούν την αλλαγή. «Δύσκολα μια νοοτροπία πολλών ετών θα αλλάξει σε λίγους μήνες. Αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι ότι πρέπει να ενδιαφερόμαστε για όλη την πόλη και όχι μόνο για την γειτονιά μας», δήλωσε ο κ. Μπέος ο οποίος αναφέρθηκε και στο σύστημα αποκομιδής πόρτα – πόρτα που εφαρμόστηκε για μικρό χρονικό διάστημα στις οδούς Δημητριάδος και Ιάσονος χωρίς επιτυχία. «Εμείς προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε ένα καινούργιο σύστημα το οποίο δυστυχώς δεν πέτυχε γιατί κάποιοι πολίτες με την συμπεριφορά τους, με το να πετάνε τα σκουπίδια από τα μπαλκόνια και να τα αφήνουν στον δρόμο όταν δεν περνούσε το απορριματοφόρο αν και είχαμε 11 δρομολόγια, μας ανάγκασαν να το σταματήσουμε και να επαναφέρουμε τους κάδους. Θα κάνουμε ακόμα μία προσπάθεια να φύγουν οι κάδοι το επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί αν επιτέλους επιμείνουμε όλοι μαζί, θα δούμε αυτή την πόλη να γίνεται καλύτερη».

Το πρόγραμμα του καθαρισμού των ακτών

  • Σάββατο 18 Απριλίου, 11:00 π.μ.: Άγιος Στέφανος
  • Δευτέρα 20 Απριλίου, 11:00 π.μ.: Αλυκές
  • Τρίτη 21 Απριλίου, 11:00 π.μ.: Αλυκές
  • Τετάρτη 22 Απριλίου, 11:00 π.μ.: Άναυρος
  • Πέμπτη 23 Απριλίου, 11:00 π.μ.: Αγριά – Σουτραλί
  • Παρασκευή 24 Απριλίου, 11:00 π.μ.: Λεχώνια
  • Σάββατο 25 Απριλίου, 11:00 π.μ.: Πλατανίδια

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου