ΤΟΠΙΚΑ

Αποτυχία στα ειδικά μαθήματα

αποτυχία-στα-ειδικά-μαθήματα-851206

Σε μέτρια σχετικά επίπεδα κινήθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων για μία θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας σε ό,τι αφορά τα ειδικά μαθήματα, με τη μεγαλύτερη αποτυχία να σημειώνεται στα μαθήματα μουσικολογίας ειδικά από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βόλου. Πολύ χαμηλά κυμάνθηκαν και οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις ξένες γλώσσες, ενώ σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι βαθμοί κυμαίνονται από 10-15 με λίγες ωστόσο εξαιρέσεις.

Από το Σάββατο μπορούσαν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων να ενημερωθούν ηλεκτρονικά για τις βαθμολογίες τους στα ειδικά μαθήματα, ενώ μόλις χθες στάλθηκαν οι καταστάσεις στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κι από κει αναρτήθηκαν στα Λύκεια.
Ειδικότερα, στα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο Λύκεια Βόλου και στα Λύκεια Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, 1ου Εσπερινού και Μουσικού, όπου οι καταστάσεις παρέμειναν στα αρμόδια γραφεία της Διεύθυνσης εκμαιεύτηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα, τα οποία ωστόσο δίνουν εικόνα σχετικά με τις επιδόσεις των υποψηφίων.
Έτσι στα Αγγλικά επτά υποψήφιοι έγραψαν κάτω από 10 ή και 10, 26 έγραψαν μεταξύ 10-15, 31 υποψήφιοι έγραψαν μεταξύ 15 και 18, ενώ 21 αρίστευσαν γράφοντας από 18 έως 20. Στα Γερμανικά έξι υποψήφιοι έγραψαν κάτω από τη βάση, δύο σημείωσαν βαθμολογία μεταξύ 10 και 15, δύο υποψήφιοι έγραψαν μεταξύ 15 και 18, ενώ μόλις ένας υποψήφιος έγραψε μεταξύ 18-20. Σε ό,τι αφορά τα Γαλλικά η εικόνα είναι καλύτερη, μιας και τέσσερεις υποψήφιοι σημείωσαν βαθμολογίας μεταξύ 15 και 18 και δύο μεταξύ 18 και 20. Στα Ιταλικά διαγωνίστηκε μόλις ένας υποψήφιος, ο οποίος έγραψε μεταξύ 15 και 18.
Δύσκολα φάνηκαν στους υποψηφίους τα θέματα στο ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο, καθώς οι περισσότερες βαθμολογίες είναι μετριότατες. Συγκεκριμένα, πέντε υποψήφιοι έγραψαν κάτω από τη βάση, 27 υποψήφιοι σημείωσαν βαθμολογία μεταξύ 10 και 15 και μόλις πέντε κατάφεραν να γράψουν μεταξύ 15 και 18, ενώ κανένας δεν άγγιξε το άριστα. Ελαφρώς καλύτερη είναι η εικόνα στο γραμμικό σχέδιο, χωρίς ωστόσο πολύ μεγάλες διακυμάνσεις, με έναν υποψήφιο να σημειώνει βαθμολογία κάτω από 10, ενώ έντεκα υποψήφιοι έγραψαν μεταξύ 10 και 15, 16 υποψήφιοι μεταξύ 15 και 18, ενώ επτά υποψήφιοι έγραψαν από 18-20.
Εντύπωση προκάλεσε η πολύ χαμηλή επίδοση των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου στα ειδικά μαθήματα της αρμονίας και στον έλεγχο μουσικών ακουστικών ικανοτήτων (μουσικό κείμενο). Η πλειοψηφία των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση και στα δύο μαθήματα, ενώ μόλις ένας υποψήφιος αρίστευσε γράφοντας μεταξύ 18 και 20, ο οποίος δεν προέρχεται όμως από το μουσικό σχολείο, αλλά από το 5ο Λύκειο Βόλου.
Ειδικότερα, επτά υποψήφιοι έγραψαν κάτω από τη βάση στην αρμονία, τέσσερεις μεταξύ 10 και 15 και τρεις υποψήφιοι έγραψαν μεταξύ 15 και 18, ενώ στο μουσικό κείμενο εννέα υποψήφιοι έγραψαν κάτω από τη βάση, πέντε υποψήφιοι έγραψαν μεταξύ 10 και 15 και μόλις ένας υποψήφιος έγραψε μεταξύ 15 και 18. Φέτος κανένας υποψήφιος δεν έπιασε το απόλυτο 20 στα ειδικά μαθήματα, ενώ όσοι αρίστευσαν κυμάνθηκαν λίγο πάνω από το 19.
Μετά την ανακοίνωση και των αποτελεσμάτων, οι υποψήφιοι που διαγωνίστηκαν και στα ειδικά μαθήματα μπορούν να καταθέτουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στο αρμόδιο γραφείο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενώ οι βάσεις των σχολών αναμένεται να ανακοινωθούν στις 25 Αυγούστου.

*Η καταμέτρηση έγινε σύμφωνα με την εξής βαθμολογική κλίμακα: 0-10, 10-15, 15-18 και 18-20, ενώ οι υποψήφιοι που σημείωσαν βαθμολογία χωρίς δέκατα π.χ. 10, εντάχθηκαν στην κλίμακα 0-10.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου