ΤΟΠΙΚΑ

Εθνικός στόχος η πράσινη ανάπτυξη

εθνικός-στόχος-η-πράσινη-ανάπτυξη-851206

Τις κατευθύνσεις αλλά και τις πολιτικές που χρειάζεται η χώρα για να μπορέσουμε να περάσουμε το συντομότερο δυνατό σε μία νέα αναπτυξιακή σελίδα για την Ελλάδα και την Πράσινη Ανάπτυξη συζήτησαν χθες όσοι συμμετείχαν στην απογευματινή συνεδρία των εργασιών του 12ου Συμποσίου της Σύμης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατέστησε σαφές για μία ακόμη φορά ότι η Πράσινη Ανάπτυξη αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ έναν μεγάλο εθνικό στόχο σε πρώτη μάλιστα προτεραιότητα, ώστε να εφαρμοστούν πολιτικές που θα προστατέψουν το περιβάλλον μας αλλά και κυρίως να το αξιοποιήσουν σαν ένα ιδιαίτερα σημαντικό πλεονέκτημα της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο πολιτικός εκπρόσωπος Περιβάλλοντος Σπύρος Κουβέλης ανέλυσαν την πρόταση του κόμματος για την Πράσινη Ανάπτυξη, η οποία και σύμφωνα με όσα μετέφεραν πηγές του ΠΑΣΟΚ στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ απέσπασε τα εύσημα από τους ξένους, που συνεχάρησαν προσωπικά το Γιώργο Παπανδρέου για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει, προκειμένου να αναδείξει το συγκεκριμένο θέμα ως μείζον για την ανάπτυξη της χώρας σε ένα διαφορετικό μοντέλο.

Στη συνεδρίαση έγινε πολύς λόγος για το «πράσινο πακέτο» αναθέρμανσης της οικονομίας που θα μπορούσε να προωθηθεί στην Ελλάδα στα πρότυπα των ΗΠΑ, ενώ επίσης διεφάνη η πρόθεση του ΠΑΣΟΚ να ρίξει το βάρος στην αξιοποίηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με στόχο διττό. Αναπτυξιακό αλλά και καθαρά πολιτικό.
«Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αποτελούν μία καινούργια αγορά, στην οποία η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη» ειπώθηκε χαρακτηριστικά και εκτιμήθηκε ότι κάτι τέτοιο, εάν μη τι άλλο, θα προσδώσει πόντους και κύρος διεθνώς αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην χώρα.

Το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την πρωτοβουλία όπως τονίστηκε χθες θα επιδιώξει να κάνει κοινωνούς τους πολίτες, οι οποίοι όπως φαίνεται έχουν αρχίσει να γίνονται θετικοί δέκτες των μηνυμάτων που εκπέμπει σε όλα τα επίπεδα το ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να τονώσει τη συζήτηση περί πράσινης οικονομίας και ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης βέβαια δεν έλλειψε και ο προβληματισμός για
Το κόστος των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, με όλους να εκτιμούν ότι το κόστος για τέτοιες επενδύσεις μπορεί να είναι το μικρότερο δυνατόν, εάν ενθαρρυνθούν οι ιδιώτες να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους επενδύσεις, αξιοποιώντας φυσικά ένα πλαίσιο κινήτρων που θα στηρίξει την προσπάθειά τους, δημιουργώντας παράλληλα τη δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Εάν μάλιστα εφαρμοστεί αυτός ο συνολικός σχεδιασμός, όπως ειπώθηκε και χθες, το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι σε μία 15ετία ένα ποσοστό 35-40% χρήσης στη χώρα θα χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, γεγονός που θα συμβάλει σημαντικά και στην πορεία της χώρας σε τομείς όπως ο αγροτικός, που ήδη αρχίζει να κινείται στο πλαίσιο της αναθεώρησης της ΚΑΠ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου