ΤΟΠΙΚΑ

«Πρώτη» χαμηλών τόνων

πρώτη-χαμηλών-τόνων-851206

Η νέα σεζόν ξεκίνησε έστω και μετ’ εμποδίων και με καθυστέρηση για τη Νίκη. Μετ’ εμποδίων, γιατί ακόμη εκκρεμεί το οικονομικό θέμα με τα 180.000 ευρώ που πρέπει να δοθούν για παλιές προσφυγές και προκειμένου να εξασφαλίσει η ομάδα το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και καθυστερημένα, γιατί όλη η εμπλοκή στο θέμα και τα μένω – φεύγω του Γιδόπουλου δεν άφησαν την ομάδα να κάνει νωρίτερα τον προγραμματισμό της.
Η Νίκη με έντεκα παίκτες από το περσινό ρόστερ, νέο προπονητή, αρκετούς υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους και με όνειρα και ελπίδες, παρά τα πολλά προβλήματα που καλείται να ξεπεράσει έκανε την πρώτη της συνάντηση στο κεντρικό του Πανθεσσαλικού με χαμηλούς τόνους. Παρών ήταν και ο Στράτος Γιδόπουλος, που παρακολούθησε από κοντά τις προσπάθειες των παικτών, ενώ «κρύα» ήταν τα πράγματα στην κερκίδα και η μοναδική δικαιολογία είναι οτι η χθεσινή δεν ήταν επίσημη πρώτη της ομάδας, αλλά ένα απλό δοκιμαστικό τεστ, αφού η Νίκη δεν έχει πραγματοποιήσει προς το παρόν καμία μεταγραφή.
Υπό τις οδηγίες του Χόρχε Μπάριος οι παίκτες του περσινού ρόστερ αλλά και αρκετοί υπό δοκιμήν έπαιξαν δίτερμα, προκειμένου ο Ουρουγουανός τεχνικός να δει από κοντά τους παίκτες.
Οι υπό δοκιμήν ήταν 20 περίπου ποδοσφαιριστές, όλοι κάτω των 20 ετών, και σύμφωνα με το Στράτο Γιδόπουλο από αυτούς θα αποκτηθούν οι τέσσερις. Μεταξύ τους οι Μουστάκης και Παναγόπουλος της ΑΕΚ, την ώρα που ο έμπειρος παράγοντας κινείται να πάρει δανεικούς από τους κιτρινόμαυρους και τους Χρόνη και Πάνο, δυο νεαρούς πολλά υποσχόμενους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ως αριστερό και δεξί μπακ αντίστοιχα. Υπό δοκιμήν ήταν και ένας Γεωργιανός επιθετικός χαφ, αγνώστων λοιπών στοιχείων. Οι ποδοσφαιριστές αυτοί θα συμμετέχουν στις προπονήσεις της ομάδας και τις επόμενες ημέρες και έπειτα θα αποφασιστεί για ποιους θα κινηθεί η Νίκη.
Από το περσινό ρόστερ ήταν οι Τάσσος, Νάνι, Μπένγκουα, Καριώτης, Μάγγος, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Χ. Στάμος, Σωτρίνης και Λιάρος, ενώ με πολιτικά στον πάγκο βρισκόταν ο Σβανιάς που έκανε επέμβαση στο διάφραγμα και θα είναι έτοιμος σε τρεις με τέσσερις ημέρες. Ο Χατζηλιάδης αναμένεται να έρθει στις επόμενες ημέρες, ο Βούλγαρης είναι στρατευμένος και δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια από την μονάδα του, ενώ ο Μωυσίδης βρίσκεται στο εξωτερικό και δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα παραμείνει.

Μπάριος: «Τη Νίκη εκεί που της αξίζει»
Ο Χόρχε Μπάριος χθες δεν έκανε μόνο την πρώτη του προπόνηση αλλά και τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής της Νίκης. Συγκεκριμένα ο Ουρουγουανός τεχνικός δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα σε μια πόλη όπως ο Βόλος που είναι μια ποδοσφαιρική πόλη. Θέλω να ευχαριστήσω το Στράτο Γιδόπουλο και περιμένω όλους, φίλαθλους, διοίκηση και ποδοσφαιριστές, να κάνουμε σκληρή δουλειά για να ανέβει η Νίκη εκεί που πρέπει να είναι, στν Β’ Εθνική και μετά στην Α’ Εθνική. Ξεκινάμε με όνειρα, ξέρουμε ότι είναι δύσκολη η κατηγορία, αλλά ήρθα από Ουρουγουάη για να την φέρω εκεί που της αξίζει να είναι. Θέλω τους καλύτερους παίκτες. Δεν με νοιάζει αν είναι 16 χρονών ή 30. δεν με νοιάζει το διαβατήριό του. Το μόνο που θέλω είναι να είναι καλός ποδοσφαιριστής και, αν είναι έτσι όπως τον θέλω, θα είναι μέσα σε αυτή την προσπάθεια. Οι καλύτεροι από τα δοκιμαστικά θα γίνουν τα μέλη αυτής της ομάδας. Για μια εβδομάδα θα κάνουμε δοκιμές και από την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσει και επίσημα η προετοιμασία. Η ομάδα έχει τα προσόντα, έχει και ιστορία για να πάει εκεί που όλοι θέλουμε».

Συμφωνία με Μοράλες
Από κει και πέρα ο Δημήτρης Μοράλες έδωσε κανονικά το παρών στην πρώτη της ομάδας και φαίνεται πως έχει έρθει σε καταρχήν συμφωνία με το Στράτο Γιδόπουλο. Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τους κυανόλευκους και να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή. Ο 29χρονος αμυντικός Μοράλες την περσινή περίοδο αγωνίστηκε στον Παναργειακό και κατέγραψε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας.

Προσφυγή ο Κρούτι
Ο Αλκι Κρούτι δεν ήταν στην χθεσινή πρώτη της ομάδας παρότι τον συνδέει συμβόλαιο με τους κυανόλευκους. Ο Κρούτι προτίμησε να κάνει προσφυγή για να μείνει ελεύθερος μια και δεν θέλει να συνεχίσει στη Νίκη. Ο Γιδόπουλος μάλιστα χθες υποστήριζε ότι η ΠΑΕ τού οφείλει μόνο 750 ευρώ και πως ο παίκτης δεν πρόκειται να δικαιωθεί. Παράλληλα έκανε λόγο και για τιμωρία του Χουστουλάκη, που ναι μεν έχει υπογράψει σε άλλη ομάδα, αλλά η Νίκη θα κινηθεί για τα δικαιώματα του παίκτη μέσω δικαστηρίων, αφού φέρεται να έχει δύο συμβόλαια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου