ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με αντιπροσωπεία περιπτερούχων

συνάντηση-βουλευτών-συριζα-με-αντιπρ-569918

Συνάντηση είχαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού Μαγνησίας Α. Μεϊκόπουλος και Κ. Δελημήτρος με Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ενωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών Ν. Μαγνησίας, η οποία εξέθεσε τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και θέτουν υπό αμφισβήτηση τη βιωσιμότητά του, ζητώντας παράλληλα και την υποστήριξή τους στον αγώνα που διεξάγουν σε τοπικό επίπεδο.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των καπνοπωλών κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τη διάσωση του κλάδου, οι κυριότερες από τις οποίες είναι η δημιουργία Μητρώου λιανεμπόρων και καπνοβιομηχανιών, η πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού και καπνικών προϊόντων στα σημεία εισόδου-εξόδου της χώρας με την ιχνηλάτηση και των πλήρη ηλεκτρονικό έλεγχο των παρτίδων, η δημιουργία νέου θεσμικού πλαισίου που θα ρυθμίζει τους όρους και τον τρόπο λειτουργίας Περιπτέρων και Καπνοπωλείων, ο περιορισμός των παράνομων σημείων πώλησης καπνού κατόπιν ελέγχων καθώς και η μείωση της κρατικής φορολόγησης των καπνοβιομηχανικών προϊόντων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας δήλωσαν τη στήριξή τους στη προώθηση των αιτημάτων και των προτάσεων της Ενωσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πάταξη του λαθρεμπορίου και στην αλλαγή του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, ενώ ταυτόχρονα ανέδειξαν τη σπουδαιότητα και την ανάγκη συνέχειας της συλλογικής αγωνιστικής διεκδίκησης των αιτημάτων του κλάδου από μέρους της Ενωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου