ΤΟΠΙΚΑ

Νέα προσφυγή από τους «Δρόμους Συνεργασίας»

νέα-προσφυγή-από-τους-δρόμους-συνεργ-570688

Ζητούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωση της Κανονιστικής για τους κοινόχρηστους χώρους

Νέα προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας από τους δημοτικούς συμβούλους των «Δρόμων Συνεργασίας», Μαργαρίτη Πατσιαντά, Ματθαίο Δραμητινό και Κωνσταντίνο Γαργάλα. Ζητούν την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, που αφορά στην ψήφιση της Κανονιστικής για τους κοινόχρηστους χώρους, επικαλούμενοι παραλείψεις, αντιφάσεις και αντιθέσεις με την κείμενη νομολογία.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, από τη συνεδρίαση του οποίου οι «Δρόμοι Συνεργασίας», είχαν αποχωρήσει εξαιτίας του περιστατικού με τους «φαντάρους», είναι για τη μείζονα μειοψηφία άκυρη, καθώς όπως υποστηρίζει δεν προηγήθηκε διαβούλευση με το σύνολο των φορέων.

Επικαλούνται την ισχύ δύο μέτρων και σταθμών για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην Ερμού και τους παράλληλους σε αυτή πεζοδρόμους, που δημιουργούν ανισότητα και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Επίσης αναφέρουν ότι δεν συμπεριλήφθηκαν στους δρόμους απαγόρευσης ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων οι οδοί Δημητριάδος και Ιάσονος ως κεντρικές αρτηρίες ταχείας κυκλοφορίας, ούτε η προϋπόθεση του ελάχιστου πλάτους 3,5μ. για τη διέλευση των πεζών κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων.

Κάνουν δε, λόγο για αντιφάσεις επικαλούμενοι την απόφαση για ύπαρξη σταθερών διαχωριστικών κατασκευών μεταξύ των καταστημάτων με συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά όταν στο ίδιο άρθρο απαγορεύεται κάθε μόνιμη, πακτωμένη ή με άλλο σταθερό τρόπο συνδεδεμένη με το έδαφος κατασκευή.

Οι «Δρόμοι Συνεργασίας» ζητούν την ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για την Κανονιστική για τους κοινόχρηστους χώρους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου