ΤΟΠΙΚΑ

Εξεράγη βόμβα στο σπίτι του Χηνοφώτη

εξεράγη-βόμβα-στο-σπίτι-του-χηνοφώτη-851206

Σε τρομοκρατική ενέργεια αποδίδουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην πολυκατοικία στην οποία διαμένει ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Χηνοφώτης.
Από τα έως τώρα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία έχει αναλάβει και την προανάκριση για την υπόθεση, “βλέπει” πίσω από την επίθεση την τρομοκρατική οργάνωση “Ένοπλη Επαναστατική Δράση”.
Αυτό διότι ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί είχε διπλό σύστημα πυροδότησης κάτι το οποίο είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ξανά η συγκεκριμένη οργάνωση.
Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη στις 04:00 τα ξημερώματα είχε τοποθετηθεί στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας. Οι δράστες κατάφεραν να φτάσουν εκεί πιθανότατα από διπλανή πολυκατοικία και δεν έγιναν αντιληπτοί από τον σκοπό, ο οποίος βρισκόταν στην πρόσοψη της πολυκατοικίας.
Η πολυκατοικία βρίσκεται επί της οδού Αφροδίτης 17 στο Παλαιό Φάληρο. Της έκρηξης προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστου στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΤΕΡ και στην Άμεση Δράση.
Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε χύτρα μέσα σε σακίδιο, το οποίο ήταν κρεμασμένο στην αποθήκη του ακάλυπτου χώρου της πολυκατοικίας. Οι μπαταρίες του μηχανισμού ήταν τοποθετημένες μέσα σε πλαστικό τάπερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος, και από την οποία προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές.

Συνεχίζονται
οι έρευνες
Το DNA της χειρουργικής μάσκας που φορούσε και πέταξε ο δράστης που πυροβόλησε εναντίον της στατικής διμοιρίας των ΜΑΤ, στα παλιά γραφεία ΠΑΣΟΚ, στις 10:30 προχθές το βράδυ εξετάζουν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.
Η μάσκα, όπως επίσης και οι δυο κάλυκες, έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα εξέταση, το όπλο είναι ένα 9 χιλιοστών TOKAREF και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν.
Ο άγνωστος, ο οποίος φορούσε βερμούδα και είχε καλυμμένο το πρόσωπό του με τη χειρουργική μάσκα, προσέγγισε το σημείο την ώρα της αλλαγής βάρδιας και πυροβόλησε μία φορά κατά των ανδρών των ΜΑΤ.
Η σφαίρα σφηνώθηκε στο τζάμι της κλούβας που βρισκόταν σταθμευμένη στο σημείο, με αποτέλεσμα να μην προκληθεί κανένας τραυματισμός.
Ο άγνωστος τράπηκε σε φυγή, με κατεύθυνση προς τα Εξάρχεια, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ τον καταδίωξαν. Τότε, αυτός δε δίστασε να πυροβολήσει ξανά, αυτή τη φορά στρέφοντας το όπλο του προς τον αέρα, προκειμένου να εκφοβίσει τους διώκτες του. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, η χειρουργική μάσκα που φορούσε, έπεσε και αναμένεται να εξεταστεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου