ΤΟΠΙΚΑ

Σύσκεψη για τη ρύπανση στο Π.Σ. Βόλου

σύσκεψη-για-τη-ρύπανση-στο-π-σ-βόλου-851206

Συγκέντρωση για την ατμοσφαιρική ρύπανση πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2007, στις 7 το απόγευμα, στα γραφεία της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας (Γαζή 216 και Βλαχάβα).
Είναι γνωστά πλέον στους πολίτες της Μαγνησίας τα προβλήματα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που έχει το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου.
Πολύ συχνά οι μετρήσεις από τους υπάρχοντες σταθμούς «χτυπούν» κόκκινο. Ενώ οι υπερβάσεις των ανωτάτων τιμών των ρύπων δεν επιτρέπεται από την Ε.Ε. να ξεπερνούν τις 35 μέρες το χρόνο, αυτό συμβαίνει στο Βόλο ανά τρίμηνο! Η ατμόσφαιρα στην πόλη του Βόλου είναι χειρότερη από αυτή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης!
Τρεις τουλάχιστον βιομηχανίες (ΑΓΕΤ, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ και ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΙΪΑ), όχι μόνο μας δηλητηριάζουν συστηματικά και απροκάλυπτα, αλλά υποβαθμίζουν το περιβάλλον και καταδικάζουν το μέλλον των παιδιών μας, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία όλων μας.
Έως πότε θα παραμένουμε παθητικοί θεατές της καταδίκης μας!
Έως πότε θα θεωρούμε ότι δεν είναι δική μας υπόθεση!
Η ΑΓΕΤ αποφεύγει συστηματικά -αγνοώντας προκλητικά την επιθυμία της πλειοψηφίας των πολιτών του Βόλου- να χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και συνεχίζει την καύση του καρκινογόνου πετ κοκ.
Τα ποσοστά κρουσμάτων παιδιών με λευχαιμία και αναπνευστικά προβλήματα έχουν αυξηθεί!
Πολίτες του Βόλου. Αντιδράστε! Κινητοποιηθείτε! Ελάτε να ενώσετε τις δυνάμεις σας μαζί μας! Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε την υπονόμευση της υγείας μας! Για μας και για τα παιδιά μας.
Σας καλούμε να ενημερωθείτε, να συστρατευθείτε μαζί μας, για να πετύχουμε όλοι μαζί το δικαίωμά μας για υγεία, για καθαρή και ανθρώπινη πόλη!
Σας καλούμε να έρθετε στην πρώτη μας συνάντηση για τον αέρα που αναπνέουμε, για να μην κλέβουν την ανάσα μας, για την υγεία μας, για καθαρό περιβάλλον, καταλήγει η ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου