ΤΟΠΙΚΑ

Πρωταθλητής στο τραγούδι ο Αντώνης Ρέμος

πρωταθλητής-στο-τραγούδι-ο-αντώνης-ρέ-851206

«Μαγικές» χαρακτηρίζει «τις στιγμές που μοιράζεται ένας καλλιτέχνης με το κοινό» ο δημοφιλής Αντώνης Ρέμος, ο οποίος θα συναντηθεί με τους πολυπληθείς φίλους του αύριο Δευτέρα 13 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ. στο ΕΑΚ Βόλου. Η μεγάλη συναυλία του κορυφαίου καλλιτέχνη και των Εmigre με γκεστ σταρ τον Σάκη Ρουβά είναι η αφορμή για μια εκ βαθέων εξομολόγηση στον «Τ», όπου καταγράφονται σκέψεις, προσδοκίες και όνειρα. «Θα μπορούσα να πω πώς είμαι, σκεπτόμενος τον αθλητισμό ως διασκέδαση και την δουλειά μου ως πρωταθλητισμό» δηλώνει ευθαρσώς ο πρωταγωνιστής της αυριανής συναυλίας, για να προσθέσει «εγώ έχω την όρεξη και την πρόθεση να υπηρετώ και τις δύο αγάπες μου». Σε ό,τι αφορά το καλλιτεχνικό πεδίο εύχεται «να δημιουργεί σχέσεις ζωής μέσα από τις συνεργασίες του», τονίζοντας παράλληλα ότι «έχει υπέροχες αναμνήσεις στις μουσικές αποσκευές του».
Η αυριανή συναυλία είναι ένα τρίωρο μουσικό ταξίδι γεμάτο με τα νέα του τραγούδια από τον καινούργιο δίσκο του Αντώνη Ρέμου με τίτλο «Αλήθειες & Ψέματα» κι όπως αναφέρει ο ίδιος «θέλουμε να μας μείνει αξέχαστη η βραδιά στον Βόλο, κάτι που το έχω ξαναζήσει το 2007 που είχα και πάλι επισκεφθεί την πόλη». Παρ’ ότι έχει κατακτήσει προ πολλού την κορυφή, δεν επαίρεται για τις μεγάλες του επιτυχίες, αλλά αντίθετα υπογραμμίζει ότι «ο κόσμος στηρίζει αυτές τις προσπάθειες και τον ευχαριστώ γι’ αυτό». Το μήνυμα που στέλνει μέσω του «Τ» στους πολυπληθείς φίλους του συνοψίζεται στη φράση «όταν σας έχω πλάι μου όλα τα αντέχω», που αποτυπώνει τους δεσμούς καρδιάς που συνδέουν τον καταξιωμένο καλλιτέχνη με τους πολυπληθείς φίλους της μουσικής του άποψης.

-Αναζωογονητική για κάθε καλλιτέχνη η ζωντανή και άμεση επικοινωνία με το κοινό;

Οι στιγμές που μοιράζεται ένας καλλιτέχνης με το κοινό είναι μαγικές. Ο κόσμος μας δίνει δύναμη, μας μεταδίδει το κέφι του και δημιουργεί την γέφυρα επικοινωνίας κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας. Όταν ενωθείς με τον κόσμο, το αποτέλεσμα είναι πάντα μαγικό. Η μισή συναυλία είναι το κοινό. Όχι μόνο λοιπόν αναζωογονητική η επικοινωνία, αλλά και ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη της συναυλίας.

-Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεστε στο Βόλο στο πλαίσιο της επικείμενης συναυλίας σας, ενώ είναι γνωστοί οι δεσμοί σας με τον «Ηρακλή», καθώς και η φιλία σας με τον Αχιλλέα Μπέο. Βλέποντας τις εξελίξεις στο πεδίο του ποδοσφαίρου, πιστεύετε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου θα ανέβει φέτος στη “Σούπερ Λίγκα”;

Ο Aχιλλέας Mπέος εκτός από φίλος, είναι ένας παράγοντας που ξέρει καλά τους νόμους του ποδοσφαίρου. Θεωρώ ότι φέτος θα καταφέρει, με τις απαραίτητες μεταγραφές που έχει κάνει, να πάει την ομάδα σε ένα επίπεδο υψηλό. Η άποψή μου είναι ότι οι κινήσεις του προσδίδουν τα εχέγγυα για μια καλή πορεία και μία άνοδο της ομάδας του Ολυμπιακού Βόλου στη λίγκα.

-Το καλλιτεχνικό και το αθλητικό πνεύμα που διέπουν τις δραστηριότητές σας είναι άραγε έννοιες ταυτόσημες, αλληλοσυμπληρούμενες;

Θα μπορούσα να πω πώς είμαι, σκεπτόμενος τον αθλητισμό ως διασκέδαση και την δουλειά μου ως πρωταθλητισμό… Ενας υγιής οργανισμός, υγιώς σκεπτόμενος, μπορεί να ανταπεξέλθει και στα δύο. Ταυτόσημες σίγουρα δεν είναι οι δύο δραστηριότητες που έχω επιλέξει να ασχοληθώ τα δύο τελευταία χρόνια ταυτόχρονα. Όμως είναι δύο αλήθειες, δύο αγάπες κι εγώ έχω την όρεξη και την πρόθεση να υπηρετώ και τις δύο αγάπες μου. Η μόνη μου έννοια είναι να μην κάνω εκπτώσεις σε κανένα από τα δύο. Ο κόσμος μου δείχνει με την αγάπη του ότι οι προσπάθειές μου δεν πάνε χαμένες.

-Μιλώντας για καλλιτεχνικό πνεύμα, δράττομαι της ευκαιρίας να σας ρωτήσω ποιες μουσικές στιγμές της πορείας σας θα μοιραστείτε με τους θαυμαστές σας στη συναυλία που θα πραγματοποιήσετε στο Βόλο…

Στη φετινή μου περιοδεία με συνοδεύουν οι Εμιγκρέ. Μαζί περάσαμε ένα πολύ όμορφο χειμώνα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Αθηνών Αρένα. Δέσαμε αρκετά καλά και περνάμε καλά. Εύχομαι ο κόσμος να περάσει το ίδιο καλά μαζί μας, γιατί το κέφι μας είναι πολύ και έχουμε όλη τη διάθεση να περάσουμε μία μαγική βραδιά γεμάτη τραγούδια, κέφι και χορό. Θέλουμε να μας μείνει αξέχαστη η βραδιά στο Βόλο, είναι κάτι που το έχω ξαναζήσει το 2007 που είχα και πάλι επισκεφθεί την πόλη. Ο κόσμος του Βόλου απέδειξε ότι έχει κέφι και ψυχή.

-Εχοντας κατακτήσει την κορυφή και συνεργαστεί με καλλιτέχνες του βεληνεκούς της Μαρινέλας, ποιες είναι οι προσδοκίες σας για το μέλλον;

Δεν έχω προσδοκίες, έχω όνειρα και επιθυμίες. Ένα από τα μεγαλύτερά μου όνειρα ήταν να συνεργαστώ με την Μαρινέλα, γιατί την εκτιμώ και την σέβομαι πολύ. Τώρα πια τολμώ να πω ότι θεωρώ την Μαρινέλα οικογένεια, την αγαπώ ιδιαίτερα πολύ, περάσαμε δύο μαγικές χρονιές μαζί στο Αθηνών Αρένα. Ο κόσμος είναι γεμάτος κορυφές, τα όνειρα δεν σταματούν ποτέ και εύχομαι να μπορώ πάντα να κατακτώ μικρές κορυφές στη ζωή μου και στη δουλειά μου, αλλά πάνω από όλα εύχομαι να δημιουργώ σχέσεις ζωής μέσα από τις συνεργασίες μου. Δεν μου αρέσει ποτέ να κάνω μία συνεργασία απλά για να την προσθέσω στο βιογραφικό μου. Θέλω να περνάω καλά στη δουλειά μου και να έχω την πολυτέλεια πάντα να επιλέγω. Αυτό είναι για μένα το πιο βασικό. Είναι τιμή μου που έχω συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα, όπως ο ζωντανός θρύλος Μίκης Θεοδωράκης. Ένιωσα πραγματικά ευτυχισμένος, όταν ο ίδιος με επέλεξε να ερμηνεύσω κάποια τραγούδια του. Κρατώ μέσα μου με ευλάβεια τις στιγμές που πέρασα κοντά του, τις ιστορίες που μοιράστηκε μαζί μου.
Με σεβασμό και τεράστια ευθύνη απέναντι σε μεγάλους συνθέτες, όπως ο γλυκύτατος άνθρωπος και υπέροχος καλλιτέχνης Μίμη Πλέσσας, ο αξιαγάπητος και μαγευτικός Γιάννης Σπανός, ο ιδιαίτερος και πηγαίος Κώστας Χατζής, ο αγαπημένος μου Αντώνης Βαρδής, νιώθω ότι έχω σταθεί στο ύψος τους και ότι έχω υπέροχες αναμνήσεις στις αποσκευές μου. Εύχομαι το μέλλον να μου επιφυλάσσει περισσότερες τέτοιες μεγάλες στιγμές.

-Η εμφανής αλλαγή ύφους και η υιοθέτηση χορευτικών στοιχείων στην τελευταία σας δισκογραφική δουλειά είναι άραγε προπομπός νέων καλλιτεχνικών εκπλήξεων στο μέλλον;

Θέλω να πιστεύω ότι η αλλαγή ύφους που τονίζετε είναι διακριτή δεδομένης της πολυσυλλεκτικότητας του δίσκου. Μάλλον με είχατε συνηθίσει στον ήχο του φίλου και ταλαντούχου συνθέτη Γιώργου Θεοφάνους, με τον οποίο έκανα τρεις δίσκους στη σειρά. Όμως τα χορευτικά τραγούδια δεν έλειπαν ποτέ από τις δουλειές μου. Η τελευταία μου δισκογραφική δουλειά εκτός από τα χορευτικά τραγούδια έχει και υπέροχα λαϊκά τραγούδια και μπαλάντες του Αντώνη Βαρδή, του Στέφανου Κορκολή, του Χάρη Βαρθακούρη, του Κυριάκου Παπαδόπουλου, σε υπέροχους στίχους του Βασίλη Γιαννόπουλου, του Νίκου Μωραΐτη, του Νίκου Γρίτση της Μυρτώς Κοντοβά καθώς και του φίλου μου Αντώνη Ανδρικάκη. Καθώς και νέους δημιουργούς όπως ο Αποστόλης Βαλαρούτσος που έχει γράψει το Μέχρι το τέλος του κόσμου αλλά και μία υπέροχη μπαλάντα το «Σε περιμένω». Νομίζω ότι το στίγμα μου το έχω δώσει όλα αυτά τα χρόνια και οι εκπλήξεις στην δουλειά μου είναι κατά κάποιον τρόπο αναμενόμενες από μένα. Είμαι ένας νέος άνθρωπος που του αρέσει να δοκιμάζει και να δοκιμάζεται. Και το μαγικό είναι ότι ο κόσμος στηρίζει αυτές τις προσπάθειες και τον ευχαριστώ γι’ αυτό.

-Η οικονομική κρίση για την οποία τόσος λόγος γίνεται, δεν φαίνεται να επηρεάζει τις επιτυχημένες χειμερινές εμφανίσεις σας. Ποιο είναι άραγε το μυστικό της επιτυχίας κόντρα στην κρίση που προβληματίζει την πλειοψηφία;

Θεωρώ ότι φέτος στον Αθηνών Αρένα λάβαμε σοβαρά υπόψη μας την οικονομική κρίση που πλήττει όλους μας. Τολμήσαμε να κάνουμε μία παραγωγή υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων και θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον Γιάννη Παπαθεοχάρη που στάθηκε στο πλάι μου και στήριξε αυτή την προσπάθεια. Παράλληλα όμως φροντίσαμε αυτό το κόστος να μην επιβαρύνει τον κόσμο που θα επέλεγε να διασκεδάσει τιμώντας μας με την παρουσία του. Οι τιμές κρατήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, ενώ όπως έχω ήδη πει, φρόντισα να κρατηθεί σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα η δική μου αμοιβή. Όταν γύρω μας ο κόσμος στριμώχνεται οικονομικά, πρέπει να μπορούμε να παρέχουμε μία οικονομικότερη διασκέδαση χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα.

-Στο ελληνικό τραγούδι, αντίστοιχα, που κατά πολλούς διέρχεται “συμπληγάδες”, υπάρχουν ελπιδοφόρες καλλιτεχνικές προσπάθειες;

Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Πιστεύω ότι υπάρχουν καλλιτέχνες που διατηρούν την ποιότητά τους και θα καταφέρουν να βγουν αλώβητοι από την περίοδο κρίσης που περνάει η μουσική.

-Ποιο μήνυμα και ποιο αγαπημένο τραγούδι θα θέλατε να στείλετε στους Βολιώτες θαυμαστές σας;

Το μήνυμα είναι ότι τους περιμένω όλους αύριο Δευτέρα 13 Ιουλίου στον Βόλο να περάσουμε μία μοναδική βραδιά και το τραγούδι που τους αφιερώνω είναι το «Εχω εσένα». Γιατί, όπως λέει και το τραγούδι, όταν σας έχω πλάι μου, όλα τα αντέχω…

Η προπώληση εισιτηρίων

Η τιμή εισόδου στην αυριανή συναυλία του Αντώνη Ρέμου, που πραγματοποιείται με χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», είναι 17 ευρώ και εισιτήρια προπωλούνται από το Dvd store Casablanca-Δημητριάδος, το Δισκοπωλείο Classic-Ερμού, το Café Malibu-Αλυκές, το dvd Seven Spot-Λ. Ειρήνης στη Νέα Ιωνία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου