ΤΟΠΙΚΑ

Νέα ΚΥΑ δίνει προσωρινή λύση στην παραχώρηση παραλιών

νέα-κυα-δίνει-προσωρινή-λύση-στην-παρα-574084

Υπεγράφη η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών για την απευθείας παραχώρηση με αντάλλαγμα των παραλίων προς τους ΟΤΑ, μετά από συντονισμένες παρεμβάσεις της ΚΕΔΕ.

Η ΚΥΑ λύνει προσωρινά το θέμα με βάση τα προβλήματα που προέκυψαν μετά την 646/15 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα για την επίλυση του θέματος αλλά αυτό αποτελεί προσωρινή και μόνο λύση, διότι δεν υπήρχε ο κατάλληλος χρόνος για διαβούλευση προκειμένου να ικανοποιηθούν τα πάγια αιτήματα των ΟΤΑ σε σχέση με τις υποχρεώσεις των δήμων και του ανταλλάγματος που πρέπει να καταβάλλεται στο Ελληνικό Δημόσιο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών υποσχέθηκε ότι το επόμενο δεκαήμερο θα κατατεθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα λαμβάνει υπόψη, τόσο τις προτάσεις της ΚΕΔΕ όπως αυτές διαμορφώθηκαν στην υπ’ αριθμόν 113 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 7 Απρίλη 2015, όσο και στις διατυπώσεις της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και χρόνια τους Δήμους που βρίσκονται κυριολεκτικά όμηροι του χρόνου έκδοσης και των όρων που θα περιλαμβάνει η ετήσια ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου