ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς επιχειρησιακή σύμβαση στην ΑΓΕΤ

χωρίς-επιχειρησιακή-σύμβαση-στην-αγε-575830

Τα σωματεία του Ομίλου πιέζουν για διαπραγματεύσεις… αλλά

Στάση αναμονής από τους εργαζόμενους της ΑΓΕΤ Ηρακλής που είναι έντονα προβληματισμένοι εξαιτίας της καθυστέρησης -έχει μπει ήδη ο Απρίλιος- στην έναρξη των διαπραγματεύσεων για τη νέα σύμβαση. Τα σωματεία ενόψει της νέας επιχειρησιακής σύμβασης έχουν αποφασίσει να διεκδικήσουν αύξηση 1,5% για τους μισθούς μέχρι και 1.500 ευρώ και 1% για άνω των 1.500 ευρώ.

Η μεταβατική περίοδος που ήδη έχει ξεκινήσει εξαιτίας της συγχώνευσης της Λαφάρζ με τον όμιλο της Holcim που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί έχει άμεσο αντίκτυπο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Τα σωματεία του Ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισαν να επανασυγκροτήσουν τη διασωματειακή επιτροπή προκειμένου να ζητήσουν την έναρξη συνομιλιών και διαπραγματεύσεων με τη διοίκηση του Ομίλου και ειδικότερα με το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Ντομινίκ Ντελαπλάν και τη νέα Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων Ειρήνη Τζανέτου που ανέλαβε στη συγκεκριμένη θέση πριν από μερικές εβδομάδες.

Οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ Ηρακλής στο Βόλο μπορεί να γνωρίζουν ότι η συγχώνευση δεν επηρεάζει στην Ελλάδα και το Βόλο τη λειτουργία των εργοστασίων του Ομίλου καθώς στη χώρα μας δεν υπάρχουν δραστηριότητες της Holcim, που ενδεχομένως να δρομολογούσαν αποφάσεις για μείωση του προσωπικού.

Είναι ωστόσο ιδιαίτερα συγκρατημένοι και επιφυλακτικοί όσο δεν ξεκαθαρίζει το θέμα των διαπραγματεύσεων και όσο υπάρχει σε εκκρεμότητα το ζήτημα των επιδομάτων που έχουν παγώσει και για τα οποία υπήρχε δέσμευση της εταιρείας ότι θα συγκροτηθεί επιτροπή για να εξετάσει το θέμα, η οποία ωστόσο ποτέ δεν πήρε σάρκα και οστά.

Τα σωματεία ενόψει της νέας επιχειρησιακής σύμβασης έχουν αποφασίσει να διεκδικήσουν αύξηση 1,5% για τους μισθούς μέχρι και 1.500 ευρώ και 1% για άνω των 1.500 ευρώ, προσλήψεις προσωπικού, αύξηση 10% στις διατακτικές και επαναφορά οικονομικής ενίσχυσης αδείας στα 12,5 ημερομίσθια.

Αυτό που εξάλλου απασχολεί τους εργαζόμενους είναι να διασφαλιστούν οι συλλογικές συμβάσεις και οι θέσεις εργασίας και προς αυτή την κατεύθυνση ασκούνται πιέσεις προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις τόσο για τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα όσο και για την επιτροπή που θα εξέταζε τα επιδόματα που έχουν κοπεί με αποτέλεσμα για αρκετούς εργαζόμενους να υφίσταται οικονομική απώλεια.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου