ΤΟΠΙΚΑ

Τέλος 2007 η κτηματογράφηση του Βόλου

τέλος-2007-η-κτηματογράφηση-του-βόλου-851206

Μέχρι τέλος του 2007 -το αργότερο στις αρχές του 2008-θα ανατεθεί η μελέτη για την κτηματογράφηση όλων των ακινήτων στα διοικητικά όρια του Δήμου Βόλου.
Η μελέτη εκτιμάται ότι θα είναι ύψους 1,2 εκ. ευρώ και θα συνταχθεί σε δύο φάσεις όπως ενημέρωσε τη δημοτική αρχή Βόλου χθες ο Γενικός Διευθυντής της Κτηματολόγιο Α.Ε κ. Κων. Κυριαζής που επισκέφτηκε το Δήμο Βόλου και είχε συνάντηση με το δήμαρχο κ. Αλ. Βούλγαρη και τους αντιδημάρχους κ.κ. Γ. Στάμο και Δημ Δερβένη.
Την ίδια ώρα η δημοτική αρχή έχει ήδη ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να προχωρήσουν στην πλήρη καταγραφή των ακινήτων του Δήμου- διαδικασία που δεν έγινε ποτέ- ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα της ακίνητης περιουσίας αφενός και αφετέρου ο Δήμος να είναι έτοιμος εν όψει της κτηματογράφησης.
Η Κτηματολόγιο Α.Ε δια του Γενικού Διευθυντή ζήτησε από το Δήμο Βόλου την παραχώρηση χώρου προκειμένου να λειτουργήσει το Γραφείο Κτηματολογίου στο Βόλο το οποίο και θα απασχολήσει περίπου 30 με 35 άτομα προσωπικό.
Ο κ. Αλ. Βούλγαρης διαβεβαίωσε τον κ. Κυριαζή ότι η δημοτική αρχή θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε να διευκολύνει το έργο της εταιρίας που ουσιαστικά εκπροσωπεί το ΥΠΕΧΩΔΕ και προς αυτή την κατεύθυνση να υποδειχθούν διάφοροι χώροι για να επιλεγεί ο καταλληλότερος για να στεγαστεί το Γραφείου Κτηματολογίου και επιπλέον προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι δημότες για την διαδικασία της κτηματογράφησης.
Η σύνταξη της μελέτης, όπως έγινε γνωστό, θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει την κατάθεση, συγκέντρωση και αξιολόγηση όλων των τίτλων ιδιοκτησίας, ενώ η δεύτερη φάση που θα ξεκινήσει μετά από ένα εξάμηνο και θα αφορά την κτηματογράφηση.
Στόχος της μελέτης είναι η δημιουργία Βάσης ενεργών τίτλων.
Η βάση των ενεργών τίτλων θα δημιουργηθεί μετά από δηλώσεις που θα υποβάλουν οι ιδιοκτήτες και όπου θα αναφέρονται τα ενεργά δικαιώματα που έχει ο κάθε ένας. Στόχος της μελέτης είναι ο εντοπισμός των ενεργών δικαιωμάτων του κάθε ιδιοκτήτη. Τα δικαιώματα δεν αναφέρονται μόνον για τις ιδιοκτησίες που έχουν συμβόλαια, αλλά και γι’ αυτές που αποκτήθηκαν από χρησικτησία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου