ΤΟΠΙΚΑ

Αναφορά Κ. Γαργάλα στην Αποκεντρωμένη

αναφορά-κ-γαργάλα-στην-αποκεντρωμένη-576679

Για το χρόνο αποστολής των εισηγήσεων που έγιναν αφορμή για ομηρικές κόντρες στη ΔΕΥΑΜΒ

Αναφορά προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το χρόνο αποστολής των εισηγήσεων των θεμάτων που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, κατέθεσε χθες ο δημοτικός σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας, Κώστας Γαργάλας.

Ο χρόνος παραλαβής των εισηγήσεων αποτέλεσε αφορμή για… ομηρικές κόντρες στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της ΔΕΥΑΜΒ.

Στην αναφορά του ο κ. Γαργάλας, αναφέρεται στο χρονικό των γεγονότων και κατηγορεί τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ και τη δημοτική αρχή για καταστρατήγηση των διατάξεων του Νόμου, «εμφανή μεθόδευση και υποκρυπτόμενη πονηρία».

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Οι εισηγήσεις όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, συνολικά 41, μου απεστάλησαν την 07/04/2015 και περί ώρα 07.30 π.μ., με ώρα συνεδρίασης την 12.30 (μεσημέρι) της ίδιας ημέρας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν σημαντικά θέματα. Είναι πρόδηλο ότι χρόνος και περιθώριο μελέτης των εισηγήσεων των 41 θεμάτων δεν υπήρχε. Πρέπει να επισημανθεί ότι καθυστέρηση λήψης των εισηγήσεων συμβαίνει για πολλοστή φορά, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η πλήρης και ολοκληρωμένη ενημέρωση και άρα να διαμορφώνονται στο Δ.Σ. συνθήκες προχειρότητας και μη λήψης ορθών αποφάσεων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ της ο Πρόεδρος και Δήμαρχος κ. Μπέος απευθυνόμενος προς τον Αντιπρόεδρο κ. Παπαευσταθίου αλλά και στους άλλους Συμβούλους ανέφερε ότι «εμείς δεν σας αποστέλλουμε εισηγήσεις γιατί δεν προβλέπεται από πουθενά και όποιος θέλει να ενημερωθεί ας απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες».

Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες καθίσταται σαφές ότι, πέρα από την εμφανή μεθόδευση και υποκρυπτόμενη πονηρία της Δημοτικής Αρχής Βόλου, υφίσταται παράλληλα εμφανής καταστρατήγηση των διατάξεων του Νόμου που την υποχρεώνουν σε έγκαιρη αποστολή των εισηγήσεων προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ».

Ο κ. Γαργάλας αναφέρεται στη Νομοθεσία για την αποστολή των εισηγήσεων και ζητά από την Αποκεντρωμένη να ορίσει: πότε πρέπει να αποστέλλεται η ημερήσια διάταξη, πότε πρέπει να αποστέλλονται οι εισηγήσεις των θεμάτων, πόσες ημέρες πρέπει να μεσολαβούν από την αποστολή και των δύο προαναφερθέντων και την ημέρα Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου και αν πρέπει να δημοσιοποιούνται η ημερήσια διάταξη αλλά και οι εισηγήσεις, όπως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έπραττε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου