ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Παράδοξο
Την ώρα που οι γονείς αναζητούν ένα καλό σχολείο να γράψουν τα παιδιά τους, μιας και το Μουσικό Σχολείο Βόλου έχει τις καλύτερες συστάσεις και πάντα τις περισσότερες επιτυχίες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, έρχεται το Υπουργείο και με απόφασή του περικόπτει δεκάδες θέσεις. Επιπλέον όμως κάνει δεκτά τα αδέλφια αυτών που ήδη φοιτούν στο σχολείο, διευρύνοντας έτσι το κλίμα αγανάκτησης σε γονείς και μαθητές που περιμένουν στην πρίζα την απάντηση του Υπουργείου για την αύξηση των θέσεων. Πάντως το σχολείο έχει όλες τις προδιαγραφές να φιλοξενήσει όλα τα παιδιά, πάνω από 150, που έκαναν αίτηση εισαγωγής, όμως οι αρμόδιοι κλείνουν μάτια και αυτιά…
Δ.Π

Θα τρελαθούμε!
Κι εκεί που λέγαμε φτάνει πια με τη βροχή, τώρα λέμε φτάνει πια με τις υψηλές θερμοκρασίες που μας έχουν κάνει να λιώνουμε κάθε φορά που ξεμυτίζουμε από τα σπίτια μας. Οι περισσότεροι που κυκλοφόρησαν χθες τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες στο κέντρο του Βόλου παραμιλούσαν για τον ήλιο και κρατούσαν ή χαρτομάντιλα ή άλλα χαρτιά και βεντάλιες για να κάνουν αέρα. Τελικά δεν είμαστε με τίποτα ευχαριστημένοι, ούτε η βροχή μας αρέσει ούτε η ζέστη ούτε και το κρύο!
Δ.Π

Φτου κι απ’ την αρχή;
Τα πάνω κάτω έφερε η άποψη του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας για το σταμάτημα των εργασιών των ποδηλατοδρόμων, μιας και γίνονται με λάθος τρόπο. Βέβαια δεν περιμέναμε από το Τ.Ε.Ε. να μας το πει αυτό, γιατί κι εμείς το βλέπαμε από την στιγμή που ξεκίνησαν οι εργασίες. Τα σιδερένια κολωνάκια που χωρίζουν το δρόμο από τον ποδηλατόδρομο δεν έχουν καμία σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα και θυμίζουν περισσότερο τις κορύνες, που όταν είχαν τοποθετηθεί είχαν ξεσηκώσει πάλι πολλούς Βολιώτες. Το Τ.Ε.Ε. μπορεί να είπε ότι πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες, όμως ο Δήμος τι θα κάνει τελικά; Ιδού το ερώτημα…
Δ.Π

Υπολογιστές σε μαθητές
Κάθε μαθητής που θα φοιτήσει φέτος στην Α’ Γυμνασίου θα λάβει κι από ένα φορητό υπολογιστή, όπως ανακοίνωσε η Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού. Όμως με το που βγήκε αυτή η ανακοίνωση γέμισαν οι σελίδες στο διαδίκτυο με σχολιασμούς από εκπαιδευτικούς, οι οποίοι επικρίνουν εν μέρει αυτή την προσφορά, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν έγινε σχετική διαβούλευση με φορείς και πως στο τέλος όλα θα γίνονται σύμφωνα με τις επιταγές της τεχνολογίας και θα καταργηθεί ο ρόλος του δασκάλου. Ωστόσο καλό θα ήταν πρώτα να διανεμηθούν αυτοί οι υπολογιστές και μετά να σχολιαστεί η πράξη αυτή. Γιατί πρέπει να προτρέχουμε σε όλα;
Δ.Π

Φήμες ή αλήθεια;
Οι φήμες θέλανε χθες τον Αντιδήμαρχο Αισωνίας Αθανάσιο Τσιαμήτα να παραιτείται. Επειδή εμάς όμως δεν μας αρέσει να μένουμε στις φήμες, επικοινωνήσαμε μαζί του και μας είπε πως ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της σκέψης. Ερωτηθείς για τους λόγους που μπορεί και να τον οδηγήσουν σε μια επικείμενη παραίτηση, μας διευκρίνισε πως δεν υπάρχει κανένα πολιτικό ζήτημα, «ούτε διαφωνία σε κανένα ζήτημα με την δημοτική αρχή, οι σχέσεις μας με το δήμαρχο και όλους είναι αγαστές». Μας εξομολογήθηκε όμως πως αν τελικά πάρει την απόφαση, θα είναι για προσωπικούς λόγους.
Α.Φ.

Διαμαρτύρονται…
…Οι καταστηματάρχες με ιδιοκτησίες άνω των 70 τ.μ. γιατί από ό,τι λένε ο νόμος για την απαγόρευση του καπνίσματος έχει πολλά κενά (α, πρωτάκουστο)! Μάλιστα μερικοί της παραλίας που πήγανε να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για κατασκευή ξεχωριστού χώρου για καπνιστές μάς είπανε πως «οι άνθρωποι είναι τρελοί, δεν ξέρουν τι γίνεται. Θέλουν δύο εισόδους, ξεχωριστές τουαλέτες, ειδικές άδειες και γενικά της Παναγιάς τα μάτια. Ας φτιάξουν πρώτα το νόμο και μετά ας μας ζητάνε να τον εφαρμόσουμε». Να σας πούμε ότι έχετε άδικο; Αφού το ξέρουμε όλοι πως ο νόμος μπάζει από παντού…
Α.Φ.

Δεν έλειψαν
οι αιχμές
Δεν έλειψαν οι αιχμές στη χθεσινή συγκέντρωση των Συλλόγων Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας με κλιμάκιο της ΠΟΕ/ΟΤΑ στο Δημαρχείο του Βόλου για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν πολλοί μόνιμοι ή συμβασιούχοι στους Δήμους. Δεν το είπαν ακριβώς ότι όποιος είχε ισχυρές πολιτικές πλάτες ή ο μπαμπάς του ήταν εργαζόμενος του Δήμου, τότε και ο ίδιος μπορούσε να εξασφαλίσει αρχικά μία ολιγόμηνη σύμβαση και στη συνέχεια να διασφαλίσει τη μονιμότητά τους. Ιδιαίτερα επικριτικοί ήταν μερικοί συνδικαλιστές για τον τρόπο με τον οποίο μονιμοποιήθηκαν κυρίως οι Σχολικοί Φύλακες.
Α.Τ.

Απουσία
Ηταν αισθητή η απουσία Παπατόλια από την τελετή παραλαβής της σημαίας των Μεσογειακών Αγώνων προχθές το βράδυ στην παραλία. Όσο και αν ήταν οι Αντινομάρχες, η απουσία Παπατόλια ήταν κάτι παραπάνω από αισθητή. Εύλογο επομένως το δημοσιογραφικό ερώτημα για τους λόγους της απουσίας του. Συνέβη κάτι; το ερώτημα σε στενό του συνεργάτη. Όχι, όχι. Ένα προσωπικό θέμα, η απάντηση…
Α.Τ.

Μπιλιετάκι
Αλλο ένα μπιλιετάκι έστειλε χθες στο Δήμαρχο Νέας Ιωνίας ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Γιάννης Κουρτίνας με το οποίο του υπενθυμίζει ότι την απόφαση για την αποκομιδή των κάδων ανακύκλωσης δεν την έχει παραλάβει ακόμη και ότι η τρέχουσα εργολαβία, όπως σημειώνει, τετράμηνης διάρκειας με τον ιδιώτη, λήγει στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Α.Τ.

Εν αναμονή
Στο Δήμο Βόλου ακόμη περιμένουν εάν ο υπουργός Πολιτισμού θα επισκεφτεί το Δημαρχείο.
Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει παρά το γεγονός ότι οι προσκλήσεις για τα εγκαίνια στο Μουσείο που θα κάνει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς. Τα ερωτήματα των δημοσιογράφων πέφτουν βροχή στο δήμαρχο και τους συνεργάτες του, ωστόσο και αυτοί περιμένουν… εάν τελικά ο Μεσσήνιος πολιτικός θα επισκεφτεί τον δήμο που έχει αναλάβει τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων.
Β.Κ

Να αντιδράσουν
Στο ίδιο έργο θεατές, επιβάτες και σιδηροδρομικοί. Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, από την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα, περικόπηκαν δρομολόγια προς Λάρισα και από τη γειτονική πόλη προς Βόλο. Με “χαμηλά φώτα” ο ΟΣΕ επανήλθε στην απόφαση που είχε λάβει και πέρυσι, προκαλώντας νέο χάος. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες η επιβατική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Ο ΟΣΕ υποστηρίζει το αντίθετο, προκειμένου να γλυτώσει επιδόματα και για μία ακόμη φορά τα έκανε μαντάρα… Αυτή τη φορά πρέπει οι αντιδράσεις να είναι δυναμικές. Αλλιώς δεν ιδρώνει το αυτί κανενός… τελικά.
Β.Κ

Καρτερικότητα
Βίσση εδώ, Βίσση εκεί, μας τελείωσε η συναυλία.. ΟΙ θαυμαστές της βέβαια απογοητεύθηκαν και περιμένουν τώρα το Σεπτέμβριο να απολαύσουν την ελληνίδα σταρ. Την ίδια ώρα ωστόσο πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρήθηκαν στο πάνε και έλα μέχρι να μάθουν εάν μπορούν να εξαργυρώσουν τα εισιτήριά τους ή πότε θα γίνει η συναυλία. Όχι τίποτα άλλο αλλά πολύς λόγος έγινε και πολλά ακούστηκαν για την αναβολή της συναυλίας, που εάν μη τι άλλο μέχρι τον Σεπτέμβριο όλοι θα περιμένουν με καρτερικότητα.
Β.Κ

Οι αντιδράσεις
συνεχίζονται
Εκτιμούμε ότι μετά την παρέμβαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου αλλά και τις αντιδράσεις σε πολλές γειτονιές του Βόλου η δημοτική αρχή πρέπει να επανεξετάσει όχι την αναγκαιότητα, αλλά τον τρόπο κατασκευής του έργου των ποδηλατοδρόμων. Δεν είναι κακό να τροποποιείς τη θέση σου όταν αντιλαμβάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά. Αντιθέτως δείχνει ευρύτητα πνεύματος. Άλλωστε τόσοι πολλοί πολίτες αλλά και φορείς δεν μπορεί να έχουν όλοι άδικο.
Χ.Μ

Παραφυάδες
παντού
Θα πάνε μακριά οι αποκαλύψεις για το Συνδικάτο του εγκλήματος. Ήδη από την αρχή εμπλέκονται επιχειρηματίες που κάποτε υπήρξαν και εκδότες, αλλά και πολιτικοί έστω και β΄ διαλογής. Ποιος ξέρει τι άλλο θ΄ ακούσουμε.
Χ.Μ

Με Αντώνη
στη μηχανή του
Επειδή ο Αντώνης Σαμαράς είναι από τους βασικούς δελφίνους της Νέας Δημοκρατίας για την μετά Καραμανλή εποχή, η έλευσή του στο Βόλο αποκτά ενδιαφέρον. Η παρουσία του στην εκδήλωση του Τ.Ε.Ε. δίνει πόντους στον πρόεδρό του Σωκράτη Αναγνώστου, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Για να δούμε.
Χ.Μ

Λειτουργεί!
Επειδή ο αντιδήμαρχος Αγριάς Μπάμπης Ζάχος είναι σπαθί στο λόγο του μάς είπε ότι θα λειτουργήσει άμεσα το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών στην Αγριά. Σε καθημερινή βάση θα υπάρχει μια υπάλληλος, η οποία θα σας εξυπηρετεί σε ό,τι χρειαστείτε!
Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου