ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται η κάθαρση στη Δικαιοσύνη

συνεχίζεται-η-κάθαρση-στη-δικαιοσύνη-851206

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρ. Κεδίκογλου σε χθεσινή ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι η κάθαρση στη Δικαιοσύνη έχει γίνει και συνεχίζεται.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής: «Από την ελληνική Δικαιοσύνη έχει αναληφθεί από καιρό μια σημαντική προσπάθεια για εξυγίανση αυτής, ύστερα από τα γνωστά περιστατικά που έλαβαν χώρα και αφορούσαν ορισμένους δικαστικούς λειτουργούς.
Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας, η οποία συνεχίζεται, έχουν ήδη παυθεί οριστικώς από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου για ηθική ανεπάρκεια δέκα δικαστικοί λειτουργοί, ενώ οκτώ άλλοι έχουν παραιτηθεί πριν από την ποινική ή πειθαρχική τους δίωξη, η οποία επακολούθησε της παραιτήσεώς τους.
Άλλοι 26 δικαστικοί λειτουργοί έχουν τεθεί με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου σε προσωρινή αργία, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι δέκα, οι οποίοι απολύθηκαν οριστικώς στη συνέχεια.
Επίσης, κατά 37 δικαστικών λειτουργών έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις και κατά 49 δικαστικών λειτουργών πειθαρχικές αγωγές.
Ήδη τέσσερις δικαστικοί λειτουργοί βρίσκονται υπό κράτηση στις φυλακές, ενώ σε δέκα έχουν καταλογιστεί ποινές.
Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι έχει γίνει και συνεχίζεται η διαδικασία εξυγίανσης της ελληνικής Δικαιοσύνης, ώστε να μην υπάρχουν κατηγορίες και σκιές σε βάρος των Ελλήνων δικαστών και να ελεγχθούν όσοι ενέχονται.
Είναι βέβαια αυτονόητο ότι αυτός ο έλεγχος πρέπει να είναι προσεκτικός και ενδελεχής.
Για το λόγο αυτό, όπως εξαιτίας της πληθώρας των περιπτώσεων, και της εμπλοκής ορισμένων δικηγόρων, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία στην ανάκριση και στα δικαστικά συμβούλια».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου