ΤΟΠΙΚΑ

Συμβόλαιο Γιώργου με τους αγρότες…

συμβόλαιο-γιώργου-με-τους-αγρότες-851206

Κοινωνικό Συμβόλαιο με τους αγρότες στη νέα εποχή “υπέγραψε” αναλαμβάνοντας προσωπικές δεσμεύσεις για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο κατάμεστο- μέσα και έξω- Κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας την Κυριακή το βράδυ δεσμεύτηκε για σύνταξη 550 Ε σε κάθε αγρότη μεμονωμένο και 950 Ε για το ζευγάρι και εξήγγειλε την ίδρυση επαγγελματικής σχολής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αγροτικών στελεχών.
Ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης, του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Μπασιάκου , έκανε λόγο για “παράγκα συμφερόντων με ονοματεπώνυμο”, χαρακτήρισε την κυβέρνηση Καραμανλή “κυβέρνηση σκανδάλων και κουμπάρων.
Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αρκετές φορές μίλησε σε πρώτο πρόσωπο για να δεσμευτεί ότι ως Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει ουσιαστική την ανασυγκρότηση της υπαίθρου.
“Βρίσκομαι εδώ, μαζί σας, στο θεσσαλικό κάμπο, τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να δηλώσω τη δική μου απόφαση: να παλέψω ασυμβίβαστα για μια νέα πορεία, για μια νέα ύπαιθρο, για μια νέα αλλαγή στη χώρα μας, για μια νέα πορεία της αγροτιάς, μια νέα πορεία που την πιστεύω.
Μια νέα πορεία που βασίζεται στην ειλικρινή σχέση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του αγρότη. Και θέλω να ξέρετε, ότι πάντα θέλω να μπορώ να σας κοιτώ στα μάτια με ειλικρίνεια και να μπορούμε μαζί να πορευόμαστε.
Δε θα τάξω «λαγούς με πετραχήλια» συνέχισε ο ίδιος. Θα ξέρετε όμως ότι στη νέα αυτή πορεία θα είμαστε μαζί, κοντά και με συμπαράσταση, συνέταιροι. Θέλω να με θεωρείτε συμπαραστάτη, φίλο και συνέταιρο σε αυτή την προσπάθεια της μεγάλης αλλαγής και αναγέννησης της υπαίθρου.”
Κάνοντας τον αντιαπολογισμό έργου της Ν.Δ. ο Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε ότι τα τρία χρόνια της διακυβέρνησης της Ν.Δ είναι “τρία χρόνια φτώχεια, ακρίβεια, μεταφορά του πλούτου από το φτωχό στον ισχυρό και στον πλούσιο, από τους πολλούς στους λίγους, εγκατάλειψη του ΕΣΥ, υπονόμευση της δημόσιας εκπαίδευσης, φθηνές ιδιωτικοποιήσεις, πανάκριβες εξαγορές, σκάνδαλα και συγκαλύψεις, «γαλάζια παιδιά» και «κουμπάροι». Σκοτεινά παιχνίδια με τα ΜΑΤ. “Όπου και αν κοιτάξετε – και γυρνώ όλη την Ελλάδα – σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει απογοήτευση του ελληνικού λαού.
Είναι μια κυβέρνηση παρακμής, πόλωσης και κοινωνικού διχασμού.
Μίκρυνε την Ελλάδα.
Πλήγωσε τη δημοκρατία.
Μια κυβέρνηση – παράγκα συμφερόντων, με ονοματεπώνυμο.
Είναι μια κυβέρνηση που μας ξαναγυρίζει σε ένα κακό παρελθόν. Δε θα αφήσουμε την Ελλάδα να πάει πίσω στο παρελθόν. Εκεί θα στείλουν οι κάλπες τη Νέα Δημοκρατία, μόλις ανοίξουν στις ερχόμενες εκλογές”.
Παρουσιάζοντας εξάλλου το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη της υπαίθρου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε επίσης για:
– βελτίωση ιατροφαρμακευτικής κάλυψης του αγρότη, με τις απλούστερες
διαδικασίες και στα καλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα,
– χορήγηση του Πράσινου Πιστοποιητικού, που θα αποτελεί
και ένα ισχυρό μέτρο κατοχύρωσης του επαγγέλματος του αγρότη.
– Το Πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας θα επεκταθεί για να καλύψει όλους τους
ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Οργανισμού, ενώ παράλληλα οι δικαιούχοι θα
έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΛΑΕ.
– Επέκταση της πρόωρης συνταξιοδότηση των αγροτών,
– διατήρηση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού αγροτικών
εκμεταλλεύσεων, πλήρους και μερικής απασχόλησης, στη γεωργία.
-συνέχιση οργάνωσης της γεωργίας μας στη βάση της οικογενειακής
αγροτικής εκμετάλλευσης.
– Ανάπτυξη γεωργίας πλήρους και μερικής απασχόλησης μέσω της
ενίσχυσης της βιωσιμότητας όλων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων με εξασφάλιση
της πολυδραστηριότητας των μικρότερων από αυτές. κ.λ.π.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου