ΤΟΠΙΚΑ

“Πνίγηκε” από τη σκόνη το Π. Λιμεναρχείο

πνίγηκε-από-τη-σκόνη-το-π-λιμεναρχε-851206

Σύννεφο σκόνης κάλυψε χθες για λίγη ώρα το λιμάνι του Βόλου και φυσικά τη συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου, καθώς η σκόνη έφτασε μέχρι και τον κεντρικό ιστό της πόλης. Αιτία η φόρτωση σιτηρών στα αμπάρια φορτηγού πλοίου.

Ανάστατοι ήταν για ακόμα μια φορά χθες οι κάτοικοι στην συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου. Ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης κάλυψε το λιμάνι και την συνοικία, καθώς γινόταν φόρτωση σιτηρών στα αμπάρια φορτηγού πλοίου.

Η σκόνη μάλιστα αυτή την φορά δεν περιορίστηκε στα όρια του λιμένος και της συνοικίας, αλλά εξαιτίας και του αέρα έφτασε και σε ένα μεγάλο κομμάτι του κεντρικού ιστού της πόλης.

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων ήταν έντονες και ειδοποίησαν αμέσως τον εκπρόσωπό τους κ. Ζήση Περσουφλιώτη, ο οποίος τηλεφώνησε στο λιμεναρχείο για να εξακριβώσει το τι συμβαίνει.

«Πουθενά δεν γίνονται αυτά πράγματα. Πείτε μου πού τα έχετε δει εσείς. Εδώ στο λιμάνι μπαίνει κόσμος, αλλά η σκόνη είναι σκόνη, περνάνε κάθε μέρα παιδιά να πάνε στα σχολεία τους και φοιτητές για να πάνε στο πανεπιστήμιο. Δεν νοιάζεται κανένας για όλο αυτό τον κόσμο που παθαίνει προβλήματα στην υγεία του από την ρύπανση», τονίζει ο κ. Περσουφλιώτης.

Αξίζει να αναφερθεί πως αμέσως μόλις έφτασε στο σημείο τηλεοπτικό συνεργείο τοπικού καναλιού η φόρτωση σταμάτησε αμέσως. «Δεν ξέρω αν σταματήσανε, γιατί πήραμε τηλέφωνο στο λιμενάρχη και το κ. Σούρλα ή επειδή είδαν το κανάλι, αλλά δεν έχει νόημα, γιατί μόλις φύγανε οι κάμερες, συνεχίσανε. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Έχουμε βγει από τα ρούχα μας. Ο δήμαρχος μάς βλέπει από απέναντι από το παράθυρό του και κάθεται άπραγος», μας λέει αγανακτισμένος ο εκπρόσωπος των κατοίκων στη συνοικία του Παλιού Λιμεναρχείου.

Να σημειωθεί πως από το λιμεναρχείο μας ενημερώσανε ότι μετά τα τηλεφωνήματα των κατοίκων ζήτησαν να σταματήσει η φορτοεκφόρτωση και να πάρουν κάποια μέτρα οι υπεύθυνοι του καραβιού δηλαδή να καλύψουν κατά κάποιο τρόπο το χώρο φόρτωσης ώστε να μην αναμοχλεύεται και βγαίνει η σκόνη.

«Έχουμε βγει από τα ρούχα μας. Πηγαίνουμε, μιλάμε, μας τάζουν, η υπόθεση είναι στα δικαστήρια, και οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Δεν τους νοιάζει, δεν τους ενδιαφέρει, όχι μόνο αυτούς αλλά και κανένα πολιτικό, κανένας δεν μιλάει», ξεσπά ο κ. Περσουφλιώτης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου