ΤΟΠΙΚΑ

O Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

o-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Καμιά απάντηση
Από μέρα σε μέρα το πάει το Υπουργείο Παιδείας το παιχνίδι με τις θέσεις για το Μουσικό Σχολείο Βόλου, μιας και χθες Δευτέρα και τελευταία ημέρα που τα σχολεία ήταν ανοιχτά και μπορούσαν να γραφτούν τα παιδιά το Υπουργείο δεν έβγαλε την απόφασή του. Έτσι οι αρμόδιοι περιμένουν μήπως πάρουν σήμερα απάντηση. Πάντως κανένας δεν φαίνεται να ανησυχεί γι’ αυτά τα παιδιά, που περιμένουν σε αναμμένα κάρβουνα να μάθουν τι θα γίνει με την εισαγωγή τους στο Μουσικό…
Δ.Π

Αδειασε το Πανεπιστήμιο
Μόνο κι έρημο έχει μείνει το κτίριο Παπαστράτος τις τελευταίες μέρες, μιας και οι φοιτητές σιγά σιγά τελειώνουν την εξεταστική και φεύγουν για τα σπίτια τους, ενώ οι εργαζόμενοι παίρνουν τις άδειές τους. Το μόνο θετικό σ’ αυτή την εικόνα εγκατάλειψης είναι πως γίνονται διάφορες επισκευές, οι οποίες ήταν απαραίτητες και τόσο καιρό καθυστερούσαν.
Δ.Π

Μας τάραξε ο καιρός!
Απογοητευμένοι έφυγαν οι Βολιώτες και όσοι επισκέφθηκαν τις παραλίες του νομού μέσα στο σαββατοκύριακο, μιας και ο καιρός ήταν μια κρύο μια ζέστη, μια συννεφιασμένος, μια ηλιόλουστος. Με λίγα λόγια ένα ωραιότατο σκοτσέτζικο ντους, που έκανε πολλούς να τα μαζεύουν μόλις έφταναν στις παραλίες και να γυρίζουν στα σπίτια τους. Άντε, από σήμερα λένε ότι ο καιρός θα στρώσει κι όχι μόνο, αλλά η θερμοκρασία θα αγγίξει «κόκκινο».
Δ.Π
Το γκαράζ

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο θα έχει σήμερα το πρωί στην Αθήνα ο Δήμαρχος Πορταριάς Βασίλης Κοντορίζος για το θέμα του γκαράζ στην Πορταριά. Στην πορεία ο Δήμαρχος θα επισκεφτεί και το ΥΠΕΧΩΔΕ για να δει τι γίνεται και με τις σχετικές άδειες. Άντε, μήπως και τελειώνει αυτό το περιβόητο θέμα με το ΣΔΙΤ και γίνει επιτέλους και το γκαράζ, που όλο το λέμε και δεν το βλέπουμε…
Α.Φ.

Η βιβλιοθήκη του Ρήγα
Στην Αθήνα όμως θα είναι την Πέμπτη και ο Δήμαρχος Βελεστίνου Κωνσταντίνος Κανάρης, καθώς έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θανάση Νάκο και τον υφυπουργό Παιδείας κ. Ταλιαδούρο για το θέμα της βιβλιοθήκης του Ρήγα, που έχει γίνει χειρότερη και από το γεφύρι της Άρτας…
Α.Φ.

Η σήμανση
Μετά τις συνεχείς καταγγελίες της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βελεστίνου Ελένης Λαΐτσου για έλλειψη σήμανσης στους δρόμους του Βελεστίνου, γεγονός που προκαλούσε σύγχυση σε δημότες και επισκέπτες στην κίνησή τους μέσα στην πόλη, χθες άρχισαν να τοποθετούνται οι πρώτες σημάνσεις με αριθμούς… Και εις ανώτερα!
Α.Φ.

Θα πληρώνει ο δήμος
Η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης – άρδευσης Φερών (ΔΕΥΑΦ) θα πληρώνει έναν υπάλληλο της αρχαιολογίας για όσο καιρό θα γίνονται οι εργασίες για το αποχετευτικό δίκτυο στο Βελεστίνο για να μπορέσει να συνεχιστεί το έργο των συνδέσεων. Δεν θα τον πληρώνει βέβαια έτσι από γούστο, γιατί της περισσεύουν δηλαδή και δεν ξέρει τι να τα κάνει, αλλά γιατί η αρχαιολογία ζήτησε να διακοπεί το έργο για κανά δυο μήνες, τόσο ήθελε, για να διαπιστώσει αν σε κάποιο από τα σημεία που θα γίνουν οι συνδέσεις θα υπάρξει πρόβλημα. Έλα όμως που δεν γίνεται κάθε φορά τα έργα να περιμένουν την αρχαιολογία και ο Δήμαρχος Φερών Κωνσταντίνος Κανάρης δεν επέτρεψε να διακοπεί για να μην υπάρξει πρόβλημα στην ολοκλήρωσή του, καθώς η οποιαδήποτε καθυστέρηση σημαίνει ότι ο δήμος δεν θα μπορέσει να απορροφήσει τα χρήματα, η πίστωση χάνεται μετά τις 31 Δεκεμβρίου, με κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα λοιπόν, όταν μάλιστα μέσα στους στόχους του δημάρχου είναι να εγκριθεί και η επόμενη φάση της αποχέτευσης, που είναι στον Άγιο Γεώργιο και το Αερινό… Τώρα η πληρωμή ενός ακόμα υπαλλήλου από το δήμο αν είναι ο γκρεμός ή το ρέμα, δεν ξέρουμε!
Α.Φ.

Μία μεγάλη
απώλεια
Περιμέναμε να περάσει το σοκ της απώλειας των πρώτων ημερών για έναν από τους θεράποντες της Τέχνης στο μεταδικτατορικό Βόλο. Περιμέναμε να ακούσουμε από πνευματικούς ανθρώπους της περιοχής μας μία κουβέντα για το Λάκη Καραλή, που άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Πέμπτη και που τον γνώρισαν στην πνευματική του δημιουργία μέσα από τη Θεατρικό Εργαστήρι, μέσα από τη συνεργασία του με τη Θεατρική Λέσχη Βόλου. Του τραγουδοποιού Λάκη Καραλή, που πέτυχε στην Ιατρική, αλλά την εγκατέλειψε για να αφοσιωθεί στην Τέχνη, προκαλώντας αίσθηση μεσούσης της χούντας με το δίσκο «Σούπερ μάρκετ», που με στίχους – αληθινή μαχαιριά διεκτραγωδούσε τις διχαστικές λογικές στο χώρο της Αριστεράς. Στίχοι που τα τραγούδια τους τα έβαλαν στο ρεπορτόριό τους οι Θεοδωράκης, Χατζηδάκης κ.ά. Ούτε ένας λοιπόν να γράψει δύο κουβέντες για έναν άνθρωπο που, αν μη τι άλλο, ήταν από τους σκαπανείς στον πνευματικό άνυδρο Βόλο που επιχειρούσε να συνέλθει από τον εφιάλτη της χούντας των συνταγματαρχών. Ένας άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα στην πολιτιστική κίνηση της περιοχής μας και που μαζί με την «Αντιγόνη» στο πρωτότυπο έφτασε μέχρι το αρχαίο Θέατρο των Συρακουσών και τη μακρινή Ινδία, δεν ήταν ωστόσο ικανό, όπως φαίνεται, να πείσει τους υπεύθυνους για το Φεστιβάλ στο αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Ένας άνθρωπος που έκανε τα πάντα για να ανέβει ένα έργο. Από τα σκηνικά μέχρι τη σκηνοθεσία. Όπως το έκανε και τα τελευταία χρόνια στο Θέατρο Βαφείο στην Αθήνα, μέχρις ότου αποκάμει, νικημένος από την επάρατο… Α.Τ.

Οι διαφημίσεις
στα λεωφορεία
Το είχαμε επαναλάβει και παλαιότερα ότι στο βωμό κάποιων ευρώ το μήνα η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου δεν διστάζει να υποβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό, καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τους υαλοστάτες των παραθύρων του, αποκλείοντας τη θέαση των επιβατών από τη διερχόμενη κάθε φορά περιοχή. Τι λέει άραγε η Τροχαία επ΄ αυτού, αν και η απάντηση της τελευταίας δεν πρέπει να αναιρεί την κοινωνική ευθύνη του ΚΤΕΛ…
Α.Τ.

Τσιγάρο και
διαφημίσεις
Μπορεί το τσιγάρο να κόπηκε και με τη… βούλα του νόμου, καιρός επομένως είναι να απομακρυνθούν και οι διαφημίσεις των τσιγάρων που «κοσμούν» τις στάσεις των λεωφορείων, πόσο μάλλον που οι διαφημίσεις προβάλλονται από ευειδείς νεαρές υπάρξεις, που μολονότι είναι μ΄ ένα τσιγάρο στο στόμα, παρόλα ταύτα σφύζουν από ζωή…
Α.Τ.

Ο αγώνας
συνεχίζεται
Ο αγώνας συνεχίζεται. Αυτό είναι το μότο του νομαρχιακού συμβούλου Βορείων Σποράδων Φώτη Ζεμπέκη, άρτι επιστρέψαντος από τη Γενική Συνέλευση όλων των Επαρχείων της χώρας, δεκαεννέα συνολικά, πουν πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην Ικαρία. Ο Ζεμπέκης δεν λέει με τίποτα να υποστείλει τη σημαία για τη δημιουργία ξεχωριστού Επαρχείου στα νησιά και ο Νομάρχης έχει διαμηνύσει ήδη προς το συνεργάτη του ότι θα δουν το όλο θέμα σφαιρικά αμέσως μετά το καλοκαίρι.
Α.Τ.

Ο ερχομός
του προέδρου
Φωτιά πήραν τα τηλέφωνα χθες το βράδυ μόλις έγινε γνωστό από την Ιπποκράτους ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου την Κυριακή θα συμμετέχει στις εργασίες της εκδήλωσης που διοργανώνεται από τη Ν.Ε ΠΑΣΟΚ για την Πράσινη Ανάπτυξη στο Βόλο.
Εκ των πραγμάτων ο ερχομός του προσδίδει άλλο κύρος στην όλη εκδήλωση, γι’ αυτό και οι κομματικοί τρέχουν και δεν φτάνουν για να είναι όλα στην εντέλεια. Και φυσικά το θέμα της Πράσινης Ανάπτυξης είναι ένας σημαντικός τομέας στον οποίο ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνει μεγάλη βαρύτητα και επιμένει ιδιαίτερα σε κάθε του ομιλία.
Β.Κ

Ομοψυχία
Ετοιμοι έδειξαν οι εμποροϋπάλληλοι να θέσουν, όσο και εάν είναι δύσκολο, προ των ευθυνών τους όλους τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να αποτρέψουν οποιεσδήποτε αλλαγές στο ωράριο ή την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
Η ομοψυχία ήταν εμφανέστατη χθες από όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη και αυτό, εάν μη τι άλλο, είναι θετικό, διότι καταγράφεται η αποφασιστικότητα όλων να μην υποκύψουν στις ορέξεις των μεγάλων. Όπερ σημαίνει, η ισχύς εν τη ενώσει μέχρι τέλους…
Β.Κ

Σε διαρκή
επικοινωνία
Εκτός Ελλάδος βρίσκεται ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος, ωστόσο αυτό δεν του στερεί τη δυνατότητα να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τα μέλη της διοίκησης του ΕΚΒ με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα των καθαριστριών του ΙΚΑ.
Μάλιστα όπως έλεγε χθες ο Θανάσης Κωστόπουλος από το σιδηρόδρομο, ταμίας στο ΕΚΒ, δεν είναι τυχαίο ότι τελικά δικαιώθηκε η επιλογή οι καθαρίστριες που απασχολούνται σε ιδιώτες εργολάβους να συνδικαλιστούν, διότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες εργασίας και πάνω από όλα ανθρώπινες αμοιβές.
Β.Κ

Καμία αρμοδιότητα
Χωρίς δισταγμό ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ερχόμενος χθες στη Μαγνησία για εγκαίνια –διαφορετικά σπάνια πια ο νομός δέχεται επισκέψεις του- δήλωσε σε πλήρη ετοιμότητα για νέα κόντρα με τον νομάρχη Μαγνησίας οποτεδήποτε χρειαστεί να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή.
Ανατρέξαμε στο θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των Περιφερειών και πουθενά δεν διαβάσαμε για αρμοδιότητα… υπεράσπισης της κυβέρνησης. Αντίθετα, για μια πληθώρα διατάξεων που ορίζουν τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας ως ενιαίας αποκεντρωμένης μονάδας διοίκησης για σχεδιασμό, προγραμματισμό και εφαρμογή πολιτικών για την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική της ανάπτυξη. Στη συνολική χωρική έκτασή της, σύμφωνα με τη νομοθεσία, και όχι στη «μπλε» ή στην «πράσινη». Τώρα εάν επειδή πήρε πρόσφατα τις «ευλογίες» του υφυπουργού Εσωτερικών, θεωρεί ο Φ. Γκούπας ότι μπορεί αβασάνιστα να… αποκαλύπτει το ρόλο που έχει προτάξει, άλλο θέμα.
Β.Σ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου