ΤΟΠΙΚΑ

Ενημέρωσε εφ όλης της ύλης τον Πρόεδρο

ενημέρωσε-εφ-όλης-της-ύλης-τον-πρόεδρο-851206

«Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για όλα», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κατά την έξοδό της από το Προεδρικό Μέγαρο.
Η κα Μπακογιάννη συζήτησε με τον κ. Κάρολο Παπούλια για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, ενόψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος στην Κροατία και λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η κατάσταση στο Κόσοβο.
Συζήτησαν επίσης για τα ελληνοτουρκικά και τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Κατά την είσοδό της στο προεδρικό γραφείο, στην ερώτηση του Προέδρου «προετοιμάζεστε για την επίσκεψη Πούτιν» η κα Μπακογιάννη απάντησε ότι “είναι σημαντική εβδομάδα” αυτή που διανύουμε. “Η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον ενεργειακό χάρτη δυναμικά”.
«Πολύ δυναμικά. Συγχαρητήρια θερμά σε όλους σας», ανταπάντησε ο Πρόεδρος.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος ρώτησε για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για το οποίο η υπουργός Εξωτερικών παρατήρησε ότι ήταν ενδιαφέρον. «Η ΕΕ ασχολήθηκε με κάτι διαφορετικό. Επιτέλους η Ευρώπη αποφάσισε να ανταποκριθεί στις ανάγκες του περιβάλλοντος», είπε.
«Μου έκανε εντύπωση που έθεσε αυτό το θέμα η Μέρκελ», συνέχισε ο κ Παπούλιας και η κα Μπακογιάννη σημείωσε: «νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό. Ο κόσμος πλέον ζητάει από εμάς να δραστηριοποιηθούμε και αυτό στην Ελλάδα φαίνεται πάρα πολύ έντονα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου