ΤΟΠΙΚΑ

Ρεγκάτα με ευκολίες… πληρωμής

ρεγκάτα-με-ευκολίες-πληρωμής-584794

Υπέρ της ανάληψης της διοργάνωσης οι φορείς – «Αγκάθι» αποτελεί το οικονομικό σκέλος

Ευκολίες… πληρωμής του ποσού συμμετοχής του Δήμου Βόλου εάν αναλάβει τελικώς τη διοργάνωση της Ρεγκάτα Μεγάλων Ιστιοφόρων το Σεπτέμβριο του 2016, προσφέρει η Sail Training International. Ο Δήμος για να υπογράψει το συμβόλαιο θα πρέπει να καταβάλλει ποσό ύψους 40.000 ευρώ και επιπλέον 40.000 ευρώ σε δύο δόσεις για να αποτελέσει το λιμάνι αφετηρία της ιστιοδρομίας με κατάληξη τη Μαύρη Θάλασσα.

Χθες, οι φορείς του νομού, δήλωσαν όλοι υπέρ της ανάληψης της διοργάνωσης, που θα αποτελέσει μια πρώτης τάξης τουριστική προβολή της περιοχής. «Αγκάθι» όμως αποτελεί το οικονομικό σκέλος.

Στους εκπροσώπους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, δόθηκε προθεσμία έως τη Μ. Τρίτη οπότε και θα ξανασυναντηθούν προκειμένου να αποφασίσουν αν και με τι ποσό θα συνεισφέρουν στον… κουμπαρά για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Οπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Γεωργία Τοκαλή- Μποντού, ο Δήμος Βόλου αδυνατεί να σηκώσει μόνος του το οικονομικό βάρος της διοργάνωσης.

Η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Θέκλα Καμμένου ανέφερε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια, ενώ ο εκπρόσωπος της περιφέρειας, Κ. Χαλέβας επεσήμανε ότι θα θέσει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση οι φορείς συμφώνησαν στην αναζήτηση χορηγών για τη χρηματοδότηση της διοργάνωσης και θα ζητήσουν στην προσπάθεια να συμμετέχουν ενεργά τόσο οι ξενοδόχοι όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου.

Σημειώνεται ότι πριν από πέντε χρόνια, το Μάιο του 2010 ο Βόλος ήταν και πάλι λιμάνι – αφετηρία της Ρεγκάτα μεγάλων ιστιοφόρων.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου