ΤΟΠΙΚΑ

Απλήρωτοι οι επικουρικοί γιατροί του ΠΕΔΥ

απλήρωτοι-οι-επικουρικοί-γιατροί-του-584928

Καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας

Εκτός από τους Νοσοκομειακούς γιατρούς που παραμένουν απλήρωτοι για τακτικές εφημερίες από το Δεκέμβριο 2014, πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι επικουρικοί γιατροί που εργάζονται στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), πρώην ΙΚΑ.

Σε σχετική καταγγελία προχώρησε ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, επισημαίνοντας ότι στους γιατρούς οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές τριμήνου, ενώ παράλληλα ζητείται η κάλυψη των κενών θέσεων.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση – καταγγελία, αναφέρονται τα εξής: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας καταγγέλλει την απαράδεκτη τακτική της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας για την μη πληρωμή των επικουρικών γιατρών που εργάζονται στο ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).

H καθυστέρηση πληρωμής, ή μάλλον η μη πληρωμή τους από την ημερομηνία πρόσληψής τους, ανέρχεται σε 3 μήνες. Οι συνάδελφοι αυτοί μέσα σε αντίξοες συνθήκες και σε συνδυασμό με τα γνωστά προβλήματα ελλείψεων ανθρωπινού δυναμικού στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους απλήρωτοι.

Ζητούμε την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων όλων των επικουρικών γιατρών του ΠΕΔΥ Μαγνησίας. Ζητούμε την πλήρη κάλυψη όλων των κενών θέσεων στο ΠΕΔΥ Μαγνησίας με γιατρούς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Ζητούμε επιτέλους άμεσα την αναβάθμιση και σωστή οργάνωση της συνολικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας(ΠΕΔΥ, Αγροτικά Ιατρεία, Κέντρα Υγείας και Δίκτυο συμβεβλημένων ιατρών)».

Δωρεάν εξέταση παιδιών του Ορφανοτροφείου

Στο μεταξύ, την περασμένη Τετάρτηκλιμάκιο του Ιατρείου Αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας επισκέφθηκε το Ορφανοτροφείο Βόλου και εξέτασε τα παιδιά του Ιδρύματος. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευάγγ. Μαναβέλας, ο υπεύθυνος του Ιατρείου Αλληλεγγύης κ. Χρ. Λογδανίδης, καθώς και οι γιατροί μέλη του Ιατρείου κα Μαριάνθη Μιχαηλίδη, παιδίατρος και ο κ. Μιχ. Μεϊκόπουλος γιατρός – παθολόγος.

Η επίσκεψη στο Ιδρυμα εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Ιατρείου Αλληλεγγύης, εκτός του στεγασμένου χώρου του ιατρείου, όπως αποφασίστηκε από το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου, με σκοπό να εξετάζονται από εξειδικευμένους ιατρούς ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού που έχουν ανάγκη.

Το Ιατρείο Αλληλεγγύης συνεχίζει την λειτουργία του στην οδό Σκενδεράνη 11, με ώρες λειτουργίας Δευτέρα -Τέταρτη – Παρασκευή 3-5 το απόγευμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου