ΤΟΠΙΚΑ

Οι νόμοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί

οι-νόμοι-πρέπει-να-γίνονται-σεβαστοί-851206

“Στις δημοκρατίες οι νόμοι πρέπει να γίνονται σεβαστοί», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος ερωτηθείς για δηλώσεις πανεπιστημιακών καθηγητών περί μη εφαρμογής του Νόμου – Πλαισίου.
Ο εκπρόσωπος απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση τόνισε ότι «το φοιτητικό Κίνημα έχει προσφέρει στη δημοκρατία και κανείς δεν δικαιούται,για να παίξει τα δικά του παιχνίδια, να το εκμεταλλεύεται προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση». Ο κ. Θ. Ρουσόπουλος κλήθηκε, επίσης, να σχολιάσει δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα ότι απαιτείται η συναίνεση της αντιπολίτευσης για να αντιμετωπισθεί το θέμα των «κουκουλοφόρων-φοιτητών» και παρατήρησε ότι για το θέμα των κινητοποιήσεων που γίνονται με αφορμή τον Νόμο – Πλαίσιο, από ανθρώπους, που έχουν επιλέξει τη βία και προσπαθούν να κάνουν γνωστές τις απόψεις τους,αν έχουν απόψεις, η κυβέρνηση έχει τοποθετηθεί.
Σε ό,τι αφορά στα πρόσφατα επεισόδια,ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι «γίνεται προσπάθεια από την Αστυνομία να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Εξ άλλου, αναφορικά με το αίτημα του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου να επισκεφθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής συλληφθέντες στα τελευταία επεισοδια, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως δεν θα σχολιάσει μια «πολιτική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει αρχηγός κόμματος», σε συναφείς δε ερωτήσεις ο υπενθύμισε ότι ο Ποινικός Κώδικας είναι σαφής ως προς τις επισκέψεις σε συλληφθέντες.
Στο μεταξύ, νέα εβδομάδα κινητοποιήσεων ξεκίνησαν χθες οι πανεπιστημιακοί καθηγητές, ενώ σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής, στο σύνολό του, το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση. Υπό κατάληψη εξακολουθούν να βρίσκονται από φοιτητές, περισσότερα από 250 πανεπιστημιακά τμήματα. Το απόγευμα διοργανώθηκε από εκπαιδευτικούς και φοιτητές συναυλία στο Σύνταγμα, ενώ το πρωί φοιτητές απέκλεισαν συμβολικά κεντρικούς δρόμους στην Αθήνα και μοίρασαν φυλλάδια με τα αιτήματα τους. Μεθαύριο Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου